Limon hamilelikte zararlı mı

Merhaba arkadaşlar ben yeni hamileyim ve limon çok tüketiyorum genel hayatımda. Aynı zamanda sürekli grip olan biriyim ilaç kulanamayacagum için nane limon gün içinde tüketmek istiyorum. Acaba limonun gebeliğe her hangi bir zararı var mı ? Büyüklerimiz eskiden bize hep çok limon tüketmeyin çocuğunuz olmaz derdi ordan da aklıma takıldı :sweat_smile: bir sorayım dedim

1 Beğeni

Hayırlı olsun gebeliğiniz, herşeyin fazlası zarar tabi​:smiling_face: ani tansiyon düşüklüğü ve baş dönmesi olabilir, ama ben kızıma hamileyken limonun kabuklarını yiyesim geliyordu ki normalde hiç ekşi tüketen biri değildim, siz doktorunuza danışın yine de

Bende ilk hamileligim limon tüketiyordum artık eşim almıyor yiyorum çok diye bence yarım limon hakkım var sende azalt herşeyin fazlası zarar​:smiling_face:

Allah razı olsun . Valla ben özellikle grip falan olduğumda tuketirim çok fazla onun dışında limonata yaparım azaltacaz artık mecbur

Bende asitli içecek çok seviyorum kayınvalidem bugün yasak getirdi bana :sweat_smile::sweat_smile:

Limonun hiç bir zararı yok canım ben iki gebeliğimde de torba torba yiyordum ne yalan söyleyeyim :face_with_peeking_eye::face_with_hand_over_mouth: :lemon::lemon: :lemon:

1 Beğeni

Asitli içecek iyi değil ama çok ta kasmayın kendinizi, çünkü yasak olunca insanın canı bu sefer daha çok istiyor, nefsinizi köreltecek kadar tüketin derim istediğinizi

Tansiyonu düşürür fazlası zarar dengede yemelisim

İnsanın canı cekiyor napalim karşı çıkamıyoruz bu konuda :sweat_smile:

1 Beğeni

Tamamdır daha dikkat edeceğim

Bende elimden geldiğince minimuma indireceğim

Bir de ilk ayım hatta belki üç haftakik falan daha ama iki gündür mide yanması başladı bende normal mi bu

Yemekten bir saat önce, yemek sırasında ve yemekten bir saat sonra su dahil herhangi bir sıvı tüketme canım. Ebe bana bu şekilde anlattı, bunu uyguluyorum ve faydası var

Ben ikinci kızımda abartısız soyluyorum şakada değil canim 1haftada 1cuval yedim bol tuzlu çuval bittikten sonrada tiksindim :rofl::rofl::rofl:

Uygularım bende öyle normalde çok su tüketen bir insanda değilim buna dikkat etmem gerek ama dediğini uygularım

:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: bir anda yüklenince tabi mide almamaya başlamış artık

1 Beğeni

Bende daha yeni başladı erken sanki direk bu belirti bilmiyorum yediğim bir şey mi dokundu yoksa şimdiden mi başladı belirtiler anlayamadım :woozy_face:

Tabi fazlası iyi değil tansiyon düşüklüğü yapar o da erken doğum riski demek az ve kararında ama ben birkaç kez hastalanınca nane limon tükettim sıkıntı olmadı sonuçta yeşil çay değil

Daha az tuketecegim artık normaldede tansiyonum hep normalin bir tık aşağısı oluyor

Galiba öyle oldu canim bişey olmaz su icemiyorum ben şimdiki gebeligimde limon koydum bir kaç dilim 2litre tüketmeye calisiyorum