35+3 te nst de sancım çıktı sonra 36+2 de acile gittim yine sancım çıktı ama açılmam yoktu şuanda 36+5 ara ara kasılmalarım oluyor dün akşamdan beri tuvalete gidince akıntım biraz daha koyulaştı sanki normalde açık sarı ama biraz koyulaştı doğum yaklaştığı için mi sizce nişan olabilir mi yada enfeksiyon olabilir mi??? @admin
Canım 36+5’te olup bu şekilde kasılmaların başlaması, NST’de sancıların çıkması ve akıntının renginin koyulaşması gerçekten doğumun yaklaştığının habercisi olabilir. Hele hele akıntı biraz daha sümüksü ya da kahverengimsi bir hâl aldıysa, bu nişan da olabilir. Nişan, doğumdan birkaç gün ya da hafta önce gelebilir. Her kadında farklı zamanlarda olur.
Ancak, şunlara dikkat etmeni öneririm:
Akıntı kötü kokuluysa,
Rengi yeşilimsi, gri, veya yoğun sarıysa,
Beraberinde kaşıntı, yanma, idrarda rahatsızlık varsa,
O zaman enfeksiyon şüphesi olabilir ve mutlaka doktoruna danışmalısın.
Ama senin bahsettiğin gibi akıntının hafif koyulaşması, kasılmaların başlaması ve NST’de çıkan sancılar doğumun yaklaştığının klasik işaretleri olabilir. Özellikle önceki kontrollerde açılma yoktu ama bu süreçte yavaş yavaş rahim ağzında değişim olabilir. Kasılmalar sıklaşır ve düzenli hale gelirse, mutlaka hastaneye git.
Tavsiyem:
- Akıntıyı bir pedle takip et, rengi ve miktarı artarsa not al.
- Kasılmalar 5 dakikada bir ve 1 dakika sürecek şekilde düzenliyse doğum başlayabilir.
- Bebek hareketlerini takip et, azalma varsa doktoruna danış.
İçini ferah tut ama gözlemde kal canım. Bebeğinle buluşmaya çok az kaldı ![]()
Hayırlısıyla sağlıkla olsun inşallah heyecanla bekliyorum