Neden boyle düşünüyorum?

Ben 14 haftalik gebeyim her doktora kontrole gittigimde ultrasonda bebeğim çıkmayacak sanıyorum bugune kadar hiç dusugum olmadi Allah in izniyle de insallah olmaz saglikli bir gebeligim var hic sorun yasamadim ama neden boyle düşünüyorum korkuyorum ultrasona girince onu cozemedim her seferinde gebelik gozukmuyor diyecekler diye korkuyorum neden hep boyle düşünceye kapiliyorum?

1 Beğeni

Gebelikte böyle endişeler normal bence bende de oluyordu her gittiğimde kalbi durmuş vs diyecekler diye korkuyordum Allah korusun rahat ol

1 Beğeni

Ah ah aynı korkular iciresindeyim bnde 14+4 yaşım var doğal gebelik oldu ummadığım zamanda şimdide beynimi susturamiyorum ya birşey olduysa bebeğime kalbi durduysa her anne yaşıyor bu vesveseyi sanırım Allah’ım sağlıklı bebekler nasip etsin hepimize bacım

Gebeler hep öyle oluyor endişe korku . Sonra bebişi görünce de sevinç hepsi birarada

Bende öyleyim ama onu daha hissetmediğimiz içindir. Hareketlerini hissettiğimiz an bu duygu gider. Aynı haftadayız bebeğini nasıl hissedeceğini anlatıyım banada komşum öğretti :joy: çikolata ye ve sırt üstü uzan elini göbeğine koy bak nasıl kalp atışı gibi bir hareket hissedeceksin. Ben çikolatadan hamileliğimde tiksindim yiyemiyorum ona rağmen yine hissediyorum​:smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes:

2 Beğeni

Ya bende stetoskop var ya tansiyon aletinin onla dinliyorum ama ben duyamıyorum eşim duyuyor kalp atışını acaba yanılıyor mu bilemedim

Ani hormon artışından dolayı bu tarz düşünceler beynimizde olabiliyor. Bebeğinizle ilgili hep güzel şeyler düşünün. Kendinize iyi gelen şeyler yapın. Eğer sürekli devam ederse terapi desteği alabilirsiniz :blush:

Bqstan beri hep boyle düşünüyorum sanirim psikolojik olarak bebegim olacagina mi inanamiyorum bilmiyorum bir şekilde korkuyorum herşeyin rüya olmasından

Ayni şeyleri yaşıyorumm. İki uc gundur stres var uzerimde ağlamalarım oluyordu. Dun aksamda yine kendi kendime stres yüzünden bebege bise oldu korkusu yaşadım. Sabah ultrasonda gorene kadar endişe ediyordum. Cok sukur sıkıntı yok. Yazılan yorumlara gore de normal sanırım yaşadıklarımız :pray: