Küvez konusunda bilgisi olan Allah rızası için yazabilir mi

Tansiyon hastasıyım 34 haftalık gebeydim dün muanem yapıldı bebeğin karın çevresi gelişmemiş 31+1 ile uyumlu kalmış ve kilosu da 2000, kg denildi doktor anne karnında kalmanın anlamı olmadığını doğum yapılması gerektiğini söylediler bebeğim doğdu 2. Düzey yoğun bakıma aldılar % 28 makineyle gerisini ise kendi yardımıyla nefes aldığı söyledin sonradan tekrardan kilosuna baktılar 1600 kg denildi ve 2 düzeyin yetersiz olduğu 3.düzey daha iyi olacak denildi şuan 3de ve entübe değil kilosu kaç olursa yada hangi haftaya göre bakılıp çıkarılır küvezden

İki kilo üzerinde ve emme refleksi varsa kuvezden çıkariyorlar diye biliyorum ama ciğer gelişimi de çok önemli tabi ki.Umarım en kısa sürede kavuşursun bebeğine sütün geliyorsa bol bol süt sağ şifa olsun :palms_up_together:t2:

33 yazdım ama 31 le uyumlu şuan sütüm gelmiyo doğduktan sonra kilosu düşer mi yine

Düşer ödemle doğuyor bebeler. Ödemi atmıştır vücut. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah. Süt sağmayı denediniz mi öyle de mi gelmiyor

Dün doğum yaptım geceden beri deniyorum ama yok gelmedi sütüm

Stres yapmayın psikoloji çok etkiliyor gelecek sütünüz bebişinizi doya doya emzireceksiniz . Çoğu annenin başına geliyor sakinliğinizi korumaya çalışın. Bebeğiniz emin ellerde onun için en sağlıklı ortam olur olmaz kavuşacaksınız üzülmeyin sakın :cherry_blossom:

2 Beğeni

Süt arttırıcı besinler tüketin gelir süt artı bebeğiniz düzenli süt alırsa kısa sürede toparlanır kuvezden çıkar korkma sitser özüntu yapma olan sütünde kesilmesin sakin ol

1 Beğeni

Geçmiş olsun öncelikle ve hayırlı olsun bebişin bol bol suyınu iç sen iyi oldukça onlarda iyi olucak makineyle sağma elinle masaj yapa yapa sağ çok azdır suan olsa bile makinede ziyan etme ve iyi düşün ve iyş olsun mamada verilir suan zaten hızlı kilo alsın dşye sen kendinş üzme

Gecmis olsun insaALLAH tez zamanda toparlanir evladin.bnm kizimda 32 haftalik dogdu 1600 kilo olunca taburcu olduk 2 ay kaldi hastanede kuvezden taburcu olmaya yakin cikti kendi basina nefes alabilirse emme yutma refleksleri toparlarsa baska saglik sorunu yok kilo alimi iyi olursa taburcu olur

1 Beğeni

Youtube’da süt gelmesi için videolar var, bu durumu yaşayan binlerce yeni anne olmuş kadın olduğunu sakın unutmayın. Gayet normal süreç sizi zorlamış olabilir. Siz sizi sakinleştirecek şarkılar açın, bol bol bulgur tüketin çok süt yapıyor. Diğer süt yapan yiyecekleri de doktora sorun ve mümkünse memeden süt gelmesi için yapılsn masajı eşiniz yapsın, psikolojik olarak size çok büyük desteği olur böyle bir masajın. Ve bebeğinizle çokça ten tene temas edin beraber dinlenin.

Canım benim bebeğimde kuveze girdi genelde şöyle oluyor mesela 31+1 mi doğdu o haftasını küvezde 37 haftaya tamamlamasini beklerler genelde bebek 37 haftasını tamamlayınca çıkarılır küvezden tabi burda bebeğin durumu da önemli belki daha erkende çıkabilir kendi nefes almaya başladıysa çok güzel benim bebeğim entübe olmuştu daha sonra solunumu kendi sağladı 2 haftaya kalmadan çıktık çok şükür sütün çok önemli kendini üzme pozitif düşün çok zor ama bebeğin için güçlü durmalisin canım inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine :cherry_blossom::heart:

Sağım yapmayı bırakmayın hemen gelmemesi çok normal düzenli sağım yapın mutlaka 15 dk sağın 10 dk dinlendirin sonra tekrar 15 dk sağın bu şekilde gecede devam edebilirseniz sağıma süt de gelecektir şuan bebek olmadığı için tamamen sizin çabanızla olacak en kısa zamanda kavuşursun inşallah bebeğine :relieved: