Merhaba öncelikle çok afedersiniz başına böyle birşey gelen oldum kizlar makat apsesi amaliyati olan oldumu bende makat çatlağı vardı sonra makat apsesi oldu ve artık dayanamıyorum doktorda gidemiyorum 35 haftaligim hamileyim sezeryan olucam hepsi sezeryan çünkü sürekli doluyor patlıyor ve artık dayanılmaz hal aldı başına gelen oldumu nasıl bir yol izleniyor bunda
@Hayal12 Makat apsesi (sürekli dolup boşalan) Cerrahi olarak boşaltılmalıdır. Şiddetli ağrı boşaltma işlemiyle büyük ölçüde geçer. Sonrası için güvenli ağrı kesiciler verilir.aktif enfeksiyon drenaj sonrası mutlaka antibiyotik kullanılmalıdır .35 Haftalık gebelik ve planlı sezaryen doğum öncesi bu enfeksiyonu temizlemek, sezaryen sonrası iyileşme sürecin için büyük önem taşır.
ameliyat diyorlar ama araştırdım ameliyatta kesin çözüm değil ki doktorlar da zaten garantisini vermiyor kabızlık sorunu yaşamamaya dikkat etmek gerekiyormuş o tetikliyormuş apseyi doğumdan sonra bende de olduğunu öğrendim tarif edilemez bir acı acilde antibiyotik takıyorlar rahatlatıyor biraz da olsa genel cerrahi servisinde taktırabilirseniz o çok daha etkili çok geçmiş olsun kesin çözümü yok maalesef
Peki apseyi bosaltirdinmi bende makat çatlağı vardı halada var apse oldu işte ondan kaynaklı ve bir yıldır neredeyse zulüm yasıyorum doluyor siyor patlıyor tekrar aynısı oluyor doğumdan sonra gidicem bakalım ne derse