Doktorum bu ilacı verdi kulllanan var mı
Folden QF ve Dupboston ilaçları farklı amaçlarla kullanılan ilaçlardır:
-
Folden QF: Genellikle vitamin ve mineral eksikliğinin giderilmesi için kullanılan bir multivitamin kompleksidir. Özellikle gebelik ve emzirme dönemlerinde kadınların ihtiyaç duyabileceği vitaminleri ve mineralleri içerir. B9 vitamini (folik asit) gibi önemli bileşenler içerdiği için, hamilelik öncesi ve sırasında folik asit eksikliğini gidermek ve doğumsal anomalileri önlemek amacıyla kullanılır.
-
Dupboston (doğru adıyla Duphaston): Hormon tedavilerinde kullanılan bir ilaçtır ve genellikle progesteron eksikliğine bağlı durumların tedavisinde reçete edilir. Duphaston, adet düzensizlikleri, dismenore (ağrılı adet), düşük tehdidi veya tekrarlayan düşükleri önlemek, hormonal dengesizliklerin düzeltilmesi ve adet döngüsünün düzenlenmesi gibi çeşitli durumlar için kullanılabilir. Hamile kalmak isteyen kadınlarda, rahim iç zarının uygun bir şekilde kalınlaşmasını sağlamak ve gebeliğin sürdürülmesine yardımcı olmak amacıyla da kullanılır.
Bu ilaçların kullanımı, doktorun tavsiyesine ve hastanın ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterir. Bu nedenle, bu ilaçları kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.
Merhaba benim de adet düzensizliği olduğu için 45-50 gün arası oluyorum doktor bana duphasyon yazdı. Adetin kaçıncı günü kullanmalıyım burda ilkim
Merhaba canım, aramıza hoş geldin! Duphaston, genellikle adet düzensizliklerini düzenlemek ve hormon dengesini sağlamak için reçete edilen bir ilaçtır. Ancak, bu ilacın kullanım zamanı ve dozu kişiden kişiye farklılık gösterebilir, bu yüzden doktorunun sana ne zaman başlaman gerektiğini net bir şekilde belirtmesi önemli.
Genelde Duphaston, adet döngüsünün 16. gününden 25. gününe kadar (yani yumurtlama döneminden sonra) kullanılır, ama adet döngün düzensiz olduğu için doktorun farklı bir kullanım süreci önermiş olabilir. Eğer tam olarak ne zaman başlayacağını bilmiyorsan, doktoruna ya da eczacına danışman en iyisi olacaktır. Çünkü bu ilacın doğru zamanda kullanılması, hormon dengesini sağlamak açısından önemli.
Kendine dikkat et, doktorunun önerilerine uyarak bu süreci en iyi şekilde yönetebilirsin! Eğer başka soruların olursa, buradayız.
Canım ben adet olmadığım için gitmiştim doktorum günde 3 tane kullanmamı söyledi kullandıktan sonra ilacın bittikten sonra bir hafta sonra adet olursun dedi gerçekten de öyle oldu ilacım bitti adet oldum
Ondan sonra düzenli adet oldun mu peki cnm.
Evet cnm oldum
Benimki zaten düzenliydi iki aydır düzensiz oldu oda düzeldi
Ee devam edicen mi ilaca yoksa. Belki ilacı bırakırsan gene düzensiz olur yoksa 1 defalık mı kullanıcan
Yok ilacım bitti artık etmiycem ama sana tavsiyem adetin düzensiz ve hamile kalmak istiyorsan ovulasyon testi kullan
Kullandım cnm tek tek kullandım acaba 1 hafta ilişki sık sık olduğu için mi sperm azaldı olmadı bilmiyorum bak cnm ovulasyon testlerimme Bayadır yaptığım için hani koyulıkları biraz kurumuş normal de çok koyuydu
Hamileliğimin ilk başında kullandım
Nasıl hamileliğin ilk başında adetten sonra ilişki oldu ama adetten 20 gün sonra ovulasyon testi yapmaya başladım adetim 45 gün de bi olduğu için ondn
Sık sık ilişkiye girmiyceksin cnm bir gün durup bir gün yumurtlama gününe yakın eşinle iki gün ilişkiye girme spermler güçlü olsun ne kadar çok girersen o kadar sprem güçsüz olur az ilişki çok verim
Eşim ztn şehir dışında işte çalışıyo 3 ay sonra gelck anca o zaman. Peki canım sen şimdi her ay düzenli adet görüyon dimi o ilaçtan sonra
Evet cnm görüyorum normalde de görüyordum ama düşük yaptığım için düzensiz oldu tekrardan düzeldi çök şükür
Benimde düştüğüm oldu ama daha 4 haftalık olmamıştı ama benim düşükten öncede vardı düzensizlik
Anladım cnm inşallah Allah ikimze de annelik duygusunu tez zamanda tattirir