Memeden süt ne zaman gelir

35 haftamız bitti. Bı arkadaşım bana daha süt akmıyor mu memenden dedi. Ama bende öyle bir durum yok. Doğum yapmadan memeden süt gelmesi gerekir mi ? İlk hamileligim olduğu için soruyorum.

Benim doğumdan sonra geldi

İlk gebeliginiz miydi sizin de ?

Dustan sonra sıktigin zaman gelir kendi kendine akmaz hamileyken

Kafam karıştı arkadaşım öyle diyince

Gogus ucunu hafiften sık oyle sakir sakir sut gelmez 1 damla 2 damla dogumdan sonra bebek emdikce cogalir

Anladım peki teşekkür ederim

Sezeryan veya normal doğum farketmez bebeğiniz doğumdan sonra emzirme ile veya elinizle sağım yaptığınızda süt gelir plasenta vücuttan ayrıldığı an otomatik sütünüz gelir zaten doğum öncesi için yapmayın birşey ilk süt önemlidir bebeğin içmesi lazım arkadaşınız şimdiden süt psikolojisi baskısı oluşturmuş fazla muhattap almayın bu konuları ebeniz gerekli bilgiyi verir

13-14 haftalıkken ben g*********** aşırı derecede ağrı vardı duşa girdim hani göğüslerimi ovayım da ağrısı gitsin diye duştan çıktım göğüslerimi sıktım süt geldi şu an 38 haftalığım eğer çok sıkarsam dahi doğumu tetikler

Doğum yapmadan memeden süt gelmesi beklenmez ilk gelen sütü bebek içer çünkü çok önemli kolostrum arkadaşınız yanlış yönlendirmiş

Ben 2 tane dogum yaptim sut gelir ama 2 damla falan su an 3. Hamileligim 2 gebeligimde de geldi su an 27 haftaligim daha baslamadi ama 35. Haftadan son 1 damla 2 damla gelebilir hic gelmez diye birsey yok tabikide durmadan sıkıp o sutu bosa akitmatmayin dogumdan sonra bebege faydali bir sut o ilk agiz sütü

Yok zaten gelsin diye uğraşmam da şimdi gelmemesi sütüm az olacağı anlamına mı geliyor diye merak ettim. Acaba 2. Doğumdan sonra ki doğumlarda mi geliyor süt kanalları acildjgk için

Bence alakasi yok o dogumdan sonra belli olur insallah bol bol sütün olur stres yapmayin hersey olacagina varır

Ayyy inşallah Peki şimdiden kuru dut tuketsem sütun çok olmasına katkı sağlar mı acaba

Kendi sagligin icin taze meyve ve sebze daha iyi oldugunu düşünüyorum kuru meyvelerde tabikide saglikli ama süt tamamen bünyeye bagli bence herseyi yersin cok dikkat edersin ama sütün olmaz bu tamamen kisiye bagli bence ben hic ozellikle sütüm olsun diye ugrasmadim ama sıkıntı yasamadim

Maşallah Rabbim bana da nasip etsin

Amin insallah :palms_up_together:

Evet ilk bebeğim

35+5 hafdalık hamileyim hiç süt gelmedi aşkım insandan insana değişiyor

Benimde doğumdan sonra geldi şart değil ki hamileyken gelmesi :sweat_smile: bende çok taktım tabi acaba sütümmü yok diye ama normaldi yani ne yok denecek kadar az ne de foşur foşurdu :joy: