Mutfakta pratik öneriler

Soğan dolması denedin mi bilmiyorum denemediysen denemeni tavsiye ederim. Soğanları haşlayıp doldurup buzluğa atıyorum aynı dolma biber gibi çıkar pişir üzerine sarımsaklı yoğurt çok güzel pratik

3 Beğeni

Bende aklıma geldikçe yazıyorum… patatesleri haşlayıp köfteye ne katilirsa katıyorum şekil verip buzluğa atıyorum sadece kızartması kalıyor

3 Beğeni

Of evet cok lezzetli oluyor bayilirim sogan dolmasina bugun yemegim var yarin biraz kendime yapayim birazda yaprak sararim yarının yemegi tamamdir​:joy:

3 Beğeni

Ben tüm biberleri soğanları doğrayıp buzluğa atıyorum. Pide içini kendim yapıp pide yaptırıyorum onları da buzluğa atıyorum çok acıkmış ve vaktimiz olmadığında baya iyi oluyor. Poğaça börek her zaman buzlugumda bulunduruyorum önceden pişirip atıyorum bir ısıtması kalıyor. Yeşillikleri yıkayıp kurulayıp dolaba koyuyorum. Vakitten tasarruf oluyor umarım işinize yarar :pray:t2::smiling_face:

2 Beğeni

Bende çalıştığım için muhakkak dönüştürebileceğim yemekleri yapıyorum. Patlıcan kabak patates kızartıyorum ilk gün öyle kızartma gibi yiyoruz mesala ertesi gün kalanı birleştirip domates sos yapıp tekrar pişiriyorum ya da köfte et katıp yemek yapıyorum. Bir diğeride haşlanmış patates muhakkak başladığım zaman çok yapıp dönüştürüyorum salatasını, püresi, salça soğan kavurup yemek yapıyorum ya da kahvaltıya sade çıkartıyorum. Domatesleri soyup kavuruyorum tencere ile dolapta saklıyorum hemen yemeklere makarnaya katıyoruö yada çorbasını yapıyorum kalanıda menemen yapıyorum

3 Beğeni

Salatanın sosunu bile yapıp küçük buzluk kaplarına döküp dondurabilirsin domates salçası küfleniyor diye de aynı şeyi yapıyordum buz kalıplarında dondurup poşetleyip kaldırıyordum pazardan fazla fesleğen alıp pesto sos yapıp onu da donduruyorum kalıpta hazır sos oluyor makarna için aynı şey istediğin domates sosu için de geçerli

2 Beğeni

Yok vallaha pilav buzdolabında 2 gun kala biliyor. Ben mesela.oglene pişiriyorum akşama da kaliyor sabahın oglen və aksaminada yiyoruz. Bozulmuyor. Aksine pilav kaldikca tatlaniyor. Dene bir goruceksin canim.

1 Beğeni

Ben karnıyarık yapıp öylece koyuyorum buzdolabı poşetlerine ısıtması kalıyor sadece yeşil fasulye yemeğini de kavanoza sıcak koyup ters çevirip bi gece bekletiyorum konserve olarak güzel oluyor çıkarıp ısıtınca

2 Beğeni

Kızlar hepinize teşekkür ederim hepinizi dinledim ve bugün ilk konservemi yaptım. Soğan sarımsak biber domates havuç ve kabak tek tek hazırlayıp buzluğa attım. Zamanla kek poğaça da atarım. Hepinize tekrar teşekkür ederim :heart::heart::heart::heart:

2 Beğeni

Ohhh ellerine sağlık afiyetle yemek nasip olsun :smiling_face:

1 Beğeni

Amin Teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ellerine sağlık bende öyle yapıyorum fasulyeyi normal haşlayıp çıkarıp sarımsaklı kavuruyorum leziz oluyo

1 Beğeni

Poğaça yapıp atmayı bende istiyordum deneyen var mı cikartinca ilki gibi oluyor mu ?

2 Beğeni

Ben yapıyorum atiyorum cok pratik oluyor cikartip buzu cezildikten sonra 2 dk 180°C firinda isit ilk günkü gibi oluyor mis

1 Beğeni

Senin ellerin sağlık :two_hearts: