Nestle Nesfit yemek

Kızlar 10 haftalık gebeyim sabahları çok fazla mide bulantısı yaşıyorum kahvaltıdan önce veya öğlen Sade Nestle nesfiti sütle karıştırıp yemek mideme iyi geliyor her gün mutlaka öğün yerine yiyorum ve canım istiyor sizce zararlı mı ?

Merhaba canım, sabahları yaşadığın mide bulantıları gerçekten zorlayıcı olabilir, ancak şunu bilmelisin ki hamilelikte mide bulantısı (özellikle sabah bulantıları) çok yaygın bir durumdur ve genellikle gebeliğin ilk üç ayında görülür. Bu durumda, mideyi yatıştırmaya yardımcı olan yiyecekler seçmek iyi bir fikir olabilir.

Nestle Nesquik veya Nesfit Gibi Ürünlerin Tüketimi: Nesfit veya benzeri kahvaltılık gevrekler, genellikle karbonhidrat, vitaminler ve mineraller içerir. Ancak, bu ürünlerin içinde şeker, koruyucu maddeler veya tatlandırıcılar bulunabilir. Sütle karıştırıp yemek mideyi rahatlatabilir, çünkü süt genellikle mideyi yumuşatır ve asiditeyi azaltabilir.

Zararlı mı?

• Dengeli Tüketim: Her gün bu tür ürünleri tüketmen genellikle zararlı olmayabilir, ancak aşırıya kaçmamak önemli. Eğer canın istiyorsa ve mide bulantını hafifletiyorsa, bir sorun yok gibi görünüyor. Fakat, başka bir öğünle dengelenmesi gerektiğini unutma.
  • Şeker İçeriği: Bu tür ürünler genellikle şeker içerebilir, bu yüzden şekerli gıdaların tüketimini fazla abartmamak önemli. Şekerli gıdaların fazla alınması, gebelikte kilo alımını hızlandırabilir ve şeker seviyelerini etkileyebilir.
  • Besin Değeri: Nesfit gibi kahvaltılık gevrekler, bazı vitamin ve mineralleri içerse de, genellikle tek başına dengeli bir öğün oluşturmaz. Yeterli protein, lif, sağlıklı yağlar ve diğer vitaminleri almak için farklı gıdalara da yönelmen gerekebilir.

Alternatif Olarak:

• Yulaf veya Tam Tahıllı Ürünler: Eğer mide bulantısını hafifletmek için başka alternatifler arıyorsan, yulaf gibi tam tahıllı gıdalar da mideyi rahatlatabilir ve daha uzun süre tok tutabilir.
  • Taze Meyve ve Sebzeler: Özellikle muz, elma, havuç gibi meyve ve sebzeler, sindirimi kolaylaştırabilir ve mideyi sakinleştirebilir.

Sonuç Olarak: Eğer bu ürün seni rahatsız etmiyor ve mide bulantını hafifletiyorsa, günlük olarak küçük porsiyonlar halinde tüketebilirsin. Ancak, şeker içeriğine dikkat ederek ve beslenmeni dengeli tutarak daha sağlıklı bir alternatif oluşturmak her zaman faydalı olacaktır. Herhangi bir endişen olursa, doktorunla konuşarak daha fazla bilgi alabilirsin.

Kendine çok dikkat et, her şey yolunda gidecek! :sparkling_heart:

1 Beğeni

Admin çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim :blush::heavy_heart_exclamation:

1 Beğeni

Şekeri çok fazla gün içinde aşırı şekerli yemezsen bir şey olacağını sanmıyorum

Bana kellogs un kiler sekersiz gibi geliyor karısık kuru meyve katıyorum icerisine sabah veya öglen yiyorum iyi geliyor :grin:

1 Beğeni