Ne yapmalıyım yardım!

Kızlar 40+1 haftalıgiz bende henüz hiç bı sancı falan bişey yok hareketlerinide hissediyorum bebeğimin çok şükür ben kendi sancımı bekliyorum eşimde gidelim hastaneye diyor sunni sancı istemiyorum açıkçası ikinci doğumum olacak ama ilk doğumum 39. Haftada olmuştu kendi sancimla aradan da baya geçti ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. Birde dün gece bir rüya gördüm rüya tabirini okuduğumda rüyayı gören kişinin maddi manevi sağlık açısından olumsuz şeyler yaşayacağı yazıyordu beni çok etkiledi ya bebeğimle alakalı olumsuz bişey yaşarsam diye korktum açıkçası. Sizce buna göre hareket etmelimiyim.

Rüyaya göre hareket etmeyin, rüya sonuçta bilinç altınızdan , aç mı tok mu uyudunuz ondan bile etkileniyor. Ama son haftalar olduğu için de ihmal etmeyin doktora görünün. İlk doğumunuz normaldi anladığım kadarıyla. Doktor bir yol haritası gösterir. Beklemek veya doğumu başlatmak konusunda. Çünkü bekledikce bebeğin kaka yapma ihtimali de olabilir. Öte yandan sadece vaktini bekliyordur 41de de doğabilir. Buna takip altında karar verin bence.

2 Likes

Ben 39+6da kontrol diye gittim. Henüz yalancı sancı bile yaşamamıştim hiç. Hiç belirtim yoktu. Doktor beni görür görmez niye yüzün ellerin böyle şişti dedi. Defalarca tansiyonumu ölçtüler, 15e dayanmıştı, küçük 9du, gebelik zehirlenmesi riskiyle acil sezaryen oldum. Bekleseydim belki bir günde çok şey değişirdi. Aniden tansiyonum 18 19 bile olabilirdi.

En son kontrole gittigimde kendi doktoruma değil başka bı doktora gittim daha doğrusu perinatolojiye yönlendirdiler o bölüme gittim 38. Haftadaydım kendi sancını bekle erken doğmasın bebek alabildiğince kilo alsın demişti çünkü haftasına göre zayıf bı bebek olduğunu soyledi. O yüzden gitmedim tekrar . Teşekkür ederim bu arada

Yaa geçmiş olsun çok şükür sorunsuz bebeğinizi almışsınız. Doğru diyorsunuz böyle durumlarda ihmal etmemek lazım

1 Like

Rica ederim ne demek. Yine beklemeyi tercih edersiniz ama bir yandan da bebeği görmüş olursunuz beklerken içiniz rahat olur

1 Like

Haklısınız. Böyle zamanlarda ne yapmak gerekir pek sağlıklı düşünemiyor insan her kafadan da bı.ses olunca buradanda daha tecrübeli bilen birilerine danışmak istedim

1 Like