Nişan geldi

Nişan Kanaması Doğum yaklaştıkça rahim ağzında incelmeler ve genişlemeler oluşmaktadır. Bundan dolayı da bu mukus tabakası kanlı bir şekilde atılmaktadır. Nişanın gelmesi doğumun hemen olacağı anlamı taşımaz nişan geldikten sonra 1-7 gün içinde doğum beklenmektedir

Bazen bu incelme ve genişlemeler sonucunda, mukus tabakası kanlı bir şekilde de atılabilmektedir. Nişan, doğumun 24 saat içerisinde ya da 2-3 gün içerisinde meydana geleceğine işaret etmektedir. Bu nedenle nişan belirtisi ardından, düzenli ağrıların başlamasını ya da suyun gelmesini beklemek gerekmektedir.

1 Beğeni

Benimde 3 gebelik ben bile bu aralar tedirgin oluyorum ilkmis gibi seni çok iyi anlıyorum canım suquat yap gerilme yap doğumu rahat geçsin Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım benim :two_hearts: bizi habersiz bırakma olur mu

1 Beğeni

Doğumun 4 işareti var

Sancı

Nişan

Su

Kanama

Sancı ve nişanda beklenir. Su ve kanamada acil hastaneye gidilir.

Kanama rahim ağzının açılması, gevşemesi yada bebeğin eşinden ayrılması yada bebeğin sıkıntıya girmesinden olabilir En kısa sürede doktora ulaşmak gerekir. Su gelmesi ise enfeksiyonlardan, bebeğin iri olmasından, bebeğin sıkıntıya girmesinden, suyun fazla olmasından enfeksiyon riski olduğu için bebek eğer baş aşağı değilse kordonu, ayağı kolu sarkabileceği için risk almadan acil doktora gidilmesi gerekir.

Sancıların periyodu ve frekansı önemlidir. Hemen

hastaneye gitmeye gerek yoktur.

bebeğin hareketleri iyiyse Sancılar 5 dakikada bir

gelip en az 30 saniye sürene kadar beklenmeli…

Doğum sancılarının özelliği düzensiz olmamasıdır.

Düzensiz sancılar doğum sancısı değildir.

Doğum sancılarının özelliği giderek yaklaşan

aralarla ve daha uzun sürelerle olmasıdır her gelen

sancı bir öncekinden daha yakın ve daha uzun

sürecektir. Ve ritim 5 dakikaya 30 sn olunca

hastaneye gidilmelidir.

Nişandan sonra başka hiçbir sancı kanama gibi şeyler yoksa bebeğin hareketleri takip edilip beklenebilir canim

3 Beğeni

Allah’ım yardımcın olsun sağ salim kucağına alırsın inşallah​:palms_up_together:

1 Beğeni

Bilgi için teşekkürler :pray:t2: şuan beklemedeyim bakalım hayırlısı olsun inşallah :palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Amin inşallah canım teşekkür ederim :pray:t2::heart:

1 Beğeni

Ayy bende bi heycan yaptim :baby:haber et bizlerede rabbim saglikla kucagina almani nasip.etsin inslah :innocent:

1 Beğeni

Tamam ederim :blush:Amin inşallah canım :palms_up_together:t2: teşekkür ederim :heart:

Baya bir yeni sey ogrendim tecrubeli olmak boyle birsey sanirim Rabbim hepimize saglikli guzel ve zamaninda dogumlar nasip etsin :see_no_evil::heart_eyes:

Sanci sıklığı 20 dakika nin altina inerse hemen gidin falan denilir benim nişandan uc saat sonra suyum gelmisti dikkatli olun

1 Beğeni

Sancılarınız var mı ? Nasılsınız ?

1 Beğeni

Bugün sabah kanlı akıntı devam ediyordu hatta kan pıhtısı geldi ara ara sancılarım vardı acile gittim . Muayene edildi 3 cm açıklık varmış doğum başlamış. Suni sancı teklif ettiler ama ben istemedim kendi sancımi bekledim . Sabah 10 gibi gittim acile 12 buçuk gibi doğum haneye alındım saat 15.25 de normal doğum ile çok şükür kızımı kucağıma aldım​:heart::palms_up_together:t2: Rabbim tüm hamiş annelere de kolay doğum nasipsin inşallah :palms_up_together:t2: Minik kızım beni çok yormadi maşallah :nazar_amulet: Darısı tüm Hamiş annelere olsun inşallah :palms_up_together:t2:

1 Beğeni

yaaa cok sevindim darisi bize artik lohusaligin hayirli olsun canimm allah anali babali saglikli buyutmeyi nasip etsin​:heart_eyes:

2 Beğeni

Gözün aydın canım çok sevindim senin adına Rabbim yavrunu analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah :palms_up_together::nazar_amulet:

1 Beğeni

Gözünüz aydın​:smiling_face:Ayy böyle doğum haberleri aldıkça kendim doğurmuş kadar seviniyorum. RABBİM sıhhatli mutlu ömür nasip etsin​:heart:

1 Beğeni

Amin canım inşallah :palms_up_together:t2: teşekkür ederim :heart:

Amin cümlemize inşallah :palms_up_together:t2::heart: teşekkür ederim :pray:t2:

1 Beğeni

Teşekkür ederim :pray:t2: Amin inşallah canım :palms_up_together:t2::heart:

Ay çok sevindim canım benim Allah analı babalı büyütsün inşallah lohusalığın hayırlı olsun :two_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Aaaa çok sevindim, süreci harika yönetmişsiniz. Gurur duyuyorum sizinle :pray::blush:

Bebişinizle çok güzel zamanlar geçirmenizi diliyorum :heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts::star_struck:

Lohusalığınız hayırlı olsun :ribbon:

1 Beğeni