Bebeğim 2 gün önce dünyaya geldi. Şükürler olsun sağlıklı bir şekilde aldım kucağıma, darısı tüm hamişlerin başına. Bugün hastaneden taburcu oldum anneme geldim. Bir taraftan yengem geldi ve çocukları aşırı yaramaz bebeğin gözünü çıkaracaklar neredeyse. Yengem sürekli kendi çocuklarıyla kıyaslıyor hiçbir şey söylemiyorum. Onu da geçtim, teyzem haber vermiş anneme, size geleceğiz yatıya diye. Teyzem, kızı ve kızının iki çocuğu cümbür cemaat buraya geldiler. Bebeğimle doğru düzgün ilgilenemiyorum gelen giden yüzünden. Teyzem de kızı da zaten beni hiç sevmez belli ki can sıkmak için geldiler. Her biri bebegim için saçma sapan yorumlar yapıyor, şuna benziyor burası güzel burası çirkin vs. Psikolojik olarak iyi değilim. Biraz üstüme gelindiğini düşünüyorum. Sezaryen olmak zorunda kaldım. Maalesef ayağa zor kalkıyorum, sancılarım çok, eve de gidemem gelip yardımcı olacak kimse yok. Bu durumu iyileşene kadar nasıl atlatabilirim fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Sağlıkla büyüt bebeğini canım Rabbim güzel günlerini göstersin sana ama burda biraz annen düşünceli davranmalıydı senin halini görüyor ve orası onun evi toparlansın öyle gelin diyebilirdi bu durumda annenle konuşabilirsin etkileniyorum daha sonra gelsinler desen anlıyıslı davranacaktır diye düşünüyorum
Belli ki rahatsızlık vermek için bilerek yapılan davranışlar. Bence evinize geçin ve annenizi de yanınıza alın bir süre misafir kabul etmiyorum diyin. Kırılanda kırılsın boşverin.
Canım en başta annen niye kabul ediyor o kadar insanı yeni doğmuş bebeğin yanına. Neyse gelmişler kalmışlar ama sende ağzını kapatma, lafını esirgeme. Bebeğine laf söylüyorlarsa sende söyle çekinme. Şuan en büyük ayıbı onlar yapıyorlar senin hiçbir kusurun yok. İçine atıp niye dert sahibi oluyorsun. Onlar dert edinsin niye böyle konuştu diye. Annesin artık sen bebeğini korumak için ağzını açacaksın canım.
Merhaba bebeğinizi sağlıkla büyütün maşallah şöyle sezeryan acısı 1 haftada geçer ağrı kesici kullanmıştım ben doktorum yazmıştı tek başıma halletmiştim yürüyüş yaparsanız daha çabuk ayaklanırsınız ki şuan grip nezle gibi hastalıklar çok çocuklarda daha sık yenidoğanı bu şekilde kalabalığa sokmak riskli hafif hafif yürüyebiliyorsanız evinize geçin lohusalıkta söylenenler yapılanlar unutulmuyor
Canım kendi psikolojin ve bebeğin sağlığı için eşini çağır ve evinize gidin. Umursamaz bir anne, şeytanvari akrabalar ve bu kadar kalabalıkta ne sen ne de bebek rahat edebilir. Kendi evinde 1 2 gün zorlanırsın 3. gün alışırsın hemde kimseye minnet etmemiş olursun. Yok kalmam lazım da diyorsan kendini geri çekip biraz korumacı ve cazgır modu açman lazım çevrene göre.