Ne yapicam off böyle

Hanımlar doğum yapalı 30 gün oldu bebeğim gece emzirekmek için alarmı kuruyorum en yüksek ses yapiyom ben böyle değildim ilk çocukta alarim sesi bile uyandirmiyo emziremiyom diye çok üzülüyorum gün boyu aşırı ayaktayım ondanmi kahve iciyom yüzümü yikiyom bu gece kalmak için ne yapim bebeğim aç uyuyo diye üzülüyorum yemin

1 Beğeni

Sen ister istemez yoruluyorsun eşini uyar beni alarmı duyunca uyandır diye yada oda telini kursun başka bir şey gelmiyor aklıma

1 Beğeni

Kizesim şehir dışında yanlız ben aşırı yoruluyom bu bebek daha yeni bir aylık aciksa kalkarmi bilmiyorum öyle de olmadı

Bebek hiç uyanmıyo mu gece ağlamıyo mu onun sesini duyuyosanız alarma gerek yok bebeği de duymuyosanız bi yardımcınız olsun evde uykusu hafif biri

Saat 4 de ağlar bu saate kadar yardımcı yakın yardım edecek biride yok ben böyle agirli uyku değilim tak diye sesle uyanan biydim ama sitrers yorgunluk baya insanı mafar ediyo

Evet malesef ben de duymuyorum gece bazen duyuyorum bazen duymuyorum ama annem eşim bakıyolar kızıma büyük de zaten gece beslenmesi yapmıyoruz. Gün içinde de kendinizi dinlendirin o uyurken sizde biraz uyuyun iyi gelir evin işini gücünü boşverin yani mental ve fiziksel sağlığınız çok daha önemli

1 Beğeni

Kızım bir yaşında çok yaramazlık yapıyor hiç bırakmaz dinlenim

Gündüz uyumuyor mu hiç onunla birlikte uyuyun en azından yoksa akşam olmuyo malesef

Pardon eşinin uzak olduğunu bilmiyordum kusura bakma ama bebek daha küçük 2-3 saatte bir emzirmen gerekiyor valla bilemedim yada gündüzleri bebek uyudukca sende uyu uyku düzeni sağla belki o zaman alarmı duyarsın bebek sarılık marik olmadı dimi

Valahi boş kalsam değil 5 dk gündüz uykusu uyuyamıyorum bilmiyorum

Mesala saat 1 de emzirsem 3 te zor uyanırım o zaman emziririm yüzü sarı değil ama gazdan mi bilmiyorum agliyo özelikle sabahları

Annelik nasıl birşey sırf emziririm diye uyumuyom

Çok zor gerçekten hele ki desteksiz iki çocuğa yetebilmek çok ama çok daha zor. Biraz rahatlamaya ihtiyacınız var hiç çevrenizde eş dost akraba yok mu gündüz en azından Bi kaç saat gelip sizi dinlendirseler biraz uyursanız rahat etseniz belki uyanamama sorununuz ortadan kalkar çünkü 1 aydır doğru dürüst uyuyamamaktan vücudunuz artık duyuyosa bile alarmı göz ardı ediyo olabilir

Kan değerlerinize de baktırın lütfen benım 3.doğımda fazla kan kaybettim vücudum bayagı kansız kalmıs hep uyku halim vardı bir de rengim sap sarıydı tahlilde hersey cıktı dışardan kan takviyesi yapıldı hastaneden.Bir de esım fırıncı hep fırında hayvanın dalagını pişirip yedırdı bayagı toparladım sonra

Canım nerede dost akraba hepsi hain valahi hatta eşimle arami bozmaya yelkenen akrabaları insan kim evinde ister tekim ve bazen çok yıpranmış his ediyorum bide şöyle baş edemedim bişey var bende ben ister istemez kötü şeyler düşünüyorum nasıl kötü şu şekilde bir iş yapsam diyorum bu kaza olucak mesala kızımla bir yere gitsem başımıza bu gelicekvdiye şeyler düşünüyorum aşırı derecede kaçmak ve düşünmekten kurtulmak istiyorum bilmiyorum niye böyle oldum bide aile içi insanı hiç anlayan yok galiba tek başına olunca insan böylemi oluyo büyük kızım dün ikisine girdi bebişim bir aylık oldu büyük kızım hala bebek kendime zaman ayırmak istiyorum bir bakiyom akşam oluyo eşimi bir yanda çok özledim çalışmak zorunda kimse ona yardım etmedi yeni ev yaptik ve borclandik kimse el atmadı bize ne babam ne onun babası yani kısaca insan bir Allah’ı birde kendine takadi oluyo eş dost akrabaları sahte bu herkes için geçerli değil tabi bunu da soylim bazı akraba aile dost var herşeyden bile değerli ama oda dünyada çok az maalesef yine herşeye rağmen elhamdülillah diyorum ve yine diyorum Rabbim dert sıkınti keder vermesin :blossom:

Amin gerçekten zor bir hayatınız varmış. Kötüyü düşünüp kendinizi sıkmayın bende genelde her olayda kötüye bakma eğiliminde bi insanım ama bu insanı çok yoruyor bi yerden sonra aman ne oluyosa olsun diye izleme kısmına geçtim artık sizde öyle yapın çok rahatlarsınız. Kızınız da 2 yaşına gelmiş artık bişileri anlıyordur hadi kızım bunu getir bunu götür diye yardımcı olup onunla da oyun oynuyormuş havası yaratabilirsiniz çok seviyorlar öyle şeyleri bende kızıma yapıyorum ekmek poşetini verip hadi kızım götür ananeye mama yicez şimdi diyorum kucaklıyor götürmeye çalışıyo hem çok tatlı görünüyorlar hem çok komik. Yemek yaparken küçük ipli rondolarda soğanı doğruyorum ipi çektikçe o da yapmak istiyo ucunu onu tutturup ben çekiyorum birlikte yapmış gibi oluyoruz hoşuna gidiyo. Salata için yeşillikleri yıkıyorum salata kurutucuya koyuyorum kapağı kapatıp çevirince izliyo hoşuna gidiyo koyuyorum yere oturuyo başına çevirmeye çalışıyo bunlar hem motor becerileri gelişimi için iyi hemde benimle birlikte bişiler yapmış oluyo ilgisi sevgisi herşeyi bütünüyle gelişimsel olarak çok etkili sizin küçük bebiş de var tabi onu da mesela Ana kucağına koyabilirsiniz yanınızda olur ya da kanguruya koyabilirsiniz slingle vücudunuz sarabilirsiniz. Müzikle oynamayı çok seviyo benim kızım mesela işlerinizi yaparken müzik açıp oynaya oynaya yapabilirsiniz. Oyuncaklarını toplarken bir iki tane koyup eline bi oyuncak verip hadi buraya koy diye koydurabilirsiniz. Hayatınıza dahil edin bebeklerinizi o zaman günün nasıl geçtiğini anlamicaksınız hemde çok yorulmamış olucaksınız.

1 Beğeni

Hemen hemen aynısını yapiyom zaten benim kız insanları döver çok sınırlı ayrıca geçenlerde kardeşimin burnuna çizik attı eliyle bunu yap şunu yap diyince yapıyor benim ortam baya kapalı fazla dışarı çıkamıyorum kendim biraz bahacede orda burda gezdiyom ama küçük bebişim hep agliyo az vakitleri veriyom büyüğüne ama idare ediyoz aslında çocuklar evin gülü insanlar bide hayat la mücadele yoruyor insanı sanırım ki bu arada çok özetlediniz​:face_blowing_a_kiss:

1 Beğeni

Gaz problemi olabilir belki dediğin gibi metsil damla kullanabilirsin Dr muayene ettiyse sarılık gormediyse problem yok Yada sen Parmağınla hafif bastırıp bırak Bastığın yer sarı görünüyorsa sarılık olabilir Beyaz/pembe oluyorsa normal canim