Kızlar gebelik sürecinde mezarlık ziyareti olmaz diyorlar ne kadar doğru
Valla canim doğruluk payi var mi bilinmiyor eskiler öyle derdi hep , ben gitmedim ne olur olmaz diye sen damis büyüklerine ne diyecekler herkesin yoresi farkli konusur bizde de hamile kadin dogum yapan kadin gitmez derler
Neden gidilmiyor ki ben bayramda gittim anneme yasin okudum elimden gelse daha çok giderim hurafe gibi geliyor bu sözler bana
Git bence de. Ölüler değil diriler daha cok sinirlendiriyo beni
Mezarlıktan korkuyorsan gitme. Korkmuyorsan git birşey olmaz. Ben gittim. Hurafe ve eski türkülerin şaman inancından kalan bir tavsiye sadece.
3 hamileliktede gittim hiç sıkıntı olmadı eskilerin süregelen hurafelerinden bence
Anladım teşekkür ederim hepinize bizde gidilmezmis o yüzden gitmedim bende ister istemez insani düşündürüyor böyle şeyler
Bizde de gidilmez derler ölünün sarılığı bebeğe geçer derler bende o yüzden girmedim teyzemde girmiş artık ondanmı değilmi bilmiyorum ama kuzenimin teni sarı bilemedim bende
Yok canım ne alaka 7 göbek öteden birine bile cekebiliyor sarı ten aynı domdurma yeme çocuk üşür çilek yeme çocukta leke olur dedikleri gibi hepsi hurafe inanipta gideceginiz yada yiyeceğiniz şeylerden kendinizi mahrum etmeyin
Valla bazı insanlae gdilmez der ama bnm babam öldü gdiyorum hafta sonuda amcam öldü çoğu kişi gtme sen hmilesin dedi gttim ginede yanımdada kızımla arkaşın ddigi gbi ölüden sen diri insanı sinirlendiriyor