Arkadaşlar dün haplarla düşük yaptım arkasından parçaları kürtaj yaparak aldılar 7.5 haftalikdi malesef bebeğimi kaybettim kalp atışları yokdu doktor 2 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin 2 ay korun dedi 40 günde ilişki yok şuan sen lohusa gibi düşün kendini dedi kürtajdan sonra hamile kalan varmı sağlıklı miydi ikinci gebeliği ve ilişkiye kaç gün sonra başladı birde kaçıncı aya kadar korundu lütfen fikir verir misiniz süreç hakkında ![]()
her yorumunuz bir teselli benim için durup durup bebeğimi kaybedisime ağlıyorum ![]()
![]()
![]()
Öncelikle büyük geçmiş olsun. İnsanın yüreği o kadar sızlıyo ki seni derinden anlıyorum. Ben bebeğimi 10 haftalık sanıyodum. Ne kanamam vardı ne bulantı ne akıntı ne ağrı. Hiçbir şey hissetmedim ama meğer 10 haftalık sandığım bebeğim 7+5 haftalıkken bana veda etmiş kalbi durmuş. Kürtaj oldum. 1 haftaya kalktım ama fiziken. Psikolojik bu mümkün değildi. 1 ay korundum 1 ay adet olduktan sonra denedim ve hamile olduğumu öğrendim. Rahim temizlendiği için kürtajdan sonra gebe kalmak kolaylaşabiliyor. Kötü düşünme. Şimdi kızım 1 yaşında yanımda. Yanii sen ağlama Rabbim e bırak. En iyisini sana verecek. Tevekkül et dua et. Gerçekten geçecek. Rabbim sana sağlıklı hayırlı iyi bir evlat nasip etsin . (He ama şöyle bir ayrıntı var o ölen bebeğin eksikliği ne olursa olsun geçmiyor. Acaba doğsa nasıl olacaktı, cinsiyeti neydi vs. Vs.)
Gercekden öyle kahroldum benimde belirtim yokdu ama kalbi durmuş dediler kürtaj yaptilar bide bebeğim ayağıma suyla beraber düştü geldi düşükde içim mahfoldu değişik oldum kahroldum otururp oturup ağlıyorum kizmiydiki nasıl olcak bide ben 1yil korunmasız ilişki yasadik 1 yiL olunca hamile kaldım çok bekledik yeni nasip olmusdu oda nasip olmadı rabbim hepimizin kucağını boş birakmasin bana 40 gün ilişki yaşama dedi
Nerede yaşıyosun hangi hastanede oldun. Ya çok kötüdür. Benim ilaçla düşürmediler. Kartal a gittim hemşire dedi ki ilaçla düşürürsem travma olur zeynep kamil e üsküdar a git. Orada oldum. Psikolojim bozulur diye göstermediler. Olsun şu an acın çok taze. Doktorun rahim iyice iyileşsin diye 40 gün diyodır. Kürtaj kazıma işlemi gibi çünkü. Bana 20 gün ilişki yok 1 adet görmeden de sakın tekrar deneme rahim iyileşsin demişlerdi. Yine de belki bu dediğim boş geliyo ama üzülme gerçekten böyle olduysa vardıe bir hayır. İnşalalh yeniden sağlıklı bi bebişin olır
Kayıp yaşayan herkese geçmiş olsun. Bende bi kayıp yaşadım sizler gibi benğmki anlaşılaöadı üstelik ben düşük yaptım ve bebeğimi gördüm ellerimle de gömdüm. Ne ağlayabilirim ne üzülebildim günlerce herkes teselli vermek için aradı sordu ama boş yani ne hissettiğini neler düşünüp yaşadığını anlayan olmuyor. Allahım veren de sensin alanda diye tevekkül ettim her zaman aklıma geldikçe ağladım Allaha sığındım yakardım hep o kadar iyi anlıyorum ve acınızı paylaşıyorum ki… 1 adet geçirmeni tavsiye ederim 15 günde soğan kürü denedim ben rahim temizliği yapmak adına sonrasını da Allaha bıraktım jiç beklemediğim anda hamile olduğumu öğrendim 7-8 haftalık olana kadar da eşime bile söyleyemedim korktum 4 aylık olana kadar kendi anneme bile söylemedim öylesi bi korku. Allah tez zamanda hayırlı haberler versin üzülmeyin demeyeceğim acınız dinene kadar üzülüp ağlayın içiniz ferahlasın. Rabbim yardımcınız olsun hayırlı haberler alın inşaAllah ![]()
