Lohusa şerbeti tarifleri 🍹

Merhaba hanımlar. Galiba doğuma en yakın olanınız benim :smiling_face_with_tear::face_with_peeking_eye: lohusa pijamasını bile belirleyemedim. Bari lohusa şerbetimizi belirleyelim.

Varsa bi lohusa şerbeti tarifi alırım :tropical_drink:

Daha önce lohusa şerbeti içtiniz mi?

@Esma @Mutlubiranne_1 şerbet tarifi paylaşmak isterseniz ben de denemek istiyorum :heart_eyes::innocent::rofl:

Bende bilmiyorum ki annelere pasladım konuyu :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Maalesef bende hiç bilmiyorum. Hatta ben istanbulda yaşarken hiç lohusa şerbeti diye birşey görmemiştim ta kii Akhisa gelene kadar.

1 Beğeni

@Funda lohusa şerbeti yapacak mısın :smiley:

Lohusa şerbeti tercihen yapılan bişey muhtemelen çünkü benim çevremde gittiğim hiç bir lohusa da görmedim.ama hoş bi ikram olur anneme söylerim yapar. :heart_eyes:

1 Beğeni

Turklerde şerbet yapiyorlar ama bizde yapan yok oyle şey.
Bizde gelene,çay veriyorlar iki kişi geliyor zaten gelincede.cok çok gelen yok gelen ya iki kişi ya tek oluyor.cay tatli ikram ediyoruz :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ay bizde kaynar derler aktarlarda hazırlanır öyle paket şeklinde alınır sonra evde tencerede kaynatılır lohusa şerbeti o ikram edilir herkese hiç unutmuşum ben onu konu önüme çıktı birden bu kadar mı denk gelir hemen alayım​:heart_eyes:

2 Beğeni

Yani ben kürtlere gelin geldim bizde türklerde lohusa şerbeti yapılır ablamda içmiştim ben çok güzel tadı hastanede kahve yanı bardakla ikram ettik gelenlere ama Kayınvalidem bilmiyoruz biz bizde yok dedi muhtemelen bende yapılmaz annem dizinden ameliyat olduğu için doğuma katılamayacak o yüzden hayırlısı amann onu yap bunu yap bitmiyor yeni nesil şeyleri bebeğimiz sağlıkla gelsin yeter