Konya şehir hastanesinde doğum yapan?

İkinci gebeliğim 31+2 deyim ilk dogumum benim için kötü bı deneyimdi doğumdan çok korkuyorum o yüzden aradan 7 yıl geçti hala unutamadim tabi hastanede çok önemli şehir hastanesinde yakın zamanda doğum yapan var mı? Epidural aldınız mı?

@konya-anneleri ??

Ben şehir hastanesinde doğum istedim ama doktor kabul etmedi ikiz bebek sezeryan olacak meram tıpa yönlendirdiler

1 Beğeni

Ben selçuklu tıpta doğum yapcam özelde 29hagtalığız

1 Beğeni

Ben henüz yapmadım 38 haftalığız bekliyorum kontrollerime hep şehir hastanesine gittim . Burayı da 1 senedir biliyorum yani gelin geldim geleli diyim bülent bey iyi bugüz özlem başaran açıl hanıma muayane oldum cidden çok tatlı bir doktor . Acile de çok kez gittim genel olarak hastaneden memnunum . Doğum yapan tanıdıklsrım oldu daha 5 ay önce bir arkadaşımızın eşi doğum yaptı o da zor bir doğum geçirdi ama memnun kaldı odaları çok güzel onu diyim 33. Haftmda bir gün kaldım tek kişilik odalar . Acil bölümü ilgileri de iyi doktorlar da iyi genel manada memnun kaldım ben hayırlısı ise doğumum da orda olcak

1 Beğeni

Yaa hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah

Ben ilk dogumumu Ali Kemal belviranli hastanesinde yaptım o zaman Bülent Şimşek o hastanedeydi çok kaliteli iyi bı doktor şimdi de şehir hastanesinde Bülent beye gidiyorum doktor konusunda sorun yaşamadım fakat normal doğuma ebeler giriyor hiçte kibar degillerdi stajyerler daha kibardi ama onlarda seyretmekten başka bişey yapamadılar o zaman tecrübesiz olduğum için anlamamıştım şimdide şehir hastanesine iyi diyorlar ama tecrübe edinen olduysa öğrenmek istedim açıkçası kendimi rahatlatmak istiyorum çünkü doğum yaklaştıkça korkum stresim artmaya başladı

1 Beğeni

Bizim doğum olmadığından daha bilmiyorum ama gözlemlerim genel olarak iyi acil bölümü de poliklinik de güzel işliyor . Olan arkadaşımızın eşi var en yakın zamanda hiç problem yaşamadı ama şans işi sanki biraz da hastanelerin hepsi aynı insan oğlunun kendisi pisse köpek gibi kapıyor :joy::joy:

1 Beğeni

Doktorlar pek ikiz sevmiyor galiba onu anladım kime gittiysem yönlendirildim hep farklı doktor farklı hastane oysaki riskli gebelik değil sadece sezaryen olacak şanssızım bu konuda en son merama gideceğim oradan özel muayene alacağım artık zaten son 2 ayım beyşehirden gidiyorum tek düşündüğüm bebeklerimi sağlıkla kucağıma almak inşallah hepimiz güzel doğumlar geçiririz :pray:t2::cherry_blossom:

