Mutfakta pratik öneriler

Arkadaşlar bana yardım edin nolur :scream::scream::scream: temas bağımlısı bir oğlum var ve ben aç kalmaktan bıktım. Gunay gundüz uzun uyumadığı icin gece yarısı yarının yemeğini yaptığım oluyor. :confounded:

Bana cabuk ve hızlı yemek yapabilmem için mutfak tüoları verir misiniz?

Sarımsakları soyup doğrayıp buzlukta tek kullanımlık hazırda bekletmek gibi pratik ve hızlı neyiniz varsa bekliyorum :pray::pray::pray:

2 Beğeni

Soğanı domatesi de aynı şekilde yapabilirsin soğanı domatesi doğrayıp yemeklil olarak ayırıp buzluğa atabilirsin

3 Beğeni

Ben mesela mercimek yemeği yapıcaksam falzla haşlıyorum buzluğa atıyorum hemen çıakrıp yapıyorum

2 Beğeni

Tek tek yazıyorum ama aklıma geldikçe yazıyorum salata malzemelerini yıkayıp kurulayıp peçeteye sarıp öyle kaldırıyorum istersen doğrayıp bi kabın içerisinde de saklayabilirsin

2 Beğeni

Yemek yapınca uzun süreli YAP at buz dolabina. 2 gunluk misal. İşin zor anacım.:expressionless:

2 Beğeni

Aklınıza geldikçe yazmanız beni cok mutlu etti :star_struck: akşam bunları yapayım ben hazırlayayım

2 Beğeni

Biber dolmasını doldurup pişecek gibi bırakıp saklama kaplarına koyuyorum. Bi pişirmesi kalıyor. Bir de sizin dediğinizi yapayım. Pilav bulgur falan olmaz değil mi

3 Beğeni

Patlıcanı da kızartıp koyabilirsiniz ya da közleyip ben mesela kabak dolması yaparken çıkan içlerinde poşete koyup buzluğa atıyorum mücver için kolay oluyor ooo ben maydanozu dereotunu naneyi bile doğrayıp buzluğa atıyorum yemekleri yapıp sıcak sıcak konserve de yapabilirsin domates konservesi gibi

2 Beğeni

Sebzeli mercimek çorbasını sıcak sıcak kavanoza koyuyorum. Öyle kaç gün durabilir. Patlıcanı kızartıp koyarsam hem sonra şak şuka olur değil mi? Ben bunları hepsini en kısa zamamda yapıcam

2 Beğeni

Evet uzun kızartıp karnıyarık da yapabilirsin

2 Beğeni

Pilavi fazla yapip buzluğa koyanlari duydum cikartip iki yada üç küp buz koyup demlendirip tüketen duydum ama yapmadim ne yalan soyleyeyim

2 Beğeni

Ben türlü yaparim fazla kavonozlara sicak sicak koyup hazir konserve gibi yapiyorum istedigim zaman kullanıyorum cok pratik oluyor

2 Beğeni

Salata malzemelerini (yeşillikleri) yıkayıp kurulayıp doğrayıp buzdolabı poşetine ya da vakumlu bir kaba koy. Hiç yemek yapamadığın zaman çıkar onu, tuz ve yağ dök ye. Önünde hazır salata olmuş olur

1 Beğeni

Pilavı öyle yapınca güzel olmuyor yaa, tadı tuhaf oluyor

2 Beğeni

Ben balkabağı çorbası yapıp buzluğa atıp yiyeceğim zaman çıkarmıştım, çözdürmüştüm. Isıtıp yemiştim, tadı bozulmamıştı. Diğer çorbalar için de uygun olabilir. Bunu da deneyebilirsin

1 Beğeni

Mercimek çorbasını o şekilde 1 hafta dolapta tutabilirsin, bir şey olmaz

1 Beğeni

Valla diyorum ya denemedim duydum Arkadasim yapiyor cok memnun bilmiyorum valla ben genellikle bi yemege başladım mi ertesi gunun yemeginide yapiyorum

2 Beğeni

Ben misafirler icin bile hazırlayıp atıyorum buzluga kek tatli kurabiye borek vs. Gelmelere yakin bi salata yapıyorum

2 Beğeni

Hazır yufkadan börek yapıp atıyorum sade kızartması kalıyor

5 Beğeni