Mesanede ani baskı

Merhaba kızlar 19 haftalik ikiz gebeyim. Bir hafta 10 günden beri tuvalete girip cikiyorum salona geldigimde aniden mesanemde bir baskı oluyor ve hemen tuvalete gidiyorum tekrar küçük tuvaletimi yapıyorum. aniden gelen bir baskıyla bazen hiç tuvaletim yokken bile tuvalete gitme ihtiyaci hissediyorum. Bu durum normal mi erken dogum belirtisi mi tedirgin oldum

Merhaba canım, ikiz gebelikte bu tür durumlar gerçekten yaygın olabiliyor, çünkü rahim hızla büyüdüğü için mesaneye baskı yapıyor. Bu yüzden sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyuyor olabilirsin, hatta bazen mesanen tam dolu olmasa bile bu baskı hissi aniden gelebiliyor.

Erken doğum belirtisi olma ihtimali seni tedirgin ediyorsa, doktoruna danışman en iyisi olur, ama genellikle bu haftalarda mesanede sıkışıklık hissi normal kabul ediliyor, özellikle de ikiz bebiş taşıyorsan. Rahatlamaya çalış, bol bol su iç ve dinlen. Eğer ağrılı bir durum ya da başka belirtiler varsa kesinlikle doktorunla konuş. Umarım her şey yolunda gider, kendine çok iyi bak! :cherry_blossom::yellow_heart:

1 Beğeni

Admin cok teşekkür ederim güzel bilgilendirmen için :rose:

18 haftalik gebeyim ayni durim bende var tuvalette yaticam artik gidiyorum cok sıkışmış hissediyorum ama oyle degil ne zamana kadar bu sekil devam eder bilemiyorum

Ani bir baskıyla geliyor sanki idrar yolu enfeksiyonundaki gibi hafif bir sanciyla birlikte o an gitmezsem kaciracakmışım gibi. Google baktim erken dogum belirtisi falan diyor korktum.

Allah korusun iyi dusunelim iyi olsun

1 Beğeni

Bende simdi baktim bu sekilde yazıyor Sık idrara çıkma ve idrar yolu enfeksiyonları: Bebek büyüdükçe rahimde daha fazla alan kaplar. Kendine yer açmak isteyen bebek, idrar kesesi dahil diğer iç organlara baskı uygular. Bu durum, mesanede az miktarda bile olsa idrar biriktiğinde tuvalete gitme gerekliliği yaratır.

Oyleyse hic problem yok. Doktorumada yazdim şimdi gün içinde beni bilgilendirir sizede haber veririm

Cok sevinirim :hugs:

1 Beğeni

Doktorum bebeklerin baskı yapabileceğini ama detayli idrar tahlili ve idrar kültürü istedi. Zaten gebeligin başından beri idrar yolu enfeksiyonuyla uğraşıyorum :pensive:

Hadi yaaa gecmis olsun canim sikma canini bende hamileligimin basinda olmuştum bol sivi tüketerek atlattım ilac almamak adina