Herkese merhaba bugün kontrole gittim yarın tam 34 haftalık olacağız. Bebeğimin boynuna kordonu dolanmış iki kez. Sürekli hareketlerini takip etmemiz gerektiği ve daha sık kontrole gitmem gerektiğini söyledi doktorum. Tabi ki çok tedirginim böyle bir şey yaşayan var mı? Acaba kordonun açılma ihtimali olur mu bilgi verebilir misiniz
Merhaba dün banada aynı şey söylendi 28 haftalığım bende. Doktor baya açıklama yaptı gayet normal bir durum hareket ettikçe dolamıştır tekrar dolayıp açabilir dedi hareketlerini takip etmeyi banada önerdi sadece kordon açılmazsa sezeryan olabilirsin dedi benim ilki normaldi daha vakit var sizinde benimde o zamana kadar düzelir inşallah
İnşallahh evet aynı şekilde şimdiye kadar normal diye ilerliyorduk bu şekilde normal doğum yaptırdığımda oldu ama sezeryan olma ihtimali yüksek oluyor dedi. Sağlıklı olsunlarda önemli değil. Sadece sürekli tetikte olmak durumunda gibi hatta hergün sağlık ocağında kalp atışını dinle dedi. İnşallah çözerler dediğiniz gibi
Geçmiş olsun hareketleri nasıl peki bı farklılık varmı inşallah düzelir
Sabah hareketlerini az hissettiğim için özellikle gittim kalp atışı normal çıktı çok şükür hareketlerini takip ediyorum bir sıkıntı yok olmaz inşallah. Teşekkür ederim
Günde kaç kere hareket olması gerektiğini söyledi peki doktorunuz?
Çok geçmiş olsun bu arada içinizi ferah tutun Allahın izniyle bir daha olmayacaktır
10 kere sayman gerekir dedi. Normalden fazla ya da az hissettiğinde mutlaka iletişime geçmemi söyledi
Çok teşekkür ederim inşallah
İnşallah rabbim korusun
Bende 38+4 haftalığım kızlar ve bende de kordon dolanması var. Bu hafta eğer kordonu açmazsa sezeryan yapacağım özel hastaneyi seçeceğim çünkü devlet bu yüzden sezeryan yapmıyor
Neden oluyormuş Kordon dolanması bilgisi olan var mı?
Evet bende özele gidiyorum ne zamandan beri var sizde kordon dolanması? Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Amin Allah razı olsun. 37. Haftaya kadar hep devlette muayene oldum o zamana kadar böyle bir durum olmamıştı. Hatta devletteki doktoruma soruyordum hocam kordon dolanması var mı diye yok dedi. Ama eşim doğuma az kaldı diye bir özel hastaneyede gidelim dedi. Orada 38. Haftada kordon dolanması var denildi. Yani bende bunu öğreneli bir kaç gün oluyor. Tek bir kere kordon dolanmış dedi doktor. Bu hafta tekrar hem devlete hem özele gidip bir karar vermeyi düşünüyorum.
Bende hep devlet hastanesine gidiyordum ve bu zamana kadar kordonla ilgili bişey söylemedi hiç doktorum.Birkaç gün önce özele gittim kordon dolanması olduğunu öğrendim benden önce çıkan bayanada aynı şey söylenmiş sezeryan günü verilmiş bende şüpheye düştüm çarşamba yine devlete kendi doktoruma gideceğim zaten hastanede kapatılan hastaneler arasında bir daha gitmeyeceğim bir yer oldu
Bebek çok fazla hareket ettiği için oluyormuş dendi bana
Kordon dolanma olsa devletteki doktor neden bebegi riske atsin… ozelde soyleyen doktor bizde sezeryan olsun da parasini biz alalim sezeryan basi ameliyat ucreti de alaalim kafasindalar @Kübra341
Ben doğularkən kordon dolanmış bogmus ölü dogulmusum işdə bir mucizeyle soğuk suya tutarak tokatlaya tokatlaya uyanmisim inşallah bir şey olmaz bebeğine telaslanma
Sonradan da olmuş olabilir ama tabiki içinizin rahat etmesi için farklı doktora görünmek en mantıklısı çünkü son kontrole kadar bizde de böyle bir durum söz konusu değildi ve ben hep aynı doktora gidiyorum. Birde ultrasonda bende net bir şekilde gördüm iki tur dolanmış olduğunu hepimiz için hayırlısı olsun inşallah