1 Beğeni

Ben 28 kasimda doğum yaptim ve o kadar cok begendim ki cok korkuyordum cunku hep ozele muayene oldum arada buraya geldim ben hep dofum hikayeleri duyuyirdum komsumun biri hafic oda cok memnundu o haric dogerleri kotuledi devlet hastanesini iste bi salonda sancini cekeceksin herkesle beraber sonra alacaklar ogum odasina kesecekler dikis o bu odalari iki kisilik dogum odasinda iki kisi ayni anda muayene ettiler falan filan korktum hatta bunun icin esimle cok tartistim herseye para var ama ozele gelinve doguma gelince yok diye cunku 30 bin di dogum ucreti. Neyse dogum gunum geldi catti bi sabah 10 da sancilarim basladi aksama kadar bekledim esime dedim ben gel deyince gel ama basladi sancilar o gun hatta alt komsuma caya gittim bi yandan da sancilarin sikligini takip ediyordum kshxh . Sonra aksam 6 buvuk gini esim geldi yemek hazirladim bi guzel karnimi doyurdum dedim hadi gidelim hastaneye ama ara ara geliyorlar yine adet sancisi gibiydi 5 dk ya bi giriyordu esim gitmek istemiyotdu cunku inanmiyordu blyle dogum mu olur sen uyisin diye çünkü cidden iyiydi halim neyse evden cikarken valizi alalim dedim onu da aldirmadi sen dogurmazsin bugun diye 41. Haftaya girmistim bu arada tam o gun neyse gittik acile ilk defa cati muayenesi olacaktkm hic acimadi normal iliskiye girisiniz gibi dusunun kadin tamam korkma sikma kendini dedi bakti sen ne yaptin dedi bana catin hic dar degil dedi normal dogum yapabilirsin dedi dedim ben hep hareket ettim ve surekli dogum icin hareketleri yaprim aklima geldikce neyse 4cm acikligim varmis hastaneye gittigimde bide azar yedim sen niye sabah gelmedin sabah gel demediler mi sana 41 e girince diye dedim demediler sen sabahtan gelecektin suni sanciyla dogumu baslatmalari lazimdi dedi icimden o zaman iyiki gelmedim dedim neyse ben hala yatis verdiklerini anlamadim taki nst ye bagladiktan sonra damar yolu acilacak dedi dedim.benim sadece nst damar yolu yok hayir dedi senin yatisin verilmis o zaman ogrendim basladi seruven sonra odaya cikardilar beni tek kisilik bi oda kocaman catal yok normal yatak sonra plates toplari dus lavova var aciklik odada 5 di sonra bi sata sonra geldiler 6 cm dedi yavas ilerlemis eger boyel giderse suni sanci verilcek korktum daha cok hareket ettim odada yurudum dusa sicak suya girdim sancilar da biraz fazlalasti esim de yanimdaydi bu arada hemsire yada ebe bilmiyorum hangisi dedi anneni almiycam esini alicam yanina senin ne cektigini görsün esim bu arada annemlere habet etmis ve eve valizimi almaya gitmis kshhd sonra geldi yanima hemsire esime oturdugunu gorunce kiziyor oturun diye almadim esine masaj yap diyor :sweat_smile: neyse sancilar siklasti artik 1 dk suruyur dusa girdim sicak suya cidden cikasim gelmedi cok rahatlatiyor daha az hissettiriyor sizde girin sonra esime demisler ciksin nst bagliycaz allahim o yataga cikamadim sanci geldiginde neyse bi sekilde cikrim bagladi ve acikligima bakti 8 cm dedi suyunu patlatacam korkma patlatti onu da hissetmiyorsun acili bisey degil suyu patlatmasiyla benim dogumum basladi bagiriyorum geliyor hissediyorum assagi tarafimda bagirdim bagirdim ikinma geliyor ama ikinmayi da bilmiyorsun guzel guzdl diyorlar ama neyse bagirma dedi gucun ona gifiyor ikinamiyorsun bagirmadim ve sadece ikinmaya baktim sonradan cozdum 10 felan oldu ikindim heralde kestiler cocugumun lafasi biraz buyuk olunca sobra dogdu ama dogmasiyla gelen rahatlik inanilmaz guzel direk uykum geldi neredeyse sobra tekrar ikindim eşi cikti dikislerim vardi ben dogumdan daha cok dikis icin bekledim uyusturdular eriyen iple dikti ic dis baya varmis icerde de oglum biraz yirtmis oyle dedi neyse diktilar serce parmagim kadar kesim vardi iki saat odada beklettiler ne olur ne olmaz diye dikis icinmis esimde yanima geldi dogim aninda cikardilar onu kiyafetleri istemisler bana yiyecek istemisler esimin yanima geldigi ilk ani unutamiyorum kucagimda bebegim ona bakisi ben aglamaya basladim zaten direk onun baba olusunu gormek o kadar guzeldi ki esim cok duygusaldir sert gorunur ama duygusal onun o heyecani tutamiyordu bile babam babam diye ay cok guzeldi hala duygulaniyorum sonra beni tekrar 2 saat sonra muayene icin cagirdilar arabayla goturduler karnima bastirip dikislere baktilar icimi temiz ediler tekrar galiba yani ultrasonka da baktilar sonra hap attim dil alti odaya ciktim tek kisikik odaydi ayni orasi da buyuktu baya yemekleri de cok güzeldi allah razi olsun temizlik acisi da guzeldi 1 gece yattim iki kere cop icin geldiler yani odaya sonra da ciktik cok sukur korkmayin yani is sizde bitiyor kimsede degil onlari dinleyin bu arada dogum yaptigim gun nobetci doktor bulent simsekti bi kere geldi aciklik kontrol etti gayet iyiydi oda uzun lafin kisasi kendime inanamiyorum cunku ben hamile olmayi bi yandan cok istiyordum bi civugum olsun diye bi yandan ogrendigim anda ben nasil dogircam diye agliyordum o gun korkudan sevinemedim bile hep korkuyla yasadim cok dua aldim insallah normal olur diye allah razi olsun onlardan da ben bile dogurduysam diyorum hep yani sasiriyorum hala normal dogirduguma :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: KUSURA BAKMAYIN COK UZUN OLDU AMA KENDIMI DURDURAMIYORUM GÜZEL BI DOGUM YASADIM INSALLAH SIZLERDE BENIMKINDEN DAHA KOLAY BI DOGUM YASARSINIZZZ​:heart::palms_up_together:

