Ne yersen çoçukta leke olur?

Kızlar, biraz kafa dagıtalım. Hamilelikde yenilmemesi gereken şeyler var diyorlar ki yedigin an elini nerene sürsen çocuk da leke veya ben oluşur. Bilgileri olan yoruma hadiii…

7 aylık oldum ve hiçbirşeyden kendimi kesmedim, herşeyden kararınca yedim ve devam da ediyorum. Bence o tarz şeyler doğru değil

6 Beğeni

Öyle bir şeye kesinlikle inanmıyorum. Herşey yedim, elim de her yerime değdi ama çocuklarım lekesiz :grin:

3 Beğeni

Ben ciğer diye duymuştum çilek diyen de var ciğer değil de çilek çok yedim bakalım ama batıl inanç gibi geliyor :smile:

1 Beğeni

Yani bncede batıl inanç gbi normalde canın ceketiginde yemezsen derler ama şimdide işte çilek gordun yesende deyme skain bı yere diyorlar saçma geliyor bana şahsen

1 Beğeni

Ciğeri duymuştum. Bir de çiğ et ellediğin zaman elini bi yerine sürme o da leke olur diyorlardi. Tabi bunlar ne kadar doğru tartışılır.

1 Beğeni

Aslında yemek den değil de gebeler kabir ziyaretlerine gidince mesela elini kendi koluna sürse leke oluyo bnde inanmamıştm ama eşimin bacağında var bn de bune deyınce kaynanm kâbir ziyaretine gidince ayağım kaşınmıştı bnde kaşıdım oğlumda leke çıkmış çevremde biri daha böyle

1 Beğeni

Ben her şeyden yedim yiyorum da. Kendimi hiç kesmedim. 32+3 haftalık hamileyim. O tarz şeylerin doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum.

Leke değilde küçük kizimda şeftali yedim yeme tüylü olur dediler dinlemedim yedim sırtını bir görseniz varya aşırı kıllı kızım 4 yaşında hiç dökülme fln olmadı aynı

1 Beğeni

Vlla bende çilek ve ciğer yedim. Hatta hamilelikte her şeyi yerseniz ileride bebeğinizde alerji çıkma ihtimali düşük olur diye okumuştum. Tabiki çok değil bir kaç parça yedim :joy::see_no_evil:

2 Beğeni

Ben mango asermistim yiyemedim esim bulamadi meyve suyunu almis kizimin koltuk altinda mango lekesi var

2 Beğeni

Ben buna inanmıyorum)

Bı hamilenin çilek yememesi büyük günah olur :joy::joy::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:ay tam mevsimi meyve yemeyi böyle severken hemde​:hugs::hugs::heart::heart:

1 Beğeni

Ciğer yedim hamileyken, ete de dokundum ama bir şey olmadı :grin:

Çölyak hastasiyim canimin istediği cogu seyi yiyemedim. Bir doktor ye dedi ama seni rahatsiz eder sadace. Baska bir doktor yeme dedi. Bende yemedim. Künefe, icliköfte, cigkofte hep icimde kaldi.

Benimde abimin eşi şeftali asermisti bulamamıştı abi oğlu oldu oğlunda şeftalini iç kısmı gibi leke var göbeğinde

1 Beğeni

Kıyamam size yaa :pleading_face:

2 Beğeni

Çok güzel :grinning:

1 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum :sunglasses::sweat_smile:

1 Beğeni