Kızlar doğumu kolaylaşsın açılma olsun diye bu otu tavsiye ediyor birçok kişi aranızda deneyip işe yarayan var mı
Ben 3 gün önce doğum yaptım canım, çok inanarak denedim ve ben işe yaradığını düşünüyorum Ben hastaneye gittiğimde açılmam 6 cm di, hastanede koydum otu suya, 6 cm den doğuma kadar ortalama bir saatte tam açıklık oldu ebe açılmanın çok hızlı ilerlediğini söylemişti, ben sancılanırken 2 yudumda suyundan içmiştim ve doğumdan sonra otu sudan çıkardım, umarım dener faydasını görürsünüz
Yaa nasıl hazırlanıyor peki detaylıca yazarmsnz zahmet olmazsa
İnternetten baktım da kaç adet gerekiyor ne zaman içmem lazım mesela sancı başlamadan da içilebiliyo mu bi geceden fazla suda kalmaması gerekiyor diyor
Sancın sıklaşınca koyman gerekiyor suyu ve 1 adet yeterli
Teşekkürler
Beş gün önce doğum yaptım, inanarak uygulandığı zaman kesinlikle ise yaradığını düşünüyorum. Dört cm açıklığım vardı sancılarımı evde çekmek istedim eve geldiğim zaman annem otu suya koydu, dört saat sonra hastaneye giderken yanımıza aldık. Açılmam çok hızlı ilerledi. Ebe bize otun geniş bir kapta olması gerektiğini söylediği için beş kiloluk kovaya koymuştuk. Doğum eylemi tamamen bittikten sonra ise hemen sudan çıkarılması gerek dedi. Ot rahmi temsil ettiği için doğum bittikten sonra açık kalmaması gerek mantığı ile sudan çıkardılar. Bekleyen herkese kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum
Yaa çok teşekkür ederim peki bi adetini kaç litrelik suya koymamız gerekiyor
@Selma1 üzerini geçecek kadar olması yeterli
@mervedoğan doğumun ve lohusalığın hayırlı olsun gözünüz aydın bebişinizi sağlıkla büyütmek nasip olsun @mucizebebek uygulamasına bekliyoruz
Teşekkür ederim
Evdeyken beş litrelik kovanın tamamını doldurup beklettik, hastaneye giderken arabada haliyle dökülme olacağı için yarısını azalttık. Hastaneye gidince hemen tekrar tamamını taşmayacak şekilde doldurduk
Teşekkür ederim
Bir adete mi beş litre çok fazla değilmi nasıl hastaneye götüreyim bilemiyorum
Aslında maksat bulunduğu kabın geniş olmasıymış, yakın hastaneye kendi aracımız ile gidince sıkıntı yaşamadık
Bu evdeyken henüz 4 cm kadar açılmam varken ki haliydi, doğum gerçekleşene kadar epey bir açılıp büyüdü
Hmm gerçekten çok teşekkür ederim bende yapacam Allah’ın izniyle bide duaları da kasılmalar başladıktan sonra ben kendimmi okumalıyım yoksa başka birinin mi okuması gerekir
Rica ederim, yakınınızdakiler okuyabilirler siz kasılmalar sırasında odaklanma sorunu yaşayabilirsiniz çünkü. Benim eşim okumuştu. Siz de yapabildiğiniz müddetçe rabbi yessir duası okuyun rabbim kolaylaştırır inşallah doğumunuzu. Sizlerin de tüm bebek bekleyenlerin de inşallah
Amin Amin inşallah peki ben şunu soracam pazartesi günü doğuma alabilirler suyum azalmış da suni sancı verdikleri sırada o suyu içebilirmiyim