Mama tavsiye

Arkadaşlar doğum Hastanesi çantama mama koymak istiyorum sizce ne almalıyım tavsiyeleriniz nelerdir

1 Beğeni

Hipp yada sma koyabilirsin ama neden mama koymak istiyorsun onu anlamadım

1 Beğeni

Sezeryan olma ihtimalim çok yüksek plesantadan dolayı aşağıda da sütüm gelmezse diye korkuyorum o yüzden düşünmüştüm

Bence sezeryan ile ilgisi yok süt olayının bende sezeryan oldum sütüm geldi hemen bebek zaten emdikçe o süt geliyor bende bebeğim kuvezdeydi ben sağım yaptım ona rağmen geldi ama tabi yinede mama bulunsun her ihtimale karşı ama bence sütün gelir sağlıkla kucağına alırsın inşallah :cherry_blossom:

3 gün boyunca sütüm gelmedi ne yaptımsa gelmedi 3 gün yeni doğan kaşığı ile mama içirdim mecbur hastaneden cıktım sıcak su ile duş aşdım sonra sütüm gelmeye başladı . Mama bulunsun yanında birde emmedklerinde cabuk sarılık oluyorlar dikkat et

Hastane Aptamil vermişti ben ama aldım çok ağlamıştı Aptamil gaz yaptı

Pardon hıpp combiotik olan biraz daha pahalı ama daha az gaz yapıyor sindirimi daha kolay

1 Beğeni

İnşallah teşekkür ederim :folded_hands: çoğu sezeryan olanlar hep emzirme konusunda sorun yaşadıklarını duydum o yüzden etkilendim sanırım Umarım ihtiyacım kalmaz

Evet bulundurayım her ihtimale karşı etlikte doğum yapcam ve süt gelmediğinde laktoz bölümü bakıyormuş gelmezse Umarım onların etkisi olur o sarılık olayını çok duydum ya

Olabilir arkadaşların da dediği gibi hipp alcam

1 Beğeni

Bencede al canım ihtiyacın olmasa bile yanında mama götürmek bir artı çünkü benim hastanede sadece ağız sütü geldi birkaç damla onu aldı sonrasında hiç süt gelmedi ve ben sağım pompamı yanımda götürdüğüm halde sağım yapmaya çalışmama rağmen gelmedi

1 Beğeni

Mama koyabilirsin çantaya sma güzel bir mama fakat sütün gelip gelmemesi sezeryan yada vajinal dogumla ilgisi yok gelir sütün bebek emdikçe geliyor zaten ilk süt bebek icin cok onemli ayni sekilde anne sütü de endise etmene gerek yok sutun gelir annesi ben 2 kere dogum yaptim hicbirindede mama almadim yanima ikinci dogumumdan sonra ebe geldi yanima bebegini emzirmeyi biakiyorsun kaninda enfeksiyon var dedi mama vermek durumunda kaldim ankaraya gitti kan 2 saat sonra temiz çıktığı anlaşıldı tekrar emzirdim bebeğimi kaşıkla vermistim mamayida

1 Beğeni

İlk banyosuna sarılık için suyunun içine altın atabilirsin yüzük falan. Benim 3 ay sürdü gözlerinden bir türlü gitmedi üst komşum doğuluydu bana yıkama suyuna altın at dedi vallahi denedim hemen geçti yüzüklerimizi atmıştık eşimle . 1 2 dul alımında atmıştım

Benim fikrim hemende mama koyma koyarsan mamaya yonelirsin ben mama koymadım.hemsireler başımda illa emziricen emziricen dedi bebeğim emdi uyuyordu uyandirip emzirdim e.sezeryan olmama rağmen aynı saatte geldi yani mamayı alsaydım kolaya kacardim

Evet gerekli olsun Allah Canını sağ etsin miniğin

1 Beğeni

Belli olmuyor tabiki emzirme konusunda benim de çok endişelerim var bebişlerimiz mamayla da beslense sağlıklı olsunlar inşallah enfeksiyonu nasıl bilemeyipte bıraktırmışlar inanamıyorum

Mamayı bende almak istemiyorum emzirmek her annenin hayali ama insan yinede korkuyor bende Etlik şehir Hastanesi’nde doğum yapcam inşallah emziremediğimizde laktoz bölümü varmış orası bakıyormuş eğer hiçbir şeyin faydası olmazsa en son eşime de diyebilirim bilmiyorum şu an o kadar çok endişelerim var ki bende mamayla büyümüşüm hastalıklar peşimi bırakmıyor en son ülseratif kolit denen hastalığa yakalandım emseydim belki olmicakti ama o günün şartlarında annemde emzirememiş Şimdi herşey farklı ve elimden geldiğince savaşmaya çalışcam her ne kadar canım yansada emzirmeye çalışcam benim yaşadıklarımı bebeğim de yaşasın istemem

Bilmiyorum inanki sonuçlarım ankaraya gidecekmis onlar anlamamış doktorda bebeği emzirmesin kanında enfeksiyon var demiş

Ne yapsalarda sütüm gelmedi çocuğum sarilik oldu, orada iki çeşit mama denediler ikisi de alerji yaptı, sma optipro kullaniyoruz en baştan beri şuan 6 aylık olduk.. Bence almayın yanınıza hangisini sevecek belli olmuyor yoksa bana kalırsa da mantıklı..Hastanede HİPP ve Aptamil denediler bu arada.

Teşekkür ederiz canım sizin de sağlıkla gelsin bizim artık minik değil yaşına girecek