NormaL doğum HİKAYEM

Evet kızlar doğum yapalı 20 gun oldu şu anda allaha şükür toparlandim. Doğum olacagi gun akşam dan iç çamaşırimda kokusuz aıkıntısız renksiz su geliyordu aklimda hep şüphe oldu acaba su mu akıntı mi diye. Sonrasında gece yattım hiç bir şekilde ağrım sancım yoktu. Sabah saat 6 buçukta yatakta yatarken bacak aramin islandigini farkettim. Kalktim ayaga ve kalkmamla beraber aşırı derece su boşaldı koşarak banyoya gittim ve giderkende hala su geliyordu. Hemen hazirlandik hastaneye gittik. Vardığımda ebe alttan muayene etti açıklık varmı diye ve hic bir sekilde açıklık yoktu sancimda yoktu. Fakat su geldigi icin bebegin kalp atışlarında ciddi azalma oldu direk nts ye baglandim. Doktorum geldi devlet hastanesinde yaptim bu arada doğumumu. Doktor suni sanci verilecegini eger bu sure icerisinde acilma olmazsa veya bebekgin kalp atislarinda bir sikinti olursa sezeryana alacagini soyledi tamam dedim bende. Suni sanci verildi ara ara agri hissettim fakat 8 saatin sonunda sadece 4 cm açılma oldu bu süre içerisinde sancilarim ciddi anlamda artti daha onceden Epidural almak istedigimi soylemistim doktorum 4 -5 cm açıklık olunca Epidural aldim. Sonrasinda sancilarimi hissetmedim bacaklarimda uyusukluk oldu saat akşam 9 gibi sancilar basladi epidural etkisi gecmisti. Tekrardan bir doz daha yaptılar. Fakat agriyi yinede hissediyordum ve 15 saatin sonunda dogumhaneye götürdüler açıklık 9 cm olmustu ağrı geldikce ıkın dediler ama o ne kadar ıkınsamda bebegin suyu yok denecek kadar azdi ebe karnimin ustunden alt tarafa dogru dirseğiyle bastirdı:sweat:canim o an çok yandi. Bunu 2 kez tekrar etti en on epizyo yaptılar ve tek ikinmayla bebegim dogdu saat gece 11. De o an o kadar rahatladim ki sonrasinda hic bi şekilde agrim sancim olmadi asla normal dogum yapamam diyen ben yaptim Epidural in faydasi coktu beni rahatlattı şimdi bebeğimle en güzel zamanları geçiriyoruz bende yazmak istedim :smiling_face_with_three_hearts: doğum yapacak olanlar normal doğumdan korkmayin ertesi gun her işimi kendim yaptim yürüdüm agrim yoktu :smiling_face_with_three_hearts::grin:

7 Beğeni

Bebeğin ve lohusalıgin hayırlı olsun canım 🩷 İnşallah bende hayırlısıyla normal doğum yaparım :palms_up_together:🩷

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim inşallah sizde kolaylıkla sağlıkla evladınızı kucağınıza alırsınız :smiling_face_with_three_hearts::pray::butterfly:

1 Beğeni

Hayırlı uğurlu olsun gözünüz Aydın inşallah Allah büze de böyle yardım eder kolay geçer inşallah :hibiscus:

1 Beğeni

Lohusalığın hayırlı olsun canım Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin :cherry_blossom:

Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah , çok sevindim adınıza tebrik ederim:) siz sanırım Antep’te mi idiniz ? Hangi devlet hastanesi epidural yapıyor ? Ücret alınıyor mu ?

1 Beğeni

Amin inşallah cok sağol canım sizlerde kolay bi sekilde bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz inşallah :butterfly::rose::bouquet:

1 Beğeni

İnşallah aende saglikla kolaylikla bebegini.kucagina alirsin canim​:butterfly::rose::bouquet:

Yok ben konyadayim herhangi bi ucret alinmiyor doktor la dogumdan once konusmak yeterli eger dogum gece veya hafta sonu olmazsa hafta ici gündüz yapiliyor onun harici anestezi doktoru gelmiyro

1 Beğeni

Amin inşallah sağol canım :smiling_face_with_three_hearts::pray:

1 Beğeni

Duygulandım​:face_holding_back_tears:Allah bagışlasın

1 Beğeni

:face_holding_back_tears:amin inşallah :pray:

Lohusalıgın hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: gozünüz aydin olsun allah analı babalı büyütsün guzel yazgılar nasil etsin bebisini kokulu kokulu öp

1 Beğeni

Öncelikle bebeğinin ömrü uzun hayırlı olsun sana da geçmiş olsun canım . Bende konyadayim hangi hastanede yaptın doğumu benim ilk dogumum çok kötü geçti aradan da 7 yıl geçti korkuyorum şuanda hastanedende memnun kalmadım ama özeller malum çok pahalı. Bide epidural anestezi düşünüyordum senin yazından sonra kesin kararlıyım artık sancı beni korkutuyor çünkü

Amin teşekkür ederim Kesinlikle al epidural aşırı rahattım tam bir prenses doğum oldu hic bir sekilde herhnagi bi ücreti de yok doktorun uyguj gorurse anestezi doktoru yapilabilir. Ben Seydişehir de yaşıyorum ilçede yani ama konyada kesin yaparlardır araştirmani tavsiye ederim sağlıcakla al inşallah kucağına bu arada ağrısız dogum dedikleri gibi gerçekten agri hissetmeden doğum yapıyorsun :smiling_face_with_three_hearts::rose::heart:

1 Beğeni

Amik inşallah canım :face_holding_back_tears::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Rabbim hayırla sağlıkla büyütmenizi nasip etsin… bebişinizi hayırlı olsun darısı bekleyen bütün annelerin başına :heart:

2 Beğeni

Ben merkezdeyim Sehir Hastanesinde doğum olcak büyük ihtimalle . Amin inşallah çok teşekkür ederim bende epidural konusunda tedirgindim ama dediğim gibi senin hikayeni okuyunca kesin almam lazım dedim ilk kontrolüme gittiğimde doktoruma danışcam mutlaka .:smiling_face_with_three_hearts::two_hearts: