Nazal kemik .ense kalınlığı ve kalp delik

Merhaba hanimlar biz 23 hafta 2 gunluk olduk dun detayli ultrasona girdik ve hic guzel seyler duymadik malesef​:pensive::pleading_face:kalbi delikmis minik kizimin ense kalingi 6mm.ve nazal kemik olcumu 4.2 down sendromlu olacağı soylendi .isin en kotu tarafi hem down sendromlu olup hemde kalbi delikse amelyat olucakmis ce yasamasi mümkün degilmis bebegimin :pensive:yuzde yuz biseyde demiyorlar su alinsin kesinlesssin durum dedi detayli ultrason ceken dr.yarin baska dr a daha gorunucez umarim ayni seyleri duymayiz .boyle olan ve hersey normal ilerleyen varmi ki .dunyamiz yıkıldı .bebegimiz dogacak ve gercekten down sendromluysa kalp ameliyati olup ölecek .kafam daginik hic bisey dusunemez oldum uykularim yok yemek yiyemiyorum .dr bebegi aliriz diyor ama nasil yaparim bunu karnimda kipir kipir o kadar guzel hareket ediyorki masallah nasil kiyarim nasil yaparim bunu yapamam​:pensive::pensive::pensive::pensive:

2 Beğeni

Bneim kuzenin kızıda down ve kalbi delikdi gelismemisti ameliyat oldu suan durumu cok iyi maşallah.

2 Beğeni

Kuzenede aynisi dendi inanma doktorlara fazla… tevekkul dua et

1 Beğeni

Bizde gelisimde hic bir sıkıntı yok masallah herseyi normal ama iste :pensive:bacaklari kollari ic organlari hersey normal kalbi delik olmasina ragmen kardiyak kan akisi hepsi hepsi hepsi normal yasim 41 buna dayanarak da yorum yaptilar :pensive:

Belki kalbi cok minmak deliktir ve dogumdan sonra düzelicek doktorlara aldiris etme ırmak hanım kuzenimin kızı sarışın gözleri masmavi nasıl kıyılır bakan tekrar bakıyor ama bizim kuzenin kızında aynı zamanda kas zayıflığı var fizik tedavi görüyor ama maşalalh her seyi anlıyor dinliyor

1 Beğeni

Oyle yapiyorum ama yinede basimiza neler gelicek bilmesigimiz icin icim kalbim ne bilim .dunyaya gelicek gorucem sesini duyucam kim bilir kac gun kim bilir belkide hic kucagima alamicam .bu dusunceler oldukca yordu 1 gunde :pensive:rabbim en iyisini biliyordur en guzelini verecektir duanizi eksik etmeyin olurmu​:palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together:

Eşimin arkadaşınin esine de down demisler kadin yıkıldı ama dogumda bi baktılar sapasağlam biri down da değildi

1 Beğeni

Rabbim acil sifalar versin :palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together:zor surecler insallah tedaviye guzel cevap verir minik yavrum​:palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together:

Neye dayanarak soyluyorlar bunu anlamis degilim inanin insani hayatini zehir etmekten baska bir ise de yaramiyor :pensive:

Bol bol dua edin kuzenede ölür yaşamaz 5 6 defa ameliyt olur dediler … doğdu ameliyata aldılar hemen çunku kalp kapakçılar gelişmemis delikti suan 2 yaşinda maşaalahı var … iki göğüs arası ameliyat izi var ama hiç sıkıntı yapma veren de allah alan dA. Dua etmekten başka çare yok rabbim sana melek vermiş öbür dünyada seni kurtaracak kişi o cünku butun sorumlulugunu yüklendin. Bu konu ile ilgili dini sohbetler var izle bak için nasıl rahatlicak

1 Beğeni

Ve belki senin çocuk hafif down olacak ve ilerde çok başarıli biri olacak bilemeyiz ki . doktorlar hemen aldırma pesindeler duyarsızlaşmıslar onalra normal gibi geliyor…

1 Beğeni

Allah yardımcınız olsun şunu unutmayın Allahtan ümit kesilmez bol dua :pray:t2: . Böyle olup da çocuğu sapasağlam olan çok insan var . DUA KADERİ DEĞİŞTİRİR . İnşallah bebegın çok sağlıklı bı sekılde dünyaya gelir . Allah hiç bir anneyı evladıyla sınamasın :pensive:

1 Beğeni

Yaaa kiyamam sana ben kucuk yasta yavrum benim .evet mervecim dedigin gibi Rabbim bana melek hediye etti hepsinin farkindayim inan ondan yana hic supem yok ve oyle dogacak diye hic üzülmüyorum o benim dunyanin en guzel en cici en ozel kizi olarak dunyaya gelicek ve ben onu sabırsızlık la bekliyorum.zor olucak belki ama hayati ikimiz icinde nasil kolaylastirirm hep bunun mucadelsini vericem Rabbimin izniyle .Rabbim verdiyse kolaylığını muhakkak verecek hem bana hem bebegime .benim tek korkum uzuntum endisem dogumdan sonra ki surec ameliyatla cok kotu sonuclanirsa buyuk dekik var dedi dr .ve yasamaz dedi :pensive:

Amin canim benim .evet sigindigim rabbim :pensive: bebegime dua edermisiniz buna cok ihtiyacimiz var

1 Beğeni

Tabıkı ederım , edıcem de :pray:t2:rabbim bu mübarek günlerin hürmetine inşallah bebegını sağlıkla kucağına alırsın . Sureklı ya Şafi , ve el musavvir zikirlerını çek . Hayırlı haberlerını bekliyoruz

1 Beğeni

Annem hep der göbeğini elle ovala ya Musavvir de der bana… rabbim kimseyi evladı ile sınamasın kuzum… sag salim çikacaksın insalah ama her sey cok guzel gecerse sana tavsiyem bebege cok dikkat et enfeksiyon cok aliyorlar ilk zamanlar benim kuzen cok cekti enfeksiyon yuzunden kac defa hastanede yatti bizim kız gozler masmavi sapsari saclar zannedersin barbie bebek. Bakan tekrar bakıo herkes kucahina alip sevmek istio

1 Beğeni

Aynen canim hic dusunmeden bu cocuk hasta dedi basladi anlatmaya kotusununde kotusunu söyledi. Karnimda kipir kipir olan canli bir bebegi oldurmemi istiyorlar bu anneye nasil denir 1 sn ye icinde akkim almiyor bari yavas yavas soyle bari biraz uzulde soyle .kendide dedi masallah nasilda haraketli bunu gore gore nasil diyebilirsin sen bana yavrum ellerini acip kapatiyor saga sola dönüyor harekwtleinde kısıtlama yokken

allah yardimcin olsun şafi ismiyle şifa versin minik kizimiza sen gonlunu ferah tut

1 Beğeni

Allah razi olsun canim :palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together::pensive:

1 Beğeni

Benim kaynanam fakirlikten aldirmis bi ara bi baktim sabaha kadar uyuyamamis köseye çekilmis düsünüodu gece gece yillar geçmis aradan unutmamis tee gencken yapmis hata simdi dio ah merve keske keske yapmasaydim uyuyamiyorum vicdandan der… birisi beni boguyor sanki demisti

1 Beğeni