Merhaba hanımlar
Yeri geliyor güzel hayaller kuruyoruz yeri geliyor umutsuzluğa kapılıyoruz.
Sizin lohusa döneminden beklentiniz neler?
Sizce lohusa döneminde bizi neler bekliyor?
Hahahha
Bu soruyu görünce anılarım canlandı. Biz hastaneden çıkıp eve geldiğimizde annem ve kayınvalidem de bizimleydi. Kızımı annem salona götürmüştü. Ben boş boş eve bakıp odaları anlamsızca dolaşmışım, salona gelip kızıma bakmışım, sonra karnıma dokunmuşum ve kızım karnımda değil diye ağlamışım. Ben hatırlamıyorum bu anları ama eşim, annem, kayınvalidem anlatır hep
Sonra herkes gittikten sonra, eşim de işe başladıktan sonra evde ağlamaya başlamıştım. Ben bebek hep uyanık olacak sanıyordum ama yiyip içip yatıyordu, sıkılıyordum evde. Keşke doğmayıp içimde kalsaydı diyordum falan. Saçma sapan duygulara giriyorsun yaa
Sonra bir ara eşim kızıma daha çok ilgi gösteriyor gibi hissedip kızımdan uzaklaşma, onu istememe durumu yaşadım birkaç gün. Yani her anne bunları yaşayabiliyor. Ben ebeme anlatmıştım bu bebeği istememe durumumu, vicdan azabı çektim falan demiştim. Ebem de bu durumun çok normal olduğunu, hormonların düzene binme sürecinden dolayı olduğunu söylemişti. Siz de yaşarsanız korkmayın yani
Lohusalık tuhaf bir dönem yaa. Bende 2 hafta kadar sürdü ama o 2 hafta eşim de bezdi ![]()
![]()
Çok güzel bir anı olmuş. Lohusa döneminde buna benzer durumlar hep duyuyorum.
Ben en çok lohusa depresyonuna girmekten korkuyorum.
Eşim ile o dönem için planlar yapıyoruz.
Eşim gerekirse ben yemek yaparım sen emzirirken gerekirse sana yediririm diyor.
Elinden geleni yapmak için hazır. Evi süpürmekten de çekinmez. Şükürler olsun ki çok sakin ve sabırlı.
Ben de lohusa dönemi için emzirmeye odaklanmak istiyorum dedim
Tecrübe olmayınca ihtimaller üzerinde konuşarak kalıyoruz
Lohusa dönemini anneleri yormadan ikimiz yapabiliriz diyoruz. İkimiz de kendimize inanıyoruz.
Eşim 40 yaşında ben 29 yaşındayım.
Çok kolay olmayacak ama sakince atlatabiliriz diye düşünüyorum
Ben de eş yönünden şanslı olanlardanım. Eşim işten gelince temizlik bile yapardı, benimle her türlü ortaklığı sağlardı. Gece dönüşümlü uyanırdık kızıma bakmak için ve sabah o işe gitmek için de erken kalkardı üstelik. Lohusa depresyonuna ben de girdim zaten anlattıklarımdan anlarsınız ama önemli olan kolay atlatabilmek. Ben her duygumu beni en iyi yönlendireceğini düşündüğüm için ebeme danıştım ve o beni yönlendirdi hep. Sonra eşimle paylaştım. Çevrenizde sizi doğru yönlendirecek birinin olması bu süreçte çok önemli bana göre. Lohusalık depresyonu çok uzun süren hatta uzun süreli bebek reddini yaşayanlar bile vardı aldığım eğitimlerde. Çok şükür bende o kadar uzun süreli olmadı. Eşim ve ebem sayesinde (ebem diyorum ama abla gibi olmuştu bana) kolay atlattım o süreci ![]()
Maşallah size![]()
Dönüşümlü kalkarken eşiniz sağdığınız sütü mü veriyordu
Gebe okulunda ebe bu duruma biraz karşı
emzik ve süt sağma pompasına da karşı
Ben pompasız yapabileceğime inanmıyorum
Ebeye gòre ikimiz de kalkmalıymışız
Bence de aslında dönüşümlü olmalı insanın da bir dayanma gücü var ![]()
Bizi lohusa sonrasında bebeişimiz bekliyor![]()
![]()
![]()
![]()
En onemlisi bu ,sadəcə sezeryan olcam inşallah diye,birde sezeryan acısı bekliyor ,ama bebiş unutturacak tabiki inşallah ![]()
![]()
![]()
![]()
@NURAN bebişin kızmış diye eşinin ilgisini kiskanmissin
şenlik bu durum degil bende aha kız cocugu dogurmadım ama hele diyorum kendi kendime.acaba kızım olursa ne yaparım ben![]()
![]()
çok kiskanirim kız çocukları hep babaya taraf olur onunla ilgilenir babada oğlan cocugundan daha çok kızına ilgi verir ,onun cin hep tedirginim bu durum için
![]()
![]()
![]()
@Cansu Zaten çok emziremedim ben maalesef, sütüm ciddi anlamda hiç yoktu o kadar çabaya rağmen. Her gün ebenin yanına bile gidiyordum sütüm gelsin diye yol bulmak için fakat yoktu. Kızım da çok kilo kaybetmeye başlayınca doktor mamaya başlatmıştı. Eşimle dönüşümlü kalkıp mamasını veriyorduk. Bazen karnı tok, altı temiz de olsa kalkıyor bebekler
