Mama Miktar Artışı Problemi

Kızlar merhaba

Eylül 43 günlük oldu. Hâlâ mama takviyesi alıyoruz. Ama mama miktarında yükselemiyoruz. Normalde artık 90 ml içiyor olması lazım ama Eylül 50-60 ml arası içiyor. 90 ml vermeyi denediğimde 60 ml içip bırakıyor ve devam etmiyor içmeye

Bu normal bir şey mi ?

1 Beğeni

Bence normal. Midesi büyümemiş olabilir canı o kadar içmek istemiş de olabilir. Biberon verirken bizler istemeden tamamını içmesine odaklanıyoruz aslında anne memesindeki gibi bebeği gözlemlemek gerekiyormuş.

1 Beğeni

İçim rahatladı. Mide problemi falan olur diye korktum ben de. Bazen 1 saatte 120 ml içiyor, bazense 3 saat aç kalmasına rağmen 30-40 ml içip bırakıyor. Mesela dün gece 9 da verdim son mamasını. Saat 1 de uyandırıp vermeye çalıştım ve sadece 15 ml içti. 4 saat yani, az değil diye düşündüm. Eşim de biraz bekle, yarım saat sonra tekrar ver dedi. Zar zor verdim, içti. Bu beslenmesi de bir düzene girse rahat edeceğim

1 Beğeni

Eşim bunu çok yapardı. Bir kaç gece eşime bıraktım Bebek uyanınca acıktığıni belli eder dedim. Eşim yine de 2 saat sonra doyurmayı denerdi. Geçen biberonu almadı demiştim. Biberon reddi sanıp sevinmiştim. Meğerse gunay acıkmamış. Artık ikimiz de dokunmuyoruz. Ağlarsa altına bakıp doyuruyoruz ve uykuya yatırıyoruz. Gece gündüz kavramı olsun diye gece loş ışıkda altına bakıyoruz

1 Beğeni

Aynı biz :joy: Ben de gece ışığı açmıyorum hiç. Koridordan vuran ışık yetiyor

1 Beğeni

İlkin sütümü 120 ml içiyor bazen ama mamayı 60 doymazsa bi 30 da srtırıyorum

2 Beğeni

Ben de öyle yapmaya başladım

2 Beğeni