Kızlar selam bişey sorcam son bahar da konserve menemen ve erik suyu yapmıştım erik suyunu bebeğim için yapmıştım ben bunları evin kılerıne koymuştum karanlık diye çünku balkonlarım güneş alıyor sürekli. Geçen menemen açmıştık üzeri seffaf tabaka oluşuyo gibi olmuştu annem bişey olmaz dedı ama benim kafama takıldı bunları nerede saklıcam ben buzdolabna koysam olur mu ki bilenler yazsanız lütfen
Anneminde gecen seneden kalab konserweleri war oda balkonda dolba koyuyor bisey olsa annem atardi bisey olmaz koy dolaba zten havalarda sogudu
serin kuru yerde saklamalısın, üstünde jelimsi bir şey varsa tüketmeyin anneler kıyamayıp bişey olmaz derler ama domates asidik bir yapı zaten kavanoz kapağı genleşmiş olabilir hava almış olabilir tüketmeyin ne olur ne olmaz. Kiler de saklamak doğru bir yöntem zaten jelimsilik kilerde oluşundan değil hava almasıyla ilgilidir
Benım balkonların hepsı kışın bile güneş alıyor balkonda dolapta yok olsa içine koyardım güneş görmezdi en azından annemde buzdolabına koy dedi ama o da tam bilmiyor bende bilemedim ne yapsam teşekkür ederim
Benimde içime hiç sinmedi diğerleri de aynı mı bilmiyorum kapakta sızma falan da yoktu ama dediğiniz gibi hava almış kı bi şekilde o jelimsi tabaka oluşmuş az da olsa. İnşallah erik suyuna bişey olmamıştır onu kızım için yapmıştım kabızlıgı için işin kötüsü bu tarz şeylerden de hiç anlamıyorum nasıl bozulur vs bilmediğim şeyler çok teşekkür ederim