Hoş buldum
Demek ki kişiden kişiye değişiyo ben bellirli haftadan sonra diye düşünuyodum
İnsallah teşekkür ederim
Aynen öyle önceden karnı olanlarda daha erken büyüyor, benim gibi zayif, karni daha önce den olmayanlarda biraz geç büyüyor.
Bebek hareketleri gün içinde ne kadar olmalı bunun belirli bir ölçüsü var mı benimkini bazen günde bir iki defa zor hissediyorum bazen de sabah akşam durmuyor fazla hareketli olunca da tedirgin oluyorum bişey mi var diye ya ben çok takıntılıyım galiba
yalnız değilsin uygulamadaki her hamiş bu durumdan endişe etti Şuan 17. Haftalardasınız bebek uyuyarak büyüdüğü için fazla hareket etmiyor. Bebek bazen o kadar az hareket ediyordu ki hamile olduğumu unutuyordum. Gebe okulunda ebe, bir saat boyunca yaptığı hareketler 1 olarak sayılıyor. Bunun en az 10 olması gerekiyor. Yatınca bebeğin hareketleri daha net anlaşılıyor
Sanırsam 4 ayliksin,bebek hareketleri o aylarda basliyor diye daha az az hiss edə bilirsin.bendede oyleydi arkadaşım. Sonralar cogaliyor hareketleri. Hər ay hər gün buyudugu icin, tekmelerini daha hizli hiss edeceksin sende. Merak etme normal bir sey @Eda
Allahım sen biz hamile kullarına yardım et endişelerimizden arındır ferahlık ver amin
Amin İçiniz bunalırsa bir temiz hava alın rahatlarıcı müzikler dinleyin nefes alıp verin. Ben bu tarz durumlarda ek olarak şuan endişe etmenin bana bir faydası var mı endişe etmek dışında ne yapabilirim diye soruyorum. Sakin kalmak için çabalayın Siz daha değerlisiniz
Teşekkürler rahatlamak çok iyi geliyor düşünce yağışı da çok önemli ben de müzik dinliyorum sürekli çok iyi geliyor
Bir de bende bebeğin hareket saatleri belli oldu. Her sabah 9 gibi her akşam da 10 gibi çılgınlar gibi hareket ediyor. Bu saatlerde hareket etmese ben de çok korkardım. Siz de isterseniz kendinizi gözlemleyin
Normalde hareketleri çok az hissedeceksin dendi ama benim oğlan durmak bilmiyor artık şey oldu hareket etmediği zaman biraz uğraşıyorum durtuyorum karnımı etsin diye 2 dk sonra tak bı vurma haa diyorum şükür burda
Benimkinin saati yok bazen gece bazen sabah henüz stabilleşemedik yediklerimden de bazen çok oynuyor
Galiba benim doğum yaklaştığı için böyle. İçinizi ferah tutun
seninle aynı durumdayım
Amin inşallah @Eda
Merhaba anneler, 2.-3. Gebeliklerde bebek hareketleri 16.haftadan itibaren hissedilebiliyormuş ancak ilk gebeliklerde 19-20-21.haftaları bulabiliyormuş bebek hareketlerini hissetmek.
İlk gebelikte daha geçken, 2. 3. gebeliklerde daha erken hissedilebilmesinin sebebini bilen var mı acaba?
Çok kaynak taradım ama sebebine dair herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yazabilir mi, sebebini öğrenemedim diye çatlayacağım
İlk gebelikte bebek hareketinin neye benzediği bilinmiyor. Başta bebek hareketlei bağırsak hareketleri ile karıştırılıyor 2. Gebelikte artık bebek hareketlerini net bir şekilde bildiği için anne kendisinden emin bir şekilde anlıyor
benum ilk hamuleliğim 14haftamdan itibaren hiss ediyordum hareketleri
Ben 18. Haftamda biseyler hissediyordum ama bagırsak hareketi sanıyordum 20-21. Haftalarda tam hussettım ve o hareketlerin bebek oldugunu o zaman anladım