Mercimek Çorbası Tarifi

Merhaba güzel kadınlar, yarın yemeğe misafirlerimiz var yemeğe karar verdik onda sıkıntı yok ama yanına mercimek çorbası yapacağım (canınız çekmez inşallah:(. ) Ben mercimek çorbasını çok güzel yapamıyorum bir yıldır evliyim çok yaptım 3-4 tanesi güzel olmuştır diğerleri istediğim gibi olmadı. Siz mercimek çorbasını nasıl yapıyorsunuz tarifini verebilir misiniz?

2 Beğeni

Bazen oluyor 14 yıllık evliyim bazen pilavın tutmaz bazen yemek tutmaz olur öyle şeyler ben kış zamanı gelince mercimek çorbasına bir küçük patates birtane havuç bir tane küçük kurusoğan koyuyorum sebze çorbası gibi bazense bir diş sarımsak atıyorum 1 su bardagida mercimek koyuyorum salçalı yapacaksan önden salça kavur salcadiz yapacaksan malzemeleri kat karıştır pişince blender dan geçir tamamdır

3 Beğeni

Annem un ile yağı kavururak yapar daha lezzetli oluyor :slight_smile:

3 Beğeni

Loknta usulü olarakta bir kaşık un bir kaşık tereyağ kavuruyorum bir su bardağı mercimek bir küçük çay kaşığı zerdeçal pişirip blenderdan geçiriyorum üstüne salçalı biberli sos yapıyorum servis yaparken üzerine gezdiriyorum

2 Beğeni

Bende öyle yapıyorum arada :hugs:

2 Beğeni

Ben de kaç kez yaptım ama her defasında farklı oluyor gibi geliyor hiç anneminki gibi güzel olmuyor​:sweat_smile:

2 Beğeni

Anne eli öyle oluyor rabbim başımızdan eksik etmesin :palms_up_together:t2: makarna bile farklı oluyor sanki

3 Beğeni

Ay çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: bir de böyle deneyim

Bende öyle yapıyorum ama her halde bir yerde yanlışlık yapıyorum güzel olmuyor :pensive: çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Icine biraz pirinc ve bulgurda koyuyorum ben Ezo gelin gibi oluyo cok lezzetli oluyo

2 Beğeni

Gerçekten öyle anne eli çok başka, şuan yaşasaydı arayıp sormak çok isterdim :pensive: Rabbim mekanını cennet eylesin

3 Beğeni

Aa doğru o da güzel olur çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ben bir baş soğani 4 bölüyorum 1 yemek kasigi tereyağ bir su b (yıkanmış) mercimek hepsini çiğ olarak koyuyorum 1 tatli k salca ile kısık ateşte az kavurup 5 su b sicak su ekleyip icine yarim bulyon tavuk suyu yarim bulyon et suyu koyuyorum(ben kendim yapiyorum buz kapsullerinde muhafaza ediyorum) tuzu göz karari koyuyorum pisince blendirdan geciriyorum daha sonra az sivi yag ve bir tatli k nane ve istege gore pulbiber kavurup uzerine dokup karıştırıyorum ayni lokanta usulü oluyor

4 Beğeni

Çok güzel detaylı yazmışsınız, deneyeceğim bunu çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Rica ederim :heart::balloon:

1 Beğeni

Amin inşallah :palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Bende söyliyim bari :joy::joy: 1 soğanı 4 e bölüyorum daha sonra tereyağıyla soğan karamelize olana kadar kavuruyorum daha sonra da un ilave ediyorum daha sonra bi patatesi 4 e bölüp koyuyorum sonra mercimeği yıkayıp koyuyorum ilikli kemik suyu ve suyla iyice rengi değişene sarı olana kadar haşlanıyor ve içine bir çay kaşığı kadar zerdeçal koyuyorum blenderla çekip servis ediyorum

3 Beğeni

Detaylı anlattığınız in çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: deneyeceğim :slight_smile:

3 Beğeni

Rica ederim :two_hearts:

2 Beğeni

İçine karnabahar da attığım oluyor

3 Beğeni