Normal doğum iç dikişler?

11 gün önce normal doğum yaptım arada iç kısımda yanma oluyor batma oluyor bide kaşıntı oluyor. Acaba iç dikişlerim zarar gördü mü diye korkuyorum iç dikişlerin zarar gördüğünü nasıl anlarız

Aynı şekilde bende de oluyor yirmi gün olduk yeni düzeldi benim de kanamam normal kanama gibi gelmiyor bilgisi olan varsa bana da yardımcı olur mu

Nasıl geliyor ki sizin kanama

Regl kanamasi gibiydi başlarda şimdi bir yerin kesilir de öyle bir kanama olur o şekilde oluyor

İlk başlarda adet kanaması gibi oluyormuş kırmızı renkte daha sonraları azalıp rengi açiliyomus pembeye kahverengiye ve sonra sarıya dönüyormuş. Benim 11.gunum kanama ilk günlere göre azaldı ama yine de geliyor koyu kırmızı. Ne zaman rengi pembe ya da kahverengi olacak bilmiyorum bende takılıyorum bu kanama konusunda normal mi avaba diye

1 Beğeni

Normal doğumu öneriyor musunuz o acıyı ne kadar süre kaç dkk hissettiniz doğum anında acaba ??

Ben sancılarımin çoğunu evde çektim 4 saat falan çekmişimdir geceyi saymazsakn çünkü gece rahatsız ediyordu uykudan uyandırıyordu geceden başladı lavaboya kalktım sürekli ara sıra regl ağrısı gibi oluyordu akşama sabahta öyle akşama doğru iyice sancılarım arttı artık dayanamıyordum bebek karnımda şekil değiştiriyordu karnımda yamuluyordu resmen o zaman daha da ağrılı hissediyordum sanciyi baktık dayanilacak gibi değil çamaşırımda kan lekesi de gördüm hastaneye gittik çatala aldılar. Ben cataldan çok korkuyodum 1 kere girmiştim ufak sancılar çıkınca çatal beni çok zorladı baktılar 10 cm acilmam olmuş doğum başlamış hemen doğuma aldılar hastanede sancı çekmedim doğum yorucuydu nefes açısından hep nefesi tutup hem de ikinmak yordu son an da nefesim yetmedi doğru ikinamayinca mecbur kesi atmak zorunda kaldı atarken biraz yanma hiseettim sonra bebek doğdu o an çok güzel hissettirdi. Doğurmam çok uzun sürmedi 10 dk falan sürmüştür. Doğurmak güzeldi bebeği kucağına aldığın an falan sancı bitiyor beni en çok zorlayan dikişler oldu. Hiç rahat duramadim 10 dk sürecek şey 1 saat sürdü bı diktigini tekrar dikti yırtıklarim vardı. Normal doğumu şöyle öneriyorum doğurması çok güzel eğer o süreci iyi yönetirsen kesi de olmaz olursada az dikiş olur iç te olmayabilir ama benim içte de var 11 gün oldu üzerine oturamiyorum hep yan oturuyorum dikişler bi düşse iyilesse herşey çok güzel olacak normal doğumun tek kötü yanı bu yoksa çok güzel

Doğururken sancı geldiği an kakani yapar gibi derin nefes alıp nefesini tutup çeneni göğsüne dayayıp kabız olmuş gibi var gücünle ikiniyosun sancı geçince ikinmayi bırakıyorsun gelince yine aynı şeyi yapiyosun zaten ebe seni yönlendiriyor eğer iyi yönetirsen nefesini iyi kontrol edersen kolaydan doğurursun bebek çıktığı an kucağına verince herşey geçiyor ağrı falan kalmıyor

1 Beğeni

O batma.hissi beni öldurmustu resmen içim hoplardi dikişler gergiye geldiği için ve kuruduğu için oluyormuş heralde ben 1ay dusuremedim dikislerimi çok zordu

Yani iyileştiği anlamınamı geliyor bu histen 1 ay sonra mı düşmüştü

Evet öyleymiş iyileştiği için öyle oluyormuş benim tenim kötü olduğu için 1ayda zor düşürdüm.bir haftada düşürmeye baslayanda var

Çok geçmiş olsun inşAllah bir an önce iyileşir yaranız. Bebeğiniz de sağlıkla büyüsün inşAllah. Çok teşekkür ederim.:innocent::innocent::palms_up_together:t2:

Ay size helal olsun evde sancıyı çekip 10 cm açılmak nedir :heart_eyes: benım de sadece suyum geldi ne acılma ne de sancı vardı suni sancı verdiler mahvoldum​:downcast_face_with_sweat::downcast_face_with_sweat: bana kesi atmadılar ama yine 5-6 dikişim var. Aynı konuda ben de endişeliyim. Batıyor yanıyor acıyor kanamam regli gibi az az geliyor suan 5.gunumdeyım. Insallah bunlar normaldir​:face_holding_back_tears:enfeksiyon kapacak diye korkuyorum

Amin inşallah teşekkür ederim​:palms_up_together: Rica ederim ne demek​:innocent:

Herkeste durum farklı oluyor her insanın bünyesi ayrı yapısı ayrı kilo yaş fiziksel aktivite falan da etkiliyordur. Ben çok yürüyüş yaptım hele ki son zamanlara doğru daha çok. İnşallah normaldir ya kısa sürede enfeksiyon kapmadan iyileşiriz inşallah. Ben de çok korkuyorum enfeksiyondan dikiş açılmasından

1 Beğeni

kesi atarken uyuşturmuyorlarmı