Köyden gelen küflü peynir canım çekti yiyebilir miyim?

Ya degisik bir konu olacak ama annem memleketten küflü peynir getirmis icim gidiyor onu yemek icin 13 haftalik hamileyim zarari olur mu yani

1 Beğeni

Canım hiç bir şey olmaz valla olsada bizde yesek afiyet bal şeker olsun :two_hearts:

2 Beğeni

Gebelikte küflü peynir tüketimi genellikle önerilmez, çünkü bu tür peynirlerde listeriya bakterisi bulunabilir ve hamilelikte listeriyoz riskini artırabilir. Doktorunuzdan veya sağlık uzmanınızdan bu konuda öneri almanız önemlidir.

:blush::blush:tesekkur ederimmm

2 Beğeni

Inanin doktora gidince sadece bebegin sagligi iyimi ona kafam gidiyor hic bisey soramiyorum ya

1 Beğeni

Off bayılırım küflü peynire. Hamileliklerimde hep de yedim​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

:blush:keske ayni yerde olsaykta hep birlikte yesek​:angel:t2::tulip:

1 Beğeni

Ah keşke yok demezdim Tom And Jerry Eating GIF

1 Beğeni

Bana doktorum köyden gelen yogurt ne de peynir yemeye izin vermejişti ama mağazadan olan oeynire izin vardı sadece

2 Beğeni

Asıl organik olanı yasaklamış doktor canım :hugs:

Yememeniz daha iyi olur bence hatta internette şöyle bir liste buldum paylaşıyorum:

“Rokfor, küflü tulum, keçi peyniri ve mavi damarlı peynirler, gebelikte yenmemesi gereken peynirler arasında yer alır. Küf bakterisi yüksek ve pastörize oranları düşük olan bu tür peynirler anne ve bebek sağlığı için tüketilmemesi gereken peynirler arasında yer alır. Güvenli olmayan peynirler şunlardır:

• Kabuklu keçi peyniri

• Rokfor

• Beyaz peynir (pastörize az)

• Meksika peyniri

• İngiliz Blue Cheese peyniri
    • İtalyan Gorgonzola peyniri
  • Mavi damarlı Danimarka peyniri

• Küflü peynir çeşitleri tümü

Güvenli olan peynirler şu şekildedir:

• Gravyer
  • Kaşar peyniri
  • Mozzarella