Misafir konusu

Arkadaşlar ben 8 aylık hamileyim, eşim bana sormadan dayısını misafirliğe çağırdı. Normal şartlarda olsa pek problem etmem ama gerçekten hiç uygun değilim. Eğilip kalkamıyorum bile belim kırık gibi. Ev temiz değil hiç zaten, doğuma yakın bir zamanda temizlemeyi planlamıştım. Evde halılar yok hepsini birkaç ay önce annemlerde yıkadım daha almadım ordan. Tüm bunları eşime anlattım bağırıp çağırdı bana konuşmuyoruz şimdi. Ne yapayım hiç bilmiyorum. Yerimden bile kalkacak halim yok zaten hastayım da. Neden bu kadar anlayışsız bazen hiç anlamıyorum…

2 Beğeni

@anonim70 erkeklerin misafir anlayışı bazen bizimkiyle hiç örtüşmüyor onlara göre ne var oluyor ama bizde ise ev temizliği tozu ikramligi derken stres oluyoruz birde hamilelikte daha bı zor ,boşver gelsin cagirdiysa evide takma kafana gelen öyle kabul etsin 8 aylık hamile kadının evine gidiliyor sonuçta sıkma canını :joy:

1 Beğeni

Kaç yılık evlisiniz birde ilk gebelikmi

Insanlar neden böyle anlayışsız 8 aylık hamile bir kadın nasıl hizmet etsin kendine zor bakıyor oturup kalkmakta zorlanıyor geceleri uyuyamıyor…

Yani çok sinirimi bozdu gerçekten ama tek çare takmamak sanırım haklısın

1 yıl 2 ay oldu, evet ilk gebeliğim

Hiç sorma bunu artık sorgulamıyorum bile, insanlar böyle maalesef…

İnsanlar çok düşüncesiz gelen insan düşünüp akıl etmesi lazım aslında ama malesef kimse kimese acimiyo kendi yerine koymuyo banada öyle bu aralar çok kişi geliyor özellikle eşimin ailesi 9 aylık olmama rağmen yiiyio icip gidiyorlar

1 Beğeni

Ama iş ise geldimi gelip biseyin ucundan tutmuyorlar

Eşin bu konuda çok hasas olmasi gerekir neden buyle yapmış ya sana kiymamasi gerekir bu günlerde sana destek olması gerekir

1. Haftamdaydım üniversite arkadasım geldi başka bir şehire giderken uğrayıp bir gece kaldılar eşi ve cocuguyla mutlu oldum ben de cok takılmam gelen misafir hep yardım etti bana yaşadığınız yerdeki misafir anlayışları nasıl bilemem… eşimin de hakkını yiyemem allah başımdan eksik etmesin temizlik yemek hep yardım eder bana. 39. haftama girdim bugün bi arkadaşım senelik izninde kahve içmeye gelicem dedi geldi içtik hatta kahveleri o yaptı… ama hamileliğim sürecinde hep hareketli geçirdim hiç yatmadım cok şükğr güzel ve kolay bi hamileliğim geçiyor ilk hamileliğim. eşinden yardım istemelisin senin gerçekten iyi hissetmediğini düşünmeden çağırmıştır… evet erkekler bizim gibi detaycı değil ama konuşmama sebebi olacak bir şey değil bu her zaman duygularınızı açıkça söyleyin açık iletişim kurun ki çözüm üretin. Lohusalıkta da kesinlikle içinize atmayın duygularınızı yaşayın :pray:t2: güzelce anlayışla konuşup anlayışla karşılayıp yardımcı olacaktır. Kendinize cok dikkat edin ve sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu 🫶🏻

Sende bırak anangile git boşver o çağırmış madem o ağırlasın bi de kavga ediyor deli mi ne

Bundan önce de eşimin abisi bizde kalırdı, gelen giden olurdu pek takılmazdım. Ama şu an hakikaten yatakta dönemiyorum bile, ağlayıp sızlamayınca anlamıyor kimse durumun vehametini

1 Beğeni

Valla öyle yapmak lazım da işte yine olan bana olur.

Ne kadar güzel gelen eş dost ve en önemlisi eşiniz size yardımcı oluyor, şanslısınız. Bizde kimse bir bardak kaldırmadığı için haliyle zorluyor artık. Neyse sağlık olsun diyelim. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim, inşallah hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrularımıza. :cherry_blossom:

1 Beğeni

Haklısın

Teşekkür ederim :pray:t2: gerçekten içinizde biriktirmeyin tavrınız elbette olabilir ama konuşmamazlık asla yapmayın cünkü ne olursa olsun misafiriniz de gitse kapı kapandıktan sonra ikinizsiniz o evde hatta üçünüz :innocent: artık misafir ağırlamanın sizin için zor olacağımı belirtin güzel bu da son olsun birbirinize sarılın anlayış ve sevgiyle kalın :pray:t2: