Arkadaşlar bana yardım edin nolur temas bağımlısı bir oğlum var ve ben aç kalmaktan bıktım. Gunay gundüz uzun uyumadığı icin gece yarısı yarının yemeğini yaptığım oluyor.
Bana cabuk ve hızlı yemek yapabilmem için mutfak tüoları verir misiniz?
Sarımsakları soyup doğrayıp buzlukta tek kullanımlık hazırda bekletmek gibi pratik ve hızlı neyiniz varsa bekliyorum
Tek tek yazıyorum ama aklıma geldikçe yazıyorum salata malzemelerini yıkayıp kurulayıp peçeteye sarıp öyle kaldırıyorum istersen doğrayıp bi kabın içerisinde de saklayabilirsin
Biber dolmasını doldurup pişecek gibi bırakıp saklama kaplarına koyuyorum. Bi pişirmesi kalıyor. Bir de sizin dediğinizi yapayım. Pilav bulgur falan olmaz değil mi
Patlıcanı da kızartıp koyabilirsiniz ya da közleyip ben mesela kabak dolması yaparken çıkan içlerinde poşete koyup buzluğa atıyorum mücver için kolay oluyor ooo ben maydanozu dereotunu naneyi bile doğrayıp buzluğa atıyorum yemekleri yapıp sıcak sıcak konserve de yapabilirsin domates konservesi gibi
Sebzeli mercimek çorbasını sıcak sıcak kavanoza koyuyorum. Öyle kaç gün durabilir. Patlıcanı kızartıp koyarsam hem sonra şak şuka olur değil mi?
Ben bunları hepsini en kısa zamamda yapıcam
Salata malzemelerini (yeşillikleri) yıkayıp kurulayıp doğrayıp buzdolabı poşetine ya da vakumlu bir kaba koy. Hiç yemek yapamadığın zaman çıkar onu, tuz ve yağ dök ye. Önünde hazır salata olmuş olur
Ben balkabağı çorbası yapıp buzluğa atıp yiyeceğim zaman çıkarmıştım, çözdürmüştüm. Isıtıp yemiştim, tadı bozulmamıştı. Diğer çorbalar için de uygun olabilir. Bunu da deneyebilirsin