Nolur kusura bakmayın ama bebeğimin kakası neden böyle

Tekrardan kusura bakmayın nolur ama kafayı yemek üzereyim sabahtan beri böyle dışkıliyor internete yazdığımda bağırsak enfeksiyonu filan diyor ama farklı bişey vermedim memeyi reddetti zaten herzamanki gibi Bebelac verdim niye böyle oldu anlayamadım bilgisi olan var mı lütfen :pensive_face::folded_hands::folded_hands::folded_hands:

Aramıza hoşgeldin canım :tulip:

Bebelac kullanıyorsan, o zaman bu dışkı anne sütü kakasından biraz farklı ama çoğu zaman normal bir mama kakası görünümüne benziyor.

Şöyle açıklayayım:

:baby_bottle: Bebelac (ve genel olarak mama) kullanan bebeklerde:

Dışkı hardal sarısı, altın sarısı veya bazen açık kahverengiye yakın olabilir.

Koyu kıvamlı, pütürlü ya da ezilmiş bezelye gibi görünmesi normaldir.

Hafif bir koku olabilir (anne sütüne göre biraz daha belirgin).

Fotoğraftaki dışkı, bu tanıma oldukça uyuyor — rengi normal, kıvamı çok sulu değil, ve parça parça yağsı görünüm de mamayla sık görülür.

Ama şunlara dikkat et:

Eğer şu belirtiler yoksa endişelenme :backhand_index_pointing_down: :cross_mark: Dışkıda kan izi, sümük veya yeşil-gri renk :cross_mark: Kötü, çürük kokusu :cross_mark: Aşırı sert ya da çok sulu dışkı :cross_mark: Bebeğin karın ağrısı, gaz sancısı veya beslenmeyi reddetmesi

Bunlardan biri varsa, o zaman mama bebeğe tam uymamış olabilir ve doktor mama değişikliği önerebilir.

:white_check_mark: Ne yapabilirsin:

Mamayı tam talimatına göre, ölçüyle hazırla (fazla toz ya da az su dışkıyı etkiler).

Bebeğin su ihtiyacı için — 4. aydan küçükse ekstra su verme, ama 4. aydan sonra doktor onaylı küçük miktarlar uygun olabilir.

Bebeğin dışkısı her gün veya 1-2 günde bir oluyorsa, keyfi yerindeyse gayet iyi.

Ayrıca seni mucize bebeğe bekliyoruz orda sorularına cevap alabilirsin