Arkadaşlar merhaba 37 haftalık olduk doğuma sayili günler kaldi burdan doğum yapmış annelere sormak istiyorum sizce normal doğum mu yoksa sezaryen mi daha kolay ben normal olsun isterim ama cok korkuyorum aci çekmekten benim vücudum cok hassas o acıyı kaldırabilir miyim bilmiyorum sezaryen de karninda dikiş iziyle yaşayacaksın hangisi olur bilmiyorum ama canimi en cok yakacak olan olsun istiyorum siz ne düşünüyorsunuz
Normal doğum her zaman olması verekendir. Sezaryen doğumun iyileşme sürececi uzundur ve bebek vücudundan müdahale ile çıkarıldığı için süt gelmeme gibi durumlar olabiliyor. Doğum acısını ve sancısını kaldırabileceği ne eminim çünkü senin vücudun buna göre dizayn edildi
Bence bu seçim senin elinde olan bişeyse normal doğumu seçmelisin tabiki sancı çekiyorsun ama doğum yaptıktan sonra hemen ayağa kalkıp bebeğinle ilgilenebiliyorsun sancıyı filan unutuyorsun bence yapabilirsin biz kadınlar çok güçlüyüz sabırlıyız
Bende dikiş izi kalsın istemiyorum rabbimde izin verirse her şey yolunda giderse normal istiyorum dayanma gücü verir rabbim inşallah herkese normalden sonra hemen ayağı kalkmak bir de normal doğum daha sağlıklı deniliyor ondan dolayı da inşallah sancıyı evde çekip gitmek istiyorum sizde istiyorsanız şimdiden normal doğumu kolaylaştıracak egzersizler yapabilirsiniz etkili olacaktır
Normali bilmiyorum ama sezeryan zor,yaranın iyileşmesi zaman alıyor ve bebeğine rahat bakamıyorsun.
Normal doğumda ise rahatlıkla ayağa kalkıp yüyrüyorsun bebişine bakıyorsun.
Sonuçta doğum başlı başına farklı bir süreç. Acısız doğum olmaz. Sezaryen doğumun da normal doğumun da kendine göre zorlukları var
@Şeyma hoş geldinbence doktor normal doğum yapmanda bir sakınca yok dediyse bence de doğumu normal yapmak gerek
Faydali Yorumlariniz icin teşekkür ederim bende normal isterim ama çoğu normal doğum yapan arkadaşım var çok zor diyorlar hatta 2 çocuğunu normal doğurup son çocukta sezaryen olan var ve bana normal çok zordu sana sezaryen olmani tavsiye ederim demişti orda kafam karışmıştı çünkü onun vajinasina dikiş atılmıştı o acı sezaryenden daha kötü demişti bana o yüzden normal doğumdan korktum
Bence normal doğum en azından arada bi nefes aldırıyor sezaryen doğum sonrası çok ağrım oldu
Merhaba @Şeyma hoşgeldiniz çok güzel moral vermişsiniz size katılıyorum
Siz sezaryen mi oldunuz bide kaçıncı haftada doğum yaptiniz normalde sezaryen olanlar 38 39 haftada doğum yapıyor
Merhaba canım aramıza hoşgeldin gebeliğin hayırlı olsun @Şeyma
Normal doğum her zaman daha iyi çabuk toparlanıp ayaklanıyorsun ama kendi sancın ile suni sancı zor biraz
Bende 37 haftada doğuma alinacagim sezeryan olacağım kısmet olursa. Normal istiyordum doktorum uygun bulmadı malesef
Hayırlısı olsun canım Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin normal sezeryan fark etmez
İnşallah canım inşallah hayırlısı olsun hepimiz için ne yaptıysam kabul etmedi doktorum 37 haftada ameliyata alacam dedi bakalım ne olacak
Eğer her şey yolunda giderse doktorum benim terciheme bırakırsa ben normal doğum yapmak istiyorum ama aynı zamanda da korkuyorum
Hiç korkma canım güzel ve şeyler düşün o an Rabbim yardımcımız olsun
Benim korktuğum tek şey sanci yoksa bende normal doğum taraftariyim herseyin doğali makbul ama nasip kısmet bu zamanda normal doğum çok zorlaşmiş rabbim herkese sağlıklı doğum nasip etsin
Amin inşallah cümlemize nasip etsin