Hakkında hayırlısı olsun canım benimkide normal doğum 20-25 Mart arasında olacak bakalim
Amin canim hakkimizda hayirlisi bakalim dogurursan yaz seninki normal belli olmaz süpriz yapabilir
Ay valla bende diyorum 20 Mart felan gelse
Bende pazarlik yaptim Ne zaman dogum dedim 20 mart olur dedi dedim olmaz hocam yapmayin balik burcu olmasin 21 de olsun koc oluyor dedim koptu adam tamam 21 de aliriz dedi dedim evde 2 koc 2 kova daha iyi olur tamam dedi
doktorumda bir alem
Benim normal doğum işte ne zaman gelir ve bebise kaldı
Evet canim normal olani o en güzeli saglikla gelsin inşallah
Kendi tecrübemden yola çıkarak fikir vermek istiyorum. Öncelikle ben sezaryen oldum. Erken doğum olduğu için sütüm gelmedi. Mama olayını hastane kendisi verdi. Enjektör ile içirdik. Neredeyse 3 gün hastanede kaldım. Çok terlediğim için getirdiğim 2 pijama takımı ve 1 gecelik yetmedi. Hem daha rahat emzirmek için hem de deodoranta uzun süreli veda ettiğim için eşim eve gidip gömleklerimden getirdi. Üstümü sık sık değiştirince kendimi daha rahat hissettim.
Diş fırçası ihtiyaç bence. Sezaryen olursa kaç saat aç kalıyorsun. 2 gün hastanede yatıyorsun. Ağzının tadı değişsin. Hoş ben normal doğursaydım da diş fırçalamadan duramazdım.
Kilot ve Orkid yerine depend ile çok rahat etmiştim ben. Hatta uzun süre kilot giymedim depend kullandım. Çünkü kilotlarım düşük beldi ve dikişin üstüne geliyordu.
Aslında kendimize alacağımız şeyler tamamen kişinin rahatlığına göre değişiyor. Terlik mutlaka alın. Koridorda yürürken rahat etmeniz önemli. Ona dikkat ederek kıyafet tercihi ya da sabahlık tercihi yapın. Sezaryen olacaklar gecelik alırsa daha rahat olur. Hele ki önden düğmeli gecelik olursa miss miss.
Doktorum bana spinal anestezi olduğum için bol bol kahve önerdi. Daha sonra kahve de almıştık.
Bebek için ben hastane çıkış setleri almadım. Hemşireye kısa kollu iç zıbın, eldiven, şapka, tulum ve battaniye verdim. Bazı hastaneler bebeği yıkıyor bazıları yıkamıyor. Benim hastanem yıkamıyordu. O yüzden iç zıbına kan bulaşmıştı boyun kısmından. Birkaç saat sonra fark edince bebeğin üstünü değiştirdim. Toplamda hastaneden çıkana kadar 6-7 kere falan üstünü değiştirdim.
Göğüs ucum çıkmadığı için uç çıkarıcı aldım. Eğer ilk doğumsa çantaya atılabilir.
Aklıma gelmiyor başka bir şey. Ama mesafe fazlaysa evle hastane arasında fazladan eşya alınabilir. Yani ben temkinli olmaktan yanayım. Eksiklik hissedeceğime fazla alayım dursun.
Harikasın
Doğumdan ne kadar süre sonra kahve tüketmeye başladınız bide hangi kahveyi ben ilk doğum sırt ağrım çok olduğu için bunda önlem almak istiyorum
Normal doğum mu sezeryan mi
Odaya çıkar çıkmaz kahve getirdi hemşireler. Bitter çikolata ve kahve sınırsızdı. Ama gebelikte diyabetle uğraştığım için çikolata yemedim. Kahveyi daha çok baş ağrısını önlesin diye veriyorlar sanırım. Eskisi gibi rahat rahat kahve içtiğim için çok da sorgulamadım
Evet şimdi veriyolar bnm zamanımda vermiyodular o yüzden çok kötü ağrı çekmiştim
34.6 olduk bizde martın ilk haftaları doğum olur diye düşünüyorum henüz birtane çorap bile almadım bilmiyorum doğum korkularım var
Eeeee Mart annisleri ne yapıyorsunuz hazırlıklar ne durumda
Ya benim bu aralar cok canim sıkılıyor oflayip pufluyorum hep hafif kasıklarim agriyor uyumakta zorlanıyorum dön dön bir hal oldum 33+1 oldum hazirliklar tamam sadece kendi kiyafetlerimi koyucam ütüledim kirişmasin diye bekletiyorum sen napiyorsun canim nasil gidiyor
Valla mide yanması devam ediyor bu aralar acayip derecede ağrım oluyor sertlikte cabası yeri dar geliyor galiba
Bebişin herşeyi hazır ama daha kendime hiç bir şey anlamadim onlarıda alınca valizi kapaticam Bide artık 34+2 günlük olduk
Benim her şeyim hazır çok şükür
Ben de surekli nefes almaya calisiyorum bunalimda gibiyim nefes alamadikca aglayasim geliyor
Benim cantam hazir.kuzumun camasirlarini bugun yikadim yarin nasipse ütı yapicam sonrada cantaya.cok sükür bitiyor.33+3üz bizde
Persembe kontrolum var.okula gidip gelirken bi toparlaniyo ýürüyemiyorum öyle olunca sizde de oluyomu sertlik zaten hep var