O zamanlarda da eşim ilgileniyordu, ben biraz daha yatıyordum
İnşallah bu bebişte emzirsem bile gece uykusunu rahat alabilmek için sağıp dolaba koyup gece vermeyi düşünüyorum. Çünkü sonuçta bizler de insanız ve benim sorumluluğumda olan bir kızım daha var. Mecburen öyle yapacağız yine eşimle. Gündüzümü yeterince kızlarıma ayırıp gece de eşimin desteğiyle birkaç saat de olsa kesintisiz uyumak istiyorum. Yani şimdilik eşimle böyle planladık ama zaman ne gösterir bilemeyiz ![]()
Çok güzel bir plan olmuş. Daha ne olsun ![]()
![]()
@Cesurumm Cinsiyetinden dolayı değil aslında, sadece hamileyken tüm ilgi sendeyken doğumdan sonra bir anda ilgi bebeğe dönünce lohusalık psikolojisiyle insan kıskanabiliyor. Cinsiyetten değil yani canım
Benim kızım da şu an babasına daha düşkün ve ben bu durumu daha çok seviyorum çünkü baba sevgisini yeterince alan kız çocukları (hatta tüm çocuklar) ileriki yaşamlarında çok daha mutlu, özgüvenli, kendini bilen ve sevgisizlikten yanlış tercihlerde bulunmayan birer birey oluyorlar. O yüzden kızımın babasına daha çok düşkün olmasını asla kıskanmıyorum. Bizim evliliğimizde şöyle bir denge var : Eşim daha çok çocuksu ruhlu, ben de daha çok eğitimsel ruhluyum. O yüzden eşim kızımla ilgilenirken daha fazla onun ruhuna hitap edip daha güzel oyunlar kurabiliyorlar. Ben de tam tersi eğitimci olduğum için bu yönüm ağır basıyor ve ben de kızımı daha çok yabancı dil eğitimine, eğitici aktiviteler ve oyunlara,ritim oyunlarına, parkur oyunlarına vs yönlendiriyorum. Yani kendim hazırlıyorum bu etkinlikleri, parkurları vs. Zaten yabancı dil okulundan mezun olduğum için de kızım da çift dilli olarak büyüdü çünkü eşimle de biz evde çoğu zaman ingilizce konuşuruz dilimiz körelmesin diye. O yüzden kızımı da çift dilli yetiştirdik pedagog onayıyla. Yani evde böyle dengeler olunca çocuğu farklı dallara yönlendirmek de daha kolay oluyor ve çocuk anneden de babadan da farklı şekilde yararlanmış oluyor. Ben hastanede çalıştığım dönemde danışanlarıma da hep bu dengeyi kurmalarını tavsiye ediyordum. Çok kurtarıcı oluyor çoğu zaman
Yine dayanamayıp konudan konuya atladım ben de, kusura bakmayın kızlar ![]()
@Cansu Umarım bu planımıza bebiş de uyar ![]()
![]()
![]()
Bebeğe altın takılacağı zaman anneye takalım demiştim. Bebekten çok seni önemsiyoruz hissiyatı vermek için eşime bu öneriyi sunmuştum.
Bebek ziyaretine gidersem bebeği sormuyorum. Hep anne ile sohbet ediyorum. Lohusa psikolojisine kendimce olumlu katkı yapıyorum ![]()
![]()
Kız çocukların baba daha ilgi gosterir ve bence babalar kızlarını daha çok sever.sadece bende kiskanirim diye korkularım var ,mesela kızımı optun beni opmese çok kiskanir üzülürüm ilgisiz davranırsa ,ya i boyle dusunup korkuyorum bazen.
Ama kız çocukları da sevdigim şey şu ki ,babalar eve geldiği zaman kapiyi onlar acıyor merakla babasının gelişini bekliyor,sevdigim durum bu en çok ,![]()
Ben de senin yaptığın gibi yapmıştım daha önce arkadaşlarımıza giderken
Aynı hissiyatı ben de vermek istemiştim çünkü o süreçten geçmiştim
Çok güzel bir düşünce örneği bence
@Cesurumm Evet canım, mesela her sabah benim kızım açar babasına kapıyı. Çok güzel bir duygu gerçekten. Kız çocukları biraz da cilveli falan oluyorlar ya, ondan herhalde ![]()
Teşekkür ederim ![]()
evet cilveli oluyor,nazlı nazlı hareketler yapiyorlar bayiliyorum bende ![]()
birde kız için kıyafet almayı çok severim onu susleyip puslemek,kendiside anneyle alış veriş yapib anne ne alarsa ondan almak istiyor ,çocuklar için olanini ve kızla aynı giysiyide giymek güzel bisey bence
oğlum olunca inşallah Allahın izniyle .Babasiyla aynı renk falan giyinsin isterim.kizim olursa zamanla ,oda benimle aynı giyinsin ![]()
![]()