Normal doğum hikayem ❤️

Arkadaşlar öncelikle normal doğum epidural olsa dahi çok zor bişeymiş kolay olmasını beklemiyordum tabi ki ama çok şükür yaşadım ve büyük kısmını atlattımm​:heart: Burada çok şey okudum öğrendim bu sebeple bu platform için admine teşekkür ediyorum gerçekten hamilelik çok zor bi süreç ve herkes düzgün bilgiye ulaşamıyor maalesef ama ne aklıma takılsa direkt buraya baktım doktora bişey sormama bile gerek kalmıyordu çoğu şeyi burada öğrendim ilk hamileliğimdi ve her kafadan bir ses çıkarken doğruyu öğrenmek zordu, teşekkürler @admin Neyse doğumum 38+2 de sabah sancıları hissetmemle başladı ondan 3-4 gün öncesinde nişanım gelmişti ve 1 cm açıklık vardı her akşam yalancı sancılar yaşıyordum ve geçiyordu, sabah uyanıp sancıların düzenli olduğunu farkettim ve çok heyecanlandım saat ilerledikçe bitmedi dinlendim geçmedi duş aldım 10 dk da bir geliyo gibiydi artık vücudum halsizleşti işin ciddi olduğunu okeyleyince hastaneye gittik nstye bağlandım ama sancı çıkmadı yani saatlerdir çektiğim sancı yarım saat hiç olmadı sonra doktor alttan muayene etti 3 cm açılmış ve rahim incelmiş dedi bu şekilde yatırabilirim istersen eve de gidebilirsin dedi ama ben sancıları artık öğrendim ve sıklaşacağından emindim yatış yaptık saat 15:00 gibi sonra odada sancılarım başladı tekrar sonra sıklaşmasını beklemeye başladık arada ebe açılmaya baktı aynıydı. Akşam 22:00 ye kadar aynı düzeyde sancılardı ama sonra giderek zorlamaya ve yoğunlaşmaya başladı sürekli hastanede yürüdüm pilates topumu götürmüştüm hastaneye odada onu kullandım sürekli ama gece 03:00 oldu açılmam hala 3 cm ydi moralim bozuldu tabi bebeğim 3700 gr civarında ve başı 1 hafta öndeydi bu sebeple doktorum normale girmezse sezaryen de olabilir demişti onun endişesi sardı beni ve vücut direncim çok düştü sabah kahvaltıdan beri bişey yememiştim tansiyonum düştü vücudum titremeye başladı kendimi çok kasıyordum yorgunluktan sonra hemşire epidurali takalım artık senin için daha iyi olur dedi ben epidural i belirli bi süre verebileceklerini sanıyordum ve 6 cmde takılır demiştim ama öyle değilmiş çok şükür 4 te epidural takılınca çok rahatladım vücudum sakinleşti 2-3 saat uyudum sonrasında muayeneye geldi ebe ve açıklığımın 6-7 cm olduğunu söyledi çok sevinmiştim boşuna sancıyı çekmeyip normal doğuma devam edebilecektim çok şükür epiduralle bebek daha kolay kanala girmişti :heart: sabah 9 gibi doğurabilirsin dedi sonra 8 gibi bakıldı 8 cm olmuş ama ilerlemiyo diye ebe suyumu patlattı saat 9 a doğru sancım sıklaşmadığından doğum için suni sancı takıldı ama çok şükür hiçbir şey hissetmiyordum saat 9:20 gibi ebe baktı açıklığa yine de bebeğin daha aşağı inmesini bekliyorum dedi ama o sıra bebeğimin kalp atışları yavaşladı ben korkmaya başladım ebe derin nefes aldırtıyo ama düzelmiyodu sonra apar topar doğumhaneye alındım oksijen takıldı biraz kalp atışları toparlandı çatala geçtim epidural azalmıştı ama yinede sancıyı az hissediyordum rahattım ebenin yönlendirmesiyle hızla ıkınmaya başladım 4-5 dk ıkındım ve bebeğin başını artık hissediyordum ebe saçlarının çok ve uzun olduğunu söyledi aşırı mutlu olmuştum çünkü görünüşü hakkında hiçbir şey bilmiyordum hiçbir ultrasonda kendini göstermemişti ve sonra yırtılma dikiş kesi vs düşünemedim tek istediğim doğması ve onu görmekti. O sıra doktorum 10-15 dk gelemedi çok sinirlenmiştim başı gelmişti ve uzun süre beklemiştik sonra geldi ve kesi için iğne yapılmıştı uyuşuktu zaten sonra bir iki kesik attığını hissettim sonra ıkındım son kez güçlü bi şekilde ebeler karnıma bastırdı çok fazla normalde hiç istemiyordum ebenin bastırmasını herkes çok kötü diyordu ama o sıra umrumda değildi yeterki bebeğim çıksın diye sonra doğdu resmen karnım boşaldı hissettim artık sadece benim karnım olduğunu. Bebeğimi gördüm aşırı güzeldi ama kan vs var diye dokunamadım göğsüme koydular çok sıcaktı çok güzeldi :smiling_face_with_tear: sonra çok dikiş attığını farkettim doktorun o beni biraz üzdü çok uzun sürdü 20 dk uğraştı yani ama iyiydim çok şükür her şey yolunda ilerlemişti sonra odaya aldılar ve tek istediğim şey bebeğimi görmekti aşırı güzeldi :heart: 38+3 te doğum yaptım ve 1 gün sonra taburcu olduk çok şükür sadece bebeğim işitme testinden geçemedi ama olabiliyormuş doğarken su kaçabiliyormuş kulağına sonra tekrar gideceğiz şu an 3 günlük olduk sütüm daha bugün geldi sürekli elektrikli pompayla sağdım meme ucum yoktu uc çıkartıcı aldık işe yaradı şükür şu an emmeyi daha yeni öğrendi ama bugüne kadar sarılık olmasın diye şırıngayla mama verdik hep hala öğrenmeye ve birbirimizi tanımaya çalışıyoruz her şey çok tatlı :smiling_face_with_tear: Çok uzun oldu bu ama ben hamileyken detaylı doğum hikayeleri okumayı çok severdim bu yüzden her şeyi anlatmaya çalıştım her hikaye farklıdır ve hepsinden farklı bişeyler öğreniriz, benimkide bu şekilde oldu :blush: süreç çok zor ama bebeğini öpmek koklamak müthiş:heart:

