Merhaba güzel kadınlar, yarın yemeğe misafirlerimiz var yemeğe karar verdik onda sıkıntı yok ama yanına mercimek çorbası yapacağım (canınız çekmez inşallah:(. ) Ben mercimek çorbasını çok güzel yapamıyorum bir yıldır evliyim çok yaptım 3-4 tanesi güzel olmuştır diğerleri istediğim gibi olmadı. Siz mercimek çorbasını nasıl yapıyorsunuz tarifini verebilir misiniz?
Bazen oluyor 14 yıllık evliyim bazen pilavın tutmaz bazen yemek tutmaz olur öyle şeyler ben kış zamanı gelince mercimek çorbasına bir küçük patates birtane havuç bir tane küçük kurusoğan koyuyorum sebze çorbası gibi bazense bir diş sarımsak atıyorum 1 su bardagida mercimek koyuyorum salçalı yapacaksan önden salça kavur salcadiz yapacaksan malzemeleri kat karıştır pişince blender dan geçir tamamdır
Annem un ile yağı kavururak yapar daha lezzetli oluyor
Loknta usulü olarakta bir kaşık un bir kaşık tereyağ kavuruyorum bir su bardağı mercimek bir küçük çay kaşığı zerdeçal pişirip blenderdan geçiriyorum üstüne salçalı biberli sos yapıyorum servis yaparken üzerine gezdiriyorum
Bende öyle yapıyorum arada
Ben de kaç kez yaptım ama her defasında farklı oluyor gibi geliyor hiç anneminki gibi güzel olmuyor
Anne eli öyle oluyor rabbim başımızdan eksik etmesin makarna bile farklı oluyor sanki
Ay çok teşekkür ederim bir de böyle deneyim
Bende öyle yapıyorum ama her halde bir yerde yanlışlık yapıyorum güzel olmuyor çok teşekkür ederim
Icine biraz pirinc ve bulgurda koyuyorum ben Ezo gelin gibi oluyo cok lezzetli oluyo
Gerçekten öyle anne eli çok başka, şuan yaşasaydı arayıp sormak çok isterdim Rabbim mekanını cennet eylesin
Aa doğru o da güzel olur çok teşekkür ederim
Ben bir baş soğani 4 bölüyorum 1 yemek kasigi tereyağ bir su b (yıkanmış) mercimek hepsini çiğ olarak koyuyorum 1 tatli k salca ile kısık ateşte az kavurup 5 su b sicak su ekleyip icine yarim bulyon tavuk suyu yarim bulyon et suyu koyuyorum(ben kendim yapiyorum buz kapsullerinde muhafaza ediyorum) tuzu göz karari koyuyorum pisince blendirdan geciriyorum daha sonra az sivi yag ve bir tatli k nane ve istege gore pulbiber kavurup uzerine dokup karıştırıyorum ayni lokanta usulü oluyor
Çok güzel detaylı yazmışsınız, deneyeceğim bunu çok teşekkür ederim
Rica ederim
Amin inşallah
Bende söyliyim bari 1 soğanı 4 e bölüyorum daha sonra tereyağıyla soğan karamelize olana kadar kavuruyorum daha sonra da un ilave ediyorum daha sonra bi patatesi 4 e bölüp koyuyorum sonra mercimeği yıkayıp koyuyorum ilikli kemik suyu ve suyla iyice rengi değişene sarı olana kadar haşlanıyor ve içine bir çay kaşığı kadar zerdeçal koyuyorum blenderla çekip servis ediyorum
Detaylı anlattığınız in çok teşekkür ederim deneyeceğim
Rica ederim
İçine karnabahar da attığım oluyor