Kürtaj sonrası bebek istemi

Kızlar merhaba 7 ay önce düşük sonrası kürtaj oldum 3 aydır bebek istemim var ve olmadı bilginiz varmı ne yapmalıyım neyden kaynaklı olabilir

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Bende Aralık ayında kürtaj olmuştum ama benim boş gebelikti. Martta tekrar gebe kaldım. Doktorum sadece kan tahlili yaptı hormonlarıma, vitamin değerlerime ve tiroide baktı herhangi olumsuz bir şey olmayınca sadece deneyin dedi. 1 sene içinde olmazsa o zaman eşine de bakarız denildi. Yani hormonlarına bir bakılması gerek ihtiyacın varsa da takviye verilmeli. Doktorun varsa doktorunla görüş o seni yönlendirecektir. Zaten rahmin kürtajdan sonra toparlanabilmesi için 2 ay süresi vardır.

Teşekkür ediyorum Benim genelde kansızlığım var ve d vitamini b12 bunlarda eksik sürekli bunlardan dolayı sıkıntı olurmuki fazla bilgim yok

Rica ederim. Genelde b12 ve d eksikliği çoğu insanda oluyor bunlar bir sorun yaratmaz. Sorun yaratabilecek en büyük etken hormonlardır. O nedenle sizin reglinizin en yoğun olduğu dönemde (genellikle 2.-3. günlerdir) kadın hastalıklarına gidip hormon tahlili yaptırmanız gerek. Oradan bir eksiklik varsa doktor takviye verir sonra sizi takip eder. Bir eksiklik yoksa da size 6 ay ile 1 sene denemenizi tavsiye eder eğer olmazsa bu sefer de sizin yumurta rezervinize birde eşinizin sperm sayısına kalitesine bakılır. Yani kısacası siz bir doktor bulun reglinizin yoğun olduğu dönemde gidin durumunuzu anlatın hormon tahlili yapsınlar :blush: inşallah hayırlısıyla sağlıkla kısa zamanda hamile kalırsınız beklemenin zor olduğunu biliyorum

1 Beğeni

Eylül de düşük yaptım Aralıkda tekrardan hamile oldum biraz erken oldu ama gidenin yerini doldurmak istedim ve düşen bebeğimin acasi hala içimde :pleading_face::heart:

1 Beğeni