Merhaba 21 haftalık gebeyim bazen nefesim daraliyor bir anda ates basiyor gecenlerde tekrar oldu uzun bir sure sogukta balkonda oturdum tam kendime geldim dedim ayaga kalktim gozum karardi kulaklarim cınlamayaa basladi bunlari yasayan varmi 3, gebeligim ama bu gebelik cok zorlu geciyor
Merhaba canım aramıza hoş geldin! 21 haftalık hamileyken nefes darlığı, ani ateş basmaları, göz kararması ve kulak çınlaması gibi belirtiler zaman zaman yaşanabiliyor. Özellikle üçüncü gebelikte, vücudun bu kadar yük altında olması daha zorlu geçmesine neden olabilir. Büyüyen rahim, diyaframı yukarı doğru iterek nefes almanı zorlaştırabilir. Ayrıca, hamilelikte kan hacmi arttığı için vücudun daha fazla oksijene ihtiyaç duyar ve bu da bazen nefes darlığına neden olabilir.
Ancak, bu tür belirtiler tansiyon düşüklüğü veya kan şekerinde dalgalanmalardan da kaynaklanabilir. Bol su içmeye, düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat et. Ani kalkışlarda baş dönmesi yaşamamak için yavaş hareket etmeye çalış. Ayrıca, demir eksikliği gibi durumlar da bu belirtilere yol açabilir; doktoruna danışarak gerekirse demir seviyelerini kontrol ettirebilirsin.
Bu tür belirtiler sık sık oluyorsa veya çok şiddetliyse mutlaka doktoruna bilgi vermelisin. Bazen bu belirtiler, vücudunun dinlenmeye ihtiyacı olduğunu da gösterir. Kendine çok iyi bak, gerektiğinde dinlenmekten çekinme. İnşallah en kısa sürede daha rahat bir dönem geçirirsin. ![]()
![]()
Ayrıca Nefes Darlığı hakkında daha fazla bilgi almak istersen bu yazıyı okuyabilirsin.