Kürtaj sonrası gebelik

30 martta kürtaj olmuştum doktor Cyclo progynova vermişt oda 20 Nisan Pazartesi bitti 24 Nisan bugün hafif lekelenmem başladı tekrardan gebelik istiyorum ovülasyon testine ne zaman başlamalıyım tam olarak regl mi oluyorum şuan ondan da emin değilim koyu renk lekelenme bar kürtajdaki gibi

Yanlış anlamazsanız bişey sormak isterim. Doktorunuz kürtaj sonrası ilk 3 ay korunmalısın gibi şeyler söylemedi mi? Genelde sağlıklı bir gebelik için kürtaj sonrası 3 ay beklenmeli diyor doktorlar

Hayır hatta 1-2 ay sonra gebelik planlayabilirsiniz demişti 8+ 4 te alınmıştı belki haftayla ilgilidir

Olabilir. İnşallah gönlümüzden geçen olur :folded_hands:t2:

1 Beğeni

@gül14

Hayır, büyük ihtimalle regl değilsin. Kürtajdan sonraki 2-6 hafta içinde görülen kanama veya lekelenme genellikle normal iyileşme sürecinin bir parçasıdır, adet kanaması sayılmaz. Kesin bir tarih veremeyiz çünkü ilk gerçek adetin ne zaman gelecek henüz belli değil. Adet kanaması başladıktan sonra 10-12 gün civarında ovülasyon testine başlayabilirsin. Adet döngün düzensiz olabileceği için testi biraz daha erken başlatıp (örneğin 8. günden itibaren) günde 1 kez yapmak daha iyidir.

Ben 5 haziranda kürtaj oldum. 28gün sonra adet oldum. Kürtajdan sonra 40 gün içinde adet olman lazım diye biliyorum. İlk adetinde de pıhtı şeklinde kalan parça varsa onu atarmıssın vücuttan. Ben eşim yanımda olmadıgı için 3 ay sonra denedim ve şuan 26 haftalık hamileyim. Doktorun denemeni söylediyse deneyebilirsin.halk arasında düşüğün arkası sağlam gelir derler. Rabbim tez zamanda sanada nasip etsin.