Meme reddi mi?

Kızlar bebeğim aşırı gazlı. 25 günlük. Gazı oldupu için mi yapıyo yoksa atak haftası mı bilmiyorum. Sürekli olarak emmek istiyor doymuyor büyük ihtimalle ama meme sert ve doluyken emiyor yumuşayınca çekmek istemiyor ve eti kısılmışcasına ağlıyor. Ağzına sıkıyorum zorla. Emiyor emiyor iki dkk sonra yine ağlıyor kıvranarak. Gaz sancısı mı meme reddi mi anlamadım sarılık uzadığı için mama takviyesine biberonla devam ediyodum acaba onun yüzünden mi bilmiyorum. Üstelik yarım saatte bir saatte bir istediği için sütüm dolmuyor kısır döngüye giriyoruz. Önceden üç saatte sağım yaptığımda 70-80 ml süt çıkardı. Yemin ederim üç saatte 45-50 ml anca sağdım daha da azalmaya başladı. Ne yapıcam bilmiyorum gittikçe sütüm de azalıyor

Canım benim eltimin kızı da ilk başlarda öyleydi emiyordu ama daha sonradan bu şekilde memeyi reddetmeye başladı o da biberon verdiği içindi sen yoksa biberon mu veriyorsun o da biberon verdiği içindi sen yoksa biberon mu veriyorsun

Sarılık olduğu için ve geçmediği için mama takviyesi veriyorum. Normalde süt kaşığıyla veriyordum fakat çok hava yuttu kolik oldu. Sadece geceleri uyku halinde memeden sonra 30 ml veriyorum biberonla. Bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim. Noldu peki geri tuttu mu memeyi yakınınızın bebeği. Çok korkuyorum tamamen bırakıcak beni diye

Canım sakın Pes Etme tanıdığım bir hemşire ablamız çok güzel tavsiyede bulundu bana Sana da aynı şeyi söyleyeyim çocuk göğsünü Emsin yumuşak olduğunda da emzirmeye çalış sütün Yoksa bile sen arkadan süt ya da formül mama desteği ile şırınga ile takviye ver süt geliyor sanıp emdikçe sütün artar ama en önemlisi pskolojikmen sütüm yetiyor var moduna gir

İnanın psikolojim çok bozuldu kendimi nasıl motive edeceğimi bilmiyorum yolumu bulamıyorum stres yüzünden çekildi sütüm bence bu gün küme sağım yaptım ve süt arttırıcı şeyler yedim içtim benişte göğüsü dolunca sık sık emzirdim biraz daha iyiyim

Allah yardımcımız olsun kolaylık versin

Allah kolaylık versin sıkıntınızı gidersin öncelikle :palms_up_together:t2:

Biberon verdiğinizde yavaş yavaş içirin YouTube da bununla alakalı videolar görmüştüm faydası olabilr biberon kolay geldiği için uğraşmak istemiyor emmek ile sonra ama aşılır ilk 2 ay bende biberon kullanmak zorunda kaldım yavaş içirdiğim için memeyi daha iyi tuttu ama yine de biberon aradığı oldu biraz sabredip memeyi tutturmaya çalışırsanız alışıyorlar arkadaşın dediği gibi şırınga yöntemi de uygulanabilir emzirme danışmanım önermişti ama gerek kalmadan alışmıştı

1 Beğeni