Ben ilkini 16 haftada ikincini 17-18 haftada hiss etmeye basladim,tamamen yalnis bence hamilelikler farkli oluyor.
İlk gebeliklerde genelde rahim daha yeni yeni hazırlıyor kendini bu sürece ama ikinci veya daha fazla olan gebeliklerde rahim de vücut da zaten doğuma hazır şekline ilk gebeliğe göre daha kolay bürünebiliyor. Rahim de ilk gebeliğe göre daha esnek hâl aldığı için bebeğin hareketleri daha kolay hissedilebiliyor. Bununla ilgili doktora sorduğumda bu cevapları almıştım
Aldığım cevap inanılmaz tatmin etti şu anda beni
Ben de @Cansu gibi düşünüyordum acaba biz mi hissedemiyoruz normalde hareket ediyor da, tecrübeli olunca daha kolay mı hissediliyor diye düşünüyordum ama doktorlar videolarında çok net bir şekilde ilk gebeliklerde daha geç hissedilir diyor. Hareketleri karıştırır, anlayamaz demediği için ben de araştırmaya başladım ama hiçbir şey bulamayınca buraya sormak istedim
Teşekkür ederim hepinize
Ben buna inanmiyorum.
Benim ilk hamileligim ve bebegim ilk kez 13 haftasında iki kez kıpırdadı. Kelebek gibi.
Sonra 16 haftadan normal kipirdamaya başladı şükür.
Yani ben boyle soylemlere inanmıyorum arkadaşım @duygugillerdenbiri
Ne güzel sizler erkenden hissetmişsinizDarısı bizim başımıza inşallah
@Nergiz13 @afrikanın_gelini54 @baby_ugur @Sevane18
Doktorlar söylüyor olmasa ben de ciddiye almazdım böyle şeyleri ama demek ki hissedilebiliyormuş
@duygugillerdenbiri Ben bir doktordan net cevap alamazsam başka doktora cevap alana kadar soruyorum
Mesela geçen hafta hastanede bebek kanala girmediği hâlde açılman var dediklerinde beni muayene eden doktor da kadın doğumdaki diğer doktorlar da cevap vermediler. Bugün sağlık ocağındaki doktoruma sordum ve ondan net cevap alabildim. Kimi açıklıklar doğum açıklığı olmayabiliyormuş, rahim önü açıklık denen bir şey varmış, ondan olabiliyormuş. Tabi ki böyle durumlarda da gözlem altında olmak ve kontrollere daha sık gitmek gerekiyormuş. Sağlam bilgiler bendekiler, rahat olun Doktor onaylı
@Sevane18 Elbette vücuttan vücuda değişiyor ama bunlar da söylem değil canım. Tıbbi bilgiler yani. Yeter ki net cevap veren doktorlar bulabilelim
Hep aksi çıktı
Net soyleyeninide bulamadık daha nedense
Simdi kaç haftaliksin?kisa zamanda İnsAllah hiss edersin,ben iikincide 13 haftamdan itibaren kipirdamalar hiss ediyordum,seyirme gibi,ama emin değildim,kime soyledimse olamaz dediler.Bende yanildim belki diye dusundum
Hahahahh bende de durum aynı, aklıma mantığıma yatması gerekiyor aldığım cevabın. Öyle olmayınca sormaya araştırmaya devam ediyorum
15+5 iz şu anda, ben gelen kıpırtılara gazdır diyorum daha minicik o kadar hissedilmez ,kesin gazdır diyorum
Ay 15+2 benimde bende gaza bağlıyorum ne yesem gaz oluyor çünkü
Benim de öyle hatta şu an biraz yoluna girdi, ilk aylarda karnım sürekli 7-8 aylık hamile gibi şişiyordu
Ya benim de öyle şuan da akşamları bir anda şişiyorum akşamları hamile olduğum belli oluyor
çocuk portakal kadar halbuki
Bundan sonra hazir ol,nerdeyse 1 hafta 10 gune hiss edersin artıkBebeğin haraketi olduğunu anlayacaksin zaten,gazla karistirman mumkun değil bu havtalarda,farkli oluyor
Böyle biri sanki seni cimdikliyo
Ayy hadi bakalım heyecanla bekliyorum o zaman umarım anlarım ben de kolaylıkla
Hahahah güzel tarif, böyle ayırt edebilirim o zaman gaz çimdikleyemeyeceğine göre ayırt etmem kolay olur
Benim ilk bebegimde erken hiss etmisdim haraketldrini ama simdikinde 19 haftada hiss etdim bebekden asli bence
Ben ilk hamileligimde de ikincisinde de 13 haftalikken hissettim