Kornual gebelik

Merhaba arkadaşlar aranızda kornual gebelik yaşayan var mı, bugün doktora gittim senin ki normal gebelik değil kornual gebeliktir bana ilaç yazdı 20 gün sonra kontrole gel dedi bebek daha rahime yerleşmemiş dedi ama çok üzüldüm sanırım kornual gebelik dış gebelik mi oluyor bilgisi olan varsa paylaşabilir mi, bu arada son adet tarihime göre hesaplayïnca 6 haftalık hamileyim ancak doktor kaç hafta olduğumu söylemedi daha.yardimcı olursanız çok sevinirim :pray::pray::pray:

Kornual gebelik, döllenmiş yumurtanın rahmin ana gövdesi yerine, fallop tüplerinin rahimle birleştiği köşe bölgesine, yani rahimin kornual bölgesine yerleşmesi durumudur. Bu tür gebelikler, ektopik gebeliklerin (dış gebelik) bir alt türü olarak kabul edilir ve potansiyel olarak hayatı tehdit edici olabilir, çünkü bu bölgedeki gebelik ilerledikçe iç kanama riski artar.

Kornual gebelikler nadirdir ve tüm gebeliklerin çok küçük bir yüzdesini oluşturur. Ancak teşhis edildiklerinde, hızlı ve etkin tedavi gerektirirler. Tedavi genellikle cerrahi müdahaleyi içerir ve duruma bağlı olarak laparoskopi (kapalı ameliyat) ya da laparotomi (açık ameliyat) yapılabilmektedir. Bazen, çok erken evrelerde teşhis edilirse, metotreksat gibi ilaçlarla medikal tedavi de uygulanabilir.

Kornual gebeliklerin risk faktörleri arasında daha önce ektopik gebelik geçirmiş olmak, fallop tüplerinde hasar veya anormallikler, enfeksiyon geçmişi ve bazı doğurganlık tedavileri sayılabilir. Kornual gebelik belirtileri arasında şiddetli karın ağrısı, vajinal kanama ve genel gebelik belirtileri (mide bulantısı, göğüslerde hassasiyet gibi) bulunur, ancak bu semptomlar diğer tür gebeliklerle de karışabilir, bu yüzden doğru teşhis için tıbbi değerlendirme önemlidir.

Teşekkürler beni aydınlattığınız için :pray: doktor 20 gün sonra kontrole gel demişti de bu günler nasıl geçecek bilmiyorum ve bana da herhangi bir zararı olur mu bilmiyorum :sweat::sweat: