Meme reddi yaşıyorum 😭

Bebeğim sarılıktan hastanede kaldı çıkınca doktor sütün azsa mama ile destekle dedi sütüm o zamandan beri hala çoğalmadı ne yaptıysam en fazla 60 mm çıkıyor iki göğsüm toplamında sütüm az olduğu için mama veriyorum başta kaşık enjektör vs. Kullandık ama bebek 29 günlük son bi haftadır kaşık enjektör oyaladığı için ağlamaya başlıyordu beslenirken yavaş akışı olan damlatmalı biberona başladık artık göğsümü emmek istemiyor memeyi bi alıyo iki çekip çıkarıp ağlamaya başlıyor gündüz hiçbi şekilde emmiyor zaten sütüm de az bu sefer sürekli biberon ister oldu çıkmaza girdim günlük kaç mm yemesi gerekiyor fazla mı besliyorum sürekli mama ister oldu mesela uyuyor uyanıyor 3 saat sürüyor 60 mm mama yapıyorum içip bitiriyor bi saat sonra ağlıyor bi biberonu ağzına tutuyorum yine istiyor diyorum belki emzik niyetine istiyordur göğsümü veriyorum iki çekiyor ağlıyor biraz diyorum bekleyeyim gazı vardır vs. Yok o 60 mm mama üstüne bi daha içmek istiyor bu kadar mama istemesi normal mi anlamadım ben ikinci mamayı yapıp içene kadar ıhhhh ihhhh mızırdanıp sonucunda ağlıyor kafayı yemek üzereyim beslenme konusunda hiç düzenimiz yok kaç mm vermem gerekiyor bilmiyorum sütüm az napcağımı şaşırdım :sob::sob::sob::sob::sob:

Bende 15 günlük olduk emmiyo 3 dk emiyo oskf

1 Beğeni

90 ml mama verebilirsin canim bi tik yukselt geceleride emzirmeye calis bol bol uykusunda ben oyle yapiyodum almiyordu geceleri emziriyodum olani veriyodum napim gunduzde mama ole buyuduk 2 yasina gircez :blush:

1 Beğeni

Hayırlı olsun bebeğin sağlıkla büyüt :smiling_face_with_three_hearts: öncelikle daha çok küçük sık sık memeyi teklif et bende meme reddi yaşamıştım sürekli vermeye çalıştım düzeldi canım inşallah seninde düzelir mümkün olduğu kadar emzirmeye özen göster çünkü anne sütü onun gelişimi için çok faydalı mama konusuna gelince de miktarını arttırabilirsin canım 90 CC verebilirsin ondan kısa bir süre sonra meme teklif et çok aç olmadığı için çok huzursuzlanmadan emer belki ben hep o şekilde yaparak atlatmıştım 3 saatte bir mama veriyorsan mesela her yarım saat ya da 1 saatte bir emzirmeyi dene

1 Beğeni

Öyle yapmaya çalışıyorum baba olmak var yemin ederim o kadar çaba içindeyim ki bir de üstüne fiziksel yorgunluk eklenince mahvoldum kaç gündür inşallah düzene gireriz bi an önce çok yorucu bir süreç

Benim bebeğim 1 aylıkken 120 cc mama ortalama 60-80 cc de süt içerdi ve emzirirdim. Bana da çok fazla gelirdi fakat özellikle kilolu bebeklerde doymama durumu oluyormuş doktorum normal olduğunu söylemişti. Sizi emmemesinin sebebi biberonla alakalı değildir ben bebeğim enjektörden tiksindiği için üç günlükken biberon vermeye başladım 15. günde ise emziğe alıştırdım. Benim de bebeğim sütten kesildi ama bebeğim 20 günlükken cenazemiz oldu iki gün bebeğimden ayrı kaldım sonra kısmen emiyordu 40’tan sonra kesildi. Eğer memeden kesilecekse ne yaparsanız yapın yine kesilecek o yüzden şimdi stres yapıp olan sütünüzü de kaçırmayın en azından alabildiği kadar alsın emmek istemiyorsa zorlamayın biberonla verin. Bir de bebek her zaman aç anlamına gelmez biberonu emzik niyetine kullanıyor olabilir emziğe alıştırırsanız rahat edersiniz. Şuan 2 saatte bir ise 30-40 gün arası 3 saat 40-50 gün arası 4 saate çıkarabilirsiniz beslenme sürelerini bebeğinizin durumuna göre. Bu Arada mamada aşırıya da kaçmayın doyduğundan emin olun ama her ağlamada mamada vermeyin midesi genişler durduk yere. Bebeğiniz aşırı tombik değilse 90 yeterli

1 Beğeni

Canım bebeğin kaç kilo doğdu

3 kilo 450 gram 37+2 de mecburi sezaryen oldum

Maşallah şuan emme durumu nasıl düzelecek inşallah benim kız 2.760 doğdu İlk kontrol doktor azıcık sarılık var dedi benim ki sürekli uyku modu canını acıtmak zorunda kaldım zar zor emiyordu hatta ilk sütüm yetmez diye Aptamil mama aldım gerçekten bu süreçte çok zor Allah yardımcımız olsun