5 Beğeni

Bebeğiniz sağlıkla büyüsün adınıza çok sevindim bir sorum olacak hep aynı doktora mı gidilmesi lazım şehir hastanesinde ben hep farklı doktorlara denk geldim merama gitmek istemiyorum aslında şehir hastanesi güzel hangi doktor daha ılımlı bülent bey kabul etmedi önerebileceğiniz var mı

Allah kolaylık versin aynen hayırlısıyla hepimiz kucağımıza alırız yavrularimizi . Şehir hastanesinde ben hep aynı doktora gittim başkada bildiğim bı doktor yok maalesef Aybike arkadaşımız özlem başaran açıl hanımda muayene olmuş sanırım memnun kalmış bide şansınızi onda deneyin isterseniz

1 Beğeni

Sevcan sarikaya dediler bana ona aldim ama cok fazla boyle guler yuzune denk gelmedim kendi acimdan sevmedim nur gozde kulhana da gidebilirsin ama yerinde genelde baska doktorlar oluyir galiba kadin dogumun bashekimi gibi bisey olmus genelde yok

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun bebeğinin yaşı ömrü uzun olsun inşallah canım senin adına sevindim hastanedekilerin ilgili olması çok iyi senin yaşadıklarını okurken ilk dogumum aklıma geldi fakat hep yalnızdım yanıma kimseyi almadılar benim için çok büyük bı dezavantajdı eğer anlattığınız gibiyse bu sefer daha rahat olacak yanımda birinin olması benim için daha iyi olur çünkü ilk dogumumda nst de sancı görünüyordu açılmam 1 cm di beni yatırdılar sen bu sancıyla sabaha dogurursun diye Perşembe akşam yatış oldu yanıma asla kimseyi almadilar cumartesi sabah doğumum gerçekleşmişti o arada iki kere odamı değiştirdiler elimde cantamla oda oda gezdim zaten sancım var hiç bı sekilde yatmadım hep egzersiz yaptım yürüdüm bide afedersiniz sürekli çıkardım Su bile icemedim 3-4 defa da 7 . Kattan -1 e ultrasona götürdüler o sancıyla yürüyemiyordum bile kimse umursamadı ağlaya ağlaya gittim geldim koluma girecek kimseyi almadılar yanıma en son doğumhaneye indirdi hemşire beni stajyerler odami gösterdiler girdim tek basimaydim doğum hanede fakat yan odalarda bağırış cagris doğum yapanların sesleri beni mahvetti ki bende bağırıyordum.artik. acıdan bakar mısınız diye sesleniyorum hiç umursamadılar bile bı ara uyudum sanırım ya uyudum yada bayıldım bilmiyorum kendime yine sancilarla geldim kimse yoktu sonra gönülleri oldu geldiler açılmama baktılar sonra suyumu patlatti bı sure sonra normal yataktan çatala aldılar bı iğne yaptı aradan 1 -2 dk.gecti.gecmedi birde kesi attılar oda yetmedi iki kere karnıma dirseğiyle bastırdı ebe kizim öyle doğdu ama ben benlikten gittim yani dikiş atılırken bile hissediyordum iğnenin etkisi olmadan herşeyi yaptılar hiç bı sekilde acımalari yok işleri ne kadar hızlı biterse o.kadar iyi onlar için sadece iki tane stajyer ebe vardı sağolsun onlar dikiş atılırken elimi tutabilirsin dedi destek oldular Allah razı olsun iyiki onlar bari vardı. İşte o yüzden ben şimdi çok korkuyorum

Cok uzuldum cidden sizin adiniza bu kadar da olmaz cidden yok yasadiginizin hic birini yasamadim ilk dogum oldugu icin mi bilmiyorum ama esim girmisti ama annem disarda beklerken esimin girdigini goren bi adam hemsirelerle guvenlikle kavga etmis o giriyir ds biz neden giremiyiruz diye bide normal doguma tesvik ediyorlar artik catal yok artik yatak var yatakta dogum yapiyorsun bundan 5 sene once digum yapan bi konsum var onunda yanina almislar esini oyle demisti galiba yerine ve iyi insanina denk gelmek cok onemli allahim herkesin kalbine gore versin iyi insanlarla karsilastirsin vicdanli merhametli anlayisli

1 Beğeni

Amin inşallah ama o doğum yaptığım hastanede şuanda öyle değilmiş 2017 de ilk dogumum olmuştu baya değişmiş öyle diyorlar inşallah bu sefer herşey güzel olur kendim için ve doğum.yapacak bütün annelerimiz için dua ediyorum Rabbim kolaylık versin hepimize . Sizinde hikayeniz beni rahatlattı çok teşekkür ederim

Meraba Selcuklu tıbb Antalyadamı? Bende doktor arıyorumda konyaltıda oturuyorum Dogumuma 2ay kaldı buraya yeni gəldim Henüz bulamadım Yardım etsəz sevinirim​:rose:

Hayır konyada da olan üniversite hastanesi