Konak başlangıcı

Merhaba annişler, bizde konak başlangıcı var. Saç bakımını nasıl yapayım?

Evde zeytinyağı ve kantaron karışımı var. Bebek yağı var. İkisi de olur mu? Başka hangi yağlar olur

Zeytinyağı kantaron yağı karışımını yaparsan hemen geçirir ve bir daha tekrarlatmaz arkadaşım

Teşekkür ederim arkadaşım :smiling_face_with_three_hearts: elimle ovalasam yeterli olur mu sadece fırça var

Sürdükten yarım saat sonra konakları fırçayla hafif hafif kaldır. Zaten yumuşayıp yukarı kalkmış olacaklar :blush:

konak başlangıçı nedir ? bebeğin saçlarında kepek gibi küçük şeyler oluşuyor o mu ?

Kafasında sarı bir tabaka oluyor bizim önce kaşlarında oldu

evet anladım bizim bebeklerde genellikle 40 ı çıkar çıkmaz yaranıyor bu yağ sürüyoruz biz sonra da tarakla tarıyoruz

Siz hangi yağı sürdünúz

@Cansu Sen diyince fark ettim, bizimkinin de kaşlarında başlamış :roll_eyes:

bizde eskiden zeytinyağı sürerdiler,şimdi bebek yağları var ondan yapıyolar

Bebek losyonu sürdüm kaşlarına yumuşadi

@Nergiz13 Zeytinyağından yanayım ben de, kesin çözüm :partying_face:

Diķkat et hemen onlemini almazsan derisine yapisir Cok yakar o sacla beraber gelir.

Zeytinyağı mı @Hava

Evet yada yagli bi krem aksam yatmadan sur Icine islesin.

Zeytinyağı yine işe yaradı bende canım @Cansu

Zeytinyağının ph değeri bebeklerle uygun olmadığı için kullanılmamalı diye yeni bir makale okumuştum sonra araştırdığımda bir çok doktor da bu şekilde demiş. Anne sütü kullanıp geçiren varmış

Direkt kullanmak zararlı asit oranı yüksek olduğu için. Ben ısıtıyorum ve üstünü kapatıp soğumasını bekliyorum. O zaman asit oranı yani ph değeri vücudumuza uygun hâle geliyor. Bu şekilde kullanılabilir. Aslında bu konuda da çoğu uzman ve profesör fikir ayrılığında. Benim çalıştığım kurumlardaki meslektaşlarım ya da eğitim aldığım üniversitelerdeki hocalarım bile hiç ortak kararda değillerdi. Ben zeytinyağını bu şekilde kullandığımda bir zararını görmedim. İlk kızımın doktoru da bu şekilde kullanmamı öneriyordu :blush: @Zerrinirrez

Aa çok mantıklıymış bu şekilde kullanmak gerçekten çok yararlı bir kullanma biçimi :blush:

Benim zeytin yağı ile kantaron karışık ben hiç ısıtma riskine girmeyeyim. Önce anne sütü ile nemlendirip sonra da bebeğe yağı sürüp tarayayım. Sonra da beklemeden hemen durulayayım değil mi? Sanki verem aşısı olmuşuz gibi bebeğe hala duş aldıramadım. Ben ne berbat anneyim yaa offf :melting_face: