Arkadaşlar merhaba ben bebeğime şimdiye kadar anne sütü vermeye direndim 13 kasımda 2 aylık olacağız. Kilo alımı da normal olduğu için doktorumuz da anne sütüne devam dedi fakat şöyle bir durum var. Ben gece gündüz iki saatte bir emziriyorum hep çünkü maksimum tek meme 10 dakika emiyor ne kadar beklesem uğraşsam da fazla emmiyor zorlarsam da kusuyor ağlıyor ama yatağa koyduğum an tekrar aranmaya başlıyor ve asla uyumuyor bazen sağıp ekstra veriyorum 30cc kadar hemen uyuyor silikon uç kullanıyorum ya tam çekemiyor sütü ya da yoruluyor anlamıyorum ama yetmiyor sütüm bunu anlayabiliyorum. Hem emzirip hem mama veren anneler nasıl bir düzende bunu yapıyorsunuz bir de doktorunuza danışarak mı mamaya geçtiniz acaba, emmeyi de bırakmasını istemiyorum açıkçası.
Hayirli akşamlar bence ilk once çocuk doktoruna bir daniş derim o sana yol gosterir anne sütü her zaman daha iyi bunu doktor sana söyler ama ben mama hic vermedim ama hastanede sütüm gelmedigi icin ebe hemşire vermişti markasi aptamil di ama bu mama konusunda bilinçli annelerimiz sana yardimci olurlar
Yine de teşekkür ederim doktorumuza soracağım zaten ama mamaya geç derse nasıl yapmalıyım onun hakkında bilgi edinmen istedim.
Arkadaşım merhaba . Bende aynı durumdayım. Cesur sütümle doymuyor memeler boş. Hep anne sütü vermeye direniyorum ki memeyi yadırgamasın. Geceden sabaha kadar hep emziriyorum sonra emzik veriyorum öyle susuyor. Sabah hangi saatde kalkarsam 120 gr mama hazırlayıp içiriyorum. Sonra acıktığında meme veriyorum. Öğlen yine 120gr veriyorum. Sonra yine akşâma kadar meme veriyorum. Sonra uyumaya yakın mesela saat 11, 12 de 120 gr yine hazırlayıp veriyorum. Günde 3 kez böyle aralıkta veriyorum. Memeyi yadırgamıyor. Benim bebeğim 4 gün sonra 3aylık olacak inşallah. Mama gramı o yüzden 120 Senin bebeğin 2 aylık ona farklı gram vermelisin sanırım 90gr. @İlknur
Doktorumuz bize anne sütü ver doymazsa ardından 30 ve ya 60 ml mama ver söylemişti.Önce mama sonra süt verme söylemişti.İlk friso gold önerdi ama o bizde kabızlık yaratdı
Bize de doktor önce sütünü ver, doymazsa 30 ml mama verebilirsin demişti. Bu şekilde ilerleyebilirsin sen de. Önce emzir iyice, baktın doymadı mı verirsin mama. Ha eğer mamayı yemezse de demek ki doyuyor çocuk. Doğup doymadığını da kolayca anlarsın böylece
Bize fakülte hastanesindeki 3 çocuk doktoru da Hipp önermişti ama Hipp’i Eylül’ün midesi kabul etmedi, aşırı kusturdu. Belki de Eylül’ün reflüsü olduğu için öyle bir etki yarattı bilemedim. Çocuktan çocuğa değişiyor bu durumlar.
Sonra SMA Optipro vermiştik, o yaramıştı Hipp’e göre. Hatay’a dönünce baktık olmuyor, reflüsü de var diye Golden Goat’a döndüm. En güvendiğim bu markaydı. Doktorumuzun da verdiği reflü ilacıyla şimdi çok iyiyiz maşallah. Kilo alımımız bile çok hızlandı. Golden Goat’u kime önerdiysem samimi söylüyorum ki hep geri dönüşleri harika oldu. Nadir güvendiğim markalardan. Çok hızlı kilo aldırıyor ama bazı mamalar gibi fos kilo aldırmıyor
Merhaba son 50 gündür hem anne sütü hem de mama ile besleme yapıyorum. Birkaç şey söyleyeceğim ama en doğru bilgiyi doktorunuz verecektir.
Benim bebeğim prematüre. Kalbinde de sorun olduğu için memede uzun süre kalamıyordu. Çok yoruluyordu. O yüzden 15 dakika bir meme, 15 dakika diğer meme olacak şekilde emiyor sonra mama takviyesi veriyordum.15 dakika emme derken aktif 15 dakika emme değildi. Yani memede tutma sürem oydu. Memeden sonra önce 30 ml olacak şekilde mama yapıyordum. Mamayı içti ve doymadı hala aranıyorsa biraz bekliyordum gazını iyi çıkarıyordum. Çünkü bazen gazı varken de aranıyor. Eğer gazdan sonra da aranıyorsa bir 30 daha yapıyordum. Başlarda böyle besledim. Ancak şimdi 60 yetmiyor 90-120ml arasında değişiyor içtiği.
Artık eskisi gibi emerken çabuk da yorulmuyor. O yüzden ne zaman ve ne kadar emmek isterse veriyorum. Gece elimden geldiğinde emzirmeye çalışıyorum. Benim memeler ameliyatlı olduğu için de pek sütüm yoktu. Zibilyon tane takviye kullanarak süreci yürütmeye çalışıyorum. Zaten bir süre sonra memede süt olup olmadığını anlıyorsun. Benim kız emzik almadı hiç bazen de emzik niyetine kullanıyor beni
Mama olarak ben de Nuran gibi Golden Goat kullanıyorum. Hipp, Aptamil ve Sma çok kusturdu ve gaz yaptı. Ama bu mama konusu da çok değişik her bebek her mamada rahat değil. Biraz deneme yanılma ile oluyor.
Günlük çişli bez miktarı tutuyorsa, tartıda kilo kaybı yoksa ya da sınırda alımda değilse mamaya ihtiyaç duymayabilirsiniz. Başta da dediğim gibi süreci en iyi bebeğiniz ve doktorunuz yürütecek.
Umarım sonuç istediğiniz gibi olur
Süreye çok takılma arkadaşım günayın sadece bir memede 5 dakika kaldığı da oluyor. Bazen gece yarısı uyanıyor sadece 1 dakika emip uyumaya devam ettiği bile oluyor
Bebekler sadece acıkınca emmek istiyor diye düşünme kakasını yapmak için bile emmek istediği olabiliyor canı istesin. Biliyorum çok zor. Çok yorucu haklısın
Kilo alımı da iyiymiş bence böyle devam edin
Önce mama verirsen memelerde süt azalır. Memeden ne kadar çok süt talep edersen o kadar gelir
Evet bunu unutmuşum. Gaz çıktıktan sonra da emmek ister misin diye meme teklif edilmeli. Gaz çıktıktan sonra mide eski şişkinliğinde olmadığı için bebek kendisini acıkmış hissediyor.
Ne zahmetli uğraştıran işler bunlar. Bunlar zamanla azalıyor. Şuan öyle bi durum yok.
Siz de çok güzel anlatmışsınız
Çok güzel yazmışsın. Bizimki şu an mamayı nadiren günde 1 -2 defa 90 ml içiyor. Biz hala 70-80 ml.lerde seyrediyoruz Maşallah senin minnağa
Benim sütüm 7 8 saat emmediğinde toplam 40 ml falan çıkıyor. Valla sütlü mamalı yeterki sağlıklı büyüsünler
Evet.Önceliğimiz anne sütü her zaman.Süt sonra mama
Ben yalnız anne sütü verirken bez takibi de yapıyordum ilk başlarda. Bakıyordum normal,mama vermiyordum. Normalden az olduğundan sonra doktor yönlendirmesiyle mamaya da geçtik
Kesinlikle öyle
Hepinize çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız açıklamışsınız hepsini dikkate alacağım tek tek yanıt veremedim kusura bakmayın İlay pek durmuyor
İlkin 120 i tek seferde içmiyor mesela 60 veriyorum yarım saat fln sonra bide istiyor 60 . ama 120 i tek seferde içmiyor.Sen 120 i verdikten sonra ne zaman acıkıyor ? gece uyumazdan evvel 60 + 60 veriyorum 6saat uyuyot sonra 2 saatten bir uyanıp 60 60 veriyorum
Akşamlar uyumuyor,oda aç olduğu için değil ,uyku düzeni bozulmuş diye. Ama gün içinde verdiğim de 2 saat uyuyor.kutunun üzerinde yazıyor ki 2 -3aylık bebek 150gr yemeli