Merhaba arkadaşlar nasılsınız? Bu aralar çocuğum çok yaramaz sözümü dinlemiyor, inadıma yapar gibi yapıyor. Bende hamileyim sinirlerim bozuluyor. Kreşe göndermek istiyorum 3yaşında. Benim güven problemim var. Ya orda iyi bakmazlarsa çocuğuma diye Bi nasihat söyleyin
Kreşe yaramaz ve bakamadığınız için vermek istiyorsunuz elbette iyi bakacaklardır çocuğunuza fakat kreşten önce uzman desteği almanız lazım çocuğunuz için. Çünkü yanlış anlamayın siz yaramazlığı dan bıktığını için kreşe gönderiyorsunuz kaldı ki ordaki öğretmenler yazık ne yapsın. Bazı annelerin yanıldığıı nokta kreş çocuğuma iyi gelir bende biraz rahatlarım düşüncesinde fakat gönderdikten sonra öğretmen niye bunu yapıyor çocuğumla ilgilenmiyor düşüncesine giriyor. Önceliğiniz uzman desteği alınması olmalı. Sizin başa çıkamadığınız çocuğa kreş ne yapabilir ki?
@Miyasa sizin sabriniz tükenmiş olabilir hamilelik zaten ayrı bı süreç araştırın bakın güvenebileceginiz illa ki bı yerler vardır ki çocuğunuzu gözlemleyin ona iyi gelip gelmediğini anlarsınız bence olabilir hem sizde bu sürecte yenilenmiş olursunuz
Evet oda var, çocuklar gelse yanına gitmez korkar. Bir az müddet sonra oynar fazla sosyal diğil.
İyi niyetli düşünerek anladığım çocuğunuz çok enerjik ve siz hamilesiniz onun enerjisine yetişemiyorsunuz ve kreşe göndermek istiyorsunuz, bunun için çocuğunuzun bazı becerileri yerine getirmesi gerekiyor mesela kendi kendine yemek yeme ayakkabılarını kendisi giyme çıkarma üstünü kendisi çıkarma wc ye gidebilme VS. Eğer bunlar mevcutsa yarım gün en azından verebilirsiniz, fakat maddiyat geçtim çocuk kreş ve anaokuluna gidince düzenli zamanında hazırlanması gerekiyor okulda sürekli etkinlikler oluyor siz ve çocuğunuz bunlara hazır mısınız? Ayrıca kreş ve okul ortamına çocuk ilk başladığında müthiş hasta oluyor bunu da göz önünde bulundurun derim
Kendim anaokulu öğretmeni olarak ben önermiyorum şahsen kendi cocugumu göndermeyi düşünnüyorum bnde 2. Ye hMileyim zor oluyor ama benim yanımda daha mutlu . Orda ağladıgında öğretmenin verdiği tepkiler cok önemli dahacok ters tepki yapabiliyor bu daha yanlış sonuçlar doğurabiliyor. Onun yerine ebeveynli oyun grupları daha mantıklı