Amin Konya’da oldum ben düşen bütün şeyleri gördüm ayagma düşmesiyle bana ağlama krizi geldi zaten gözümün önünde tek tek parçaları döküldü ![]()
ondan sonrada ayriyeten kürtaj yaptilar inşallah bana 40 gün dedi de 40 günde çok gibi geldi çoğu 1 hafta sonra ilişkiye girmiş o yüzdende sorayım dedim gerçekten tramva oldu zaten fotoğrafa bakıp bakıp agliyorum
Çok bakma bence fotoğrafa. Sadece acı hissettirir. Sende kalsın ama şimdilil bakma fotoğrafa. Kürtaj sonrası rahim açık olıyo. Enfeksiyon kapmaman için hemen ilişki önerilmiyor. O yüzden rahim toparlaman işişki yaşarsan bi de enfeksiyon kaparsan işin daha zorlaşır. Biliyorum anlıyorum seni. Hemen bebeğin istiyosun şu an. Ben adet oldum artol bebek yapabilcem diye seviniyodum öyle bi psikplpji. 20 gün ilişki yaşama bence en az. Adet ol ondan spnra dene istediğin kadae
Çok zor rabbim sanada bol sabır versin annelik çok zor anne olunca anlıyor insan olsun 7 haftalik sonrada kalbi dursada 7 hafta bilr olsa o beni anne yaptı diye teselli ediyorum kendimi gercekden verende Allah alanda demekki sağlıklı değilmiş taktiri ilahi diyorum ama artık o kadar korkuyorum ki hamile kalıp tekrar tekrar aynı duygulari yaşayıp yikilmakdan zaten bunu kaldıramıyorum daha yaşım 23 bide daha Haziran’da evliligim 1 yıl oldu ilk gebelik oluncada herşey çok kötü ilerledi bide hiç belirtim yokdu ne ağrım ne kanamam ne başka biseyim direk kalbi durmuş dediler herşey bitti ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ya ben tabiki ara vercem zaten hemen yapmam çocuk 2 ay bekle dedi çiçeğim de ben hamile olunca 2 ay ilişki yaşamadım zaten 40 günde burdan illaki esimide dusunuyorum gercekden herşeyi düşün düşün kadın olmak çok zor valla anne olmak herşeyden zor rabbim hepimizin hakkında hayırlısını eylesin ![]()
Çok geçmiş olsun benimde ilk bebeğimin kalp atışları 8 haftalıkken durdu kürtaj oldum. 2 ay sonra gebelik düşünebilirsin dedi doktorum şuan 4 aylık kızım var ve sağlıklı
Ay masallah rabbim sağ salim kucagna almayı nasip etsin inslalah rabbim annelik duygusunu tattirsin kürtajdan sonra kaç hafta ilişki yaşamadın peki
40 gün kadar hamileliğimi de genetik sonuçtan sonra düşündüm bu arada bende Konya’da oldum kürtajı
Gercekden mi hangi hastane bide sana anestezi verdilermi vermedenmi yaptılar
Necmettin erbakan da genel anestezi verildi siz hangi hastanede oldunuz
Şehir hastanesi ama bana anestezi vermediler canımdan can gitti bide önden hapla düşük gerçekleşti ilk
Düşünmek lazım ama bazı şeyler mecburi 1 yıl ilişki olmamıştı bizim yeni gebelik sürecimde doğum ve lohusalıkla birleşince
ilk bebeğim öldü kalbi durdu diye doktorum ilk 3 ay riskli olmaz dedi. Sonra bebrğim baş aşağı döndü diye erken doğum olur yapma dedi. Sonra doğum malum lohusalık ![]()