Kordonda damar eksikliği

Hanımlar bugün detaylı ultrasonum vardı. Doktor kordonda normalde 2 arter 1 ven yani 3 damar olur ama sende bir arteri göremedim 2 damar var dedi. İkili tarama testi düşük riskli çıktığı için genetik bir bozukluk olmayabilir dedi kesin sonuç için amniyon sıvısı alabiliriz dedi eşimle ben kabul etmedik. 1 arterin olmayışı gelişim geriliğine erken doğuma düşük kilolu doğuma sebebiyet verebilirmiş. Sabahtır çok kafama taktım doktor da hiç olumlu konuşmadı :disappointed: bu konuda bilgisi olan var mı yada çevresinde bu şekilde sağlıklı doğum yapan birileri ?

2 Beğeni

Şimdiye kadar ultrasona girdiğinizde söylemedilermi 3 damar izlenmediğin?

1 Beğeni

Hayır söylenmedi hep sağlıklı denildi

1 Beğeni

Onu nasil atlaya bilirler anlamadim cocug ordan qidalanip hava aliyo 1 venin olmasi sorun yaratir bence ama inseAllah sizde bir sorun olmaz

1 Beğeni

Bir doktora daha sorun bence

Bebeginiz şuan haftasi ile uyumlu mu

1 Beğeni

Evet uyumlu diğer organlarında da özellikle kalp ve böbrek gibi bir sıkıntı yok çok şükür

2 Beğeni

O zaman hiç korkmayın şükürler olsun ki sağlıklı, diğer ihtimalleri doktor kendini söylemek zorunda hissetmiş galiba

2 Beğeni

Evet olabilir annelik hormonları diyelim çok evham yapıp korktum :see_no_evil::smiling_face_with_three_hearts: sağlıklı olsunlar da inşallah

4 Beğeni

Sizin yerinizde kim olsa bu evhamı yapardı :rose:

2 Beğeni

Bu doktorlar neden bu kadar amniyon sıvısı alması meraklı aklım almıyor. Ne kadar riskli bir şey bu bebek için biliyorlarda. Canım bence başka bir doktora daha görün önceki ultrasonlarda görünmeyebilir bende araştırmıştım son 3 ayda sadece bebekte gelişim geriliğine neden olabileceğini söylüyordu bir doçent doktor çok korkulmamalı zaten takip edildiği için gerekli müdahaleleri yaptıklarını söylüyorlar.

Vücudumuz mucizelerle dolu belki de o damarın eksikliğini diğer damar gelişerek kapatır sen bence beslenmene özellikle dikkat et iki kat fazla proteinli ye. Kan pıhtılaşma sorunun kesinlikle olmasın doktoruna özellikle bence bunuda sor bebeğin gelişimi kan akışıyla direkt ilgili ben de şu an gelişim geriliği olduğu için sırt üstü bile yatmıyorum kan akışı yavaşlamasın diye

4 Beğeni

Amniyon sıvısı alınımı hem düşüğe hemde erken doğuma neden oluyor çok tehlikeli bi olay bende ebemden öğrendim benimde yoksa 9. Haftamda karnımdan su almak istediler başka bi doktora gittim çok şükür gerek kalmadı

2 Beğeni

Evet doktorlar bunu söylüyorlarda biliyorlarda ama ilk olumsuzlukta hemen anneye bunu söyleyip moral bozuyorlar. Bana her dediklerinde bu çocuk down sendromlu olsada ben ona kıyamam her türlü kabulüm o yüzden bu tür testlerin hiçbirine gerek görmüyorum bilmekte istemiyorum diyorum. Sırf olup olmadığını bilmek için bebeğimin hayatını riske edemem ki down sendromlu olsada riske edemem

4 Beğeni

Evet gerçekten öyle ben o yüzden tarama zeka testi yaptırmadım

2 Beğeni

Evet canım riskli olduğu için bizde kabul etmedik önceden az çok bilgim vardı aldırmadım. Doktor olabilecek her ihtimali söylemek istedi ama tabi ben endişelenmiştim. Kendi özel doktorumlada görüşücem bakalım o ne diyecek. Hepimiz sağlıklıca bu süreçleri atlatıp vaktiyle doğuralım inşallah :smiling_face: :smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni