Kusma normal mi?

Merhaba, 16 günlük bebişim var. 2-3 gündür kusuyor. Özellikle her alt değiştirdiğimizde az miktarda beyaz pütürtülü bir şekilde kusuyor bazen burnundan da çıkıyor. Bazen gazını çıkartmaya çalıştığım sıra da kustuğu oluyor. İlk emziriyorum sonra gazını çıkarıyorum sonra alt değiştiriyorum genelde bu sırayla yapıyorum. Araştırdığım kadarıyla kusma normalmiş ama benim için rahat etmedi. Çünkü gün içinde çok sık olmaya başladı.

2 Beğeni

Bizde de sık sık kusma mevcut doktor normal demişti

1 Beğeni

Canım bazı bebeklerde reflü olabiliyor bu yüzden de kusma olabilir ama genellikle normal karşılanıyor çünkü midesini rahatlatıyor bildiğim kadarıyla için rahat etmediyse bir coxuk doktoruna görün

1 Beğeni

Normal. Karnını doyurduktan hemen sonra altını değiştirme, kusması artar. Bağırsakları sıkıştırıyorsun çünkü temizlerken. Açken temizle altını. Karnını doyurduktan sonra da hemen yatırma, en az 20 dk dik tut. Pütürlü kusması güzel bir şey, midesinin büyüdüğünü gösteriyor bu

4 Beğeni

@afrikanın_gelini54 @Sema_0101 @NURAN çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: içim rahatladı

1 Beğeni

Acaba reflu yastiklari yataklari oluyor bebekler icin onlarin faydasi oluyor mu kusmalar icin tecrubesi olan var mi?

1 Beğeni

Eylül’ün reflüsü olmasına rağmen işe yaramadı desem ? Reflüsü olan bebekte işe yaramıyorsa sen düşün artık gerekli bir şey olup olmadığını :roll_eyes:

1 Beğeni

Ay bizde aldik erkenden lazim olur diye… pü :rofl::sweat_smile: cok gecmis olsun kuzucum :face_holding_back_tears:🩷

1 Beğeni

Sağol bebişim :pleading_face::smiling_face_with_three_hearts::heart:

1 Beğeni

Benim oğlum doğduktan kısa süre sonra reflü tedavisi gördü ama ne yaparsan yap bir süre devam ediyor sonra yavaş yavaş geçiyor… korkmayın…

1 Beğeni

Geçmiş olsun, Teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

@Tatlım merhaba canim sen ne zaman doğurdun​:heart_eyes::heart_eyes:

1 Beğeni

Merhaba tatlım benim de gözüm seni arıyordu :heart_eyes: 17 ocakta doğdu 40+4 doğdu. Senin ne zaman oldu nasıl bebiş?

Ayyyyy kiiizzz senin neyin oldu oğlunmu kizinmi oldu benim ilk bebeğimde 17 ocak 40+4de doğdu ama şimdi kizim tam 41 haftada 18 ocakta doğdu 16 ocakda benim doğum günüm tebrik ederim sadexe benden 1 gun once doğurdun ayni gunlerü denk gelmis ama sağlıkla buyut minik bebiso. İyimi sende bebisde iysiniz inşAllah kaçıncı çocugun bu?

1 Beğeni

Çok guzel doğumum gecti çok şükür seninki nasıl gecti ? Sadece son açılmalarda zorlandim ama buson haaa​:joy:spiral taktiracam

2 Beğeni

Benim ilk çocuk erkek :smiling_face_with_three_hearts: aslında benim de 18 in de suni sancı verilecekti ama benim bebe rahat durmadı içeride kakasını yaptı malesef acil sezeryana alındı. Çok şükür ikimizde iyiyiz . En kısa zamanda doğum hikayemi yazıcağım buraya.

Çok sevindim güzel geçmesine ikinizin iyi olmanıza çok sevindim :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: :joy: iki çocuk yeter diyorsun ha?

1 Beğeni

Evet yaa yeter artık kocaça kalsa 8mur boyu bana cocuk doğurtur spiral koydrimagi dusunuyoru onada esim itiraz ediyo gerçikeilmeyle olur diye bende hee o haltı birdefa yeidm bidaha yemem sana guvenemem diyorum :joy:. Umaırm iyisinizdir canim banada 18i suni sanci verilecekdi ama 17si kontrolde doktor parmağıyla bsy baya canimi acitdi çatı muaynesinde belki simdi açılma olur yojsa bu bebeğin geleceyi yok dedi ve doktorda. Geldiğimden beri belim sizlmaya baslamıştı sonrada sabah saat 7de doğurdu. Cok şükür

1 Beğeni

Umaırm iyisinizdir bebisde sende ismi ne oldu ? benide etiketlersin canim doğum hikayeni paylastignda

1 Beğeni

:joy: ay ben de güvenemiyorum spiral düşünüyorum ama bir yandan kararsızım da

1 Beğeni