Normal doğum dikişleri 🪡

Genelde bebek doğarken kendiliginden yirtiliyor mesela istenilen sekilde ikinamazsaniz ya da bir anda ikinirsaniz kendisi yirtiliyor ve o daha kötü oluyor doktorlar bu sekilde kendileri duzgun ve sizi rahatsiz etmeyecek bir yere kesi atmaya calisiyolar ki rastgele yirtiklar olmasin diye

Kızlar merhaba doğum yapalı on gün oldu ve eşim soğuk almış çok korkuyorum bana bulaşır die maskeyle geziyor evde ama yinede brlli olmaz bulaşırsa öksğrme hapşırma halinde dikişlerime bişey olurmu acaba bebek de var bulaşırsa die ödüm kopuyor

Öksürme hapşırma durumlarında normal doğum dikişleri acımaz ama bebisine dikkat et. bulaşmasın çocuğa…

1 Beğeni

Peki bu normal doğumdaki dikişler ne kadar sürede iyileşiyo beni korkutan tek şey o düşündükçe bile içim bir tuhaf oluyo yürürken oturup kalkarken falan çok sıkıntı cikartiyo mu mesela tuvalet yaparken acıma vs. Kusura bakmayın arka arkaya sordum ama gerçekten tedirgin oluyorum

1 Beğeni

Dikişlerden çok korkmayın çabuk iyileşiyor ve çok fazla hissettirmiyor kendini beni asıl yoran hemoroid ve makat bölgemde hissettiğim yoğun baskıydı hala da devam ediyor

1 Beğeni

Hemoroid gerçekten çok zor oluyo Allah yardımcınız olsun sıcak tutun kendinizi sürekli

1 Beğeni

Dikislerden bende cok korkuyorum ilk gebeligim basima gelecekleri merakla, duayla bekliyorum.Olumlu dusunmeye gayret ediyorum ama doktorlar insan da moral birakmiyor.

Merhaba 23 gün önce normal doğum yaptım dikişlerim bazıları düştü bazıları düşmedi ve kabız oldum lavaboya çıkmakta çok zorlanıyorum kabızlığın gitmesi için ne yapabilirim en etkili hızlı

Magnesie calcine diye bir toz var isterseniz onu kullanabilirsiniz etkili baya

Duphalac şurup var en masum kabızlık ilacı olarak tanımlanmıştı doktor bana yazarken onu kullanın isterseniz ya da sabah aç karna zeytinyağı içmeye çalışın hemen etki ediyor

Merhaba arkadaşlar sizlere bir şey soracağım normal doğum dikişlerimde ağrı var bu normal mi daha dikişlerim düşmedi altı gün oldu doğum yapalı Oturup kalkarken yürürken ağrım vardı dikişlerimde

Merhaba canım! Doğumdan sonra dikişlerin ilk günlerde ağrı yapması oldukça normaldir. Özellikle oturup kalkarken veya yürürken hassasiyet hissedebilirsin; bu, vücudun iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Dikişlerin genellikle 1-2 hafta içinde iyileşmeye başlar, ama bu süreç her anne için farklı olabilir.

Ağrıyı hafifletmek için birkaç öneri:

1. Ilık Oturma Banyoları: Günde bir veya iki kez ılık suyla oturma banyosu yapmak dikişlerin rahatlamasına yardımcı olabilir.

2. Buz Kompresi: Dikiş bölgesine kısa süreli buz kompresi yapmak şişlik ve ağrıyı azaltabilir, ancak direkt temas yerine ince bir bezle uygulamak daha iyi olur.

3. Yumuşak Yastık Kullanımı: Otururken yumuşak bir yastık veya özel oturma minderleri kullanmak, dikiş bölgesindeki baskıyı azaltır.

4. Temiz ve Kuru Tutmak: Bölgeyi temiz ve kuru tutmaya özen göster. Bu, dikişlerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.

Eğer ağrı çok şiddetliyse, dikişlerde iltihaplanma gibi bir durumdan şüpheleniyorsan doktoruna danışman iyi olur. Genellikle bu ağrılar birkaç gün içinde azalır, sabırlı ol canım. Sağlıklı bir iyileşme süreci diliyorum! :purple_heart:

1 Beğeni

Bi yakınım normal doğum yaptı dediğin gibi ayni durumları yaşamışsınz onun da ağrıları 40 ı tamamlandı öyle iyileşti

1 Beğeni

Benim dikişler az olmasına rağmen ben de hala toparlanamadım. Dikişimin bi kısmı açıldı. Çok canım yanıyor ben de doğru düzgün ilgilenemiyorum bebeğimle

1 Beğeni

Benimde ilk doğumumda öyleydi ne verdikleri kremler ne başka birşey anneannem kantaron yağı söyledi 10. Gün başladım gerçekten beni o rahatlattı 21. Gün ağrılarım falan geçmişti tamamen tabi güvenli mi değil mi bilmiyorum ama o zaman herşeyi denemeye hazırdım acıdan ve bana gerçekten çok çok iyi geldi sizde bir araştırın isterseniz

2 Beğeni

3 ay olacak doğum yapalı ve çok ciddi dikişlerimde yok ama anca iyileşti diyebilirim dikişler 30-35 günde düştü iyileşme sürecini yeni tamamladım benim hemoroid oldu doğumda o hala geçmedi :woman_facepalming:t2: henüz çok taze yaraların oturma simidi al ve ayakta kalmamaya özen göster ki rahmin çok daha hızlı toplasın

1 Beğeni

Hem doğum yorgunluğu hem dikişler evet zorluyo insani Allah yardımcınız olsun doktor bana buz koymami söylemişti vajinaya o biraz rahatlatiyo hani şu buz kasetleri oluyo ya onu poşete saril biraz bekletiyodum biraz rahatlatiyodu

1 Beğeni

Dikişlerinizin hızlı iyileşmesi için her duştan sonra saç kurutma makinesi ile kurutun güzelce batikon ve Fito merhem var önce merhemi sürün üzerine batikon sıkın bunları kesinlikle çıplak elle yapmayın eldiven takın veya gazlı bez yardımıyla uygulayın batikonun sprey şeklinde olanı var onu alırsanız daha rahat uygularsınız bana eşim yapıyordu pansumanımı akşam yatmadan önce mutlaka belden aşağımı yıkardım güzelce kuruturdumnmerhem ve batikon uygulayıp yatardım batikon uygularken altınıza eski bir çarşaf veya havlu gibi bişey açın ben oğlumun tek kullanımlık alt açma bezlerini kullanıyordum çünkü illaki damlıyor biraz uzun oldu ama emin olun çok iyi gelecek

3 Beğeni

Anladim Rabbim kolaylık versin

Tahmin edebiliyorum inşallah şifa olur sizede çok çok geçmiş olsun umarım işe yarar