15 Beğeni

Allah analı babalı büyütsün inşallah :palms_up_together::heart_eyes:

1 Beğeni

Uygulamanın gebelik sürecinde sana yardımcı olmasına sevindim canım. Allah analı babalı sağlıkla büyütmeni nasip etsin. :pray:.

Bebek gelişimi takibi için seni de artık Mucize Bebek uygulamasına transfer edebiliriz :smiling_face: Elbette burayı hala kullanmaya devam edebilirsin tabi

1 Beğeni

Bebeğin ve lohusaligin hayırlı uğurlu olsun​:palms_up_together: herşeyi açıklayıcı yazmış olman 38+3 deki anne adayı için çok bilgilendirici olmuş en azından yasicagimiz süreçleri bilerek devam etmemizi sagliyor​:kissing_heart: sütün bol ve besleyici olsun inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Amin inşallah teşekkürler :blush:

Teşekkür ederiim :pray:t2: hemen indirip katıldım bile :blush:

1 Beğeni

Teşekkür ederim aminn​:pray:t2: İnşallah sizinde doğumunuz dilediğiniz gibi geçer ve bebişinize kavuşursunuz :blush:

1 Beğeni

Lohusalığın hayırlı olsun canım. Allah analı babalı büyütsün inşallah :heart_hands::cherry_blossom:

1 Beğeni

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallah lohusalığın hayırlı olsun 🫶🏻:palms_up_together:t2: :tulip::hibiscus:

1 Beğeni

Amin inşallah sağol canım​:two_hearts:

1 Beğeni

Amin inşallah teşekkürler :blush:

1 